Denne opskrift på kalkungryde er endnu et bud på en lækker gryderet, som passer perfekt til efteråret og vinteren. Gryderetter er billig og nem mad og er man heldig, har man endda mad til flere dage. Det er der aldrig nogen, der klager over.
![Kalkungryde - opskrift på gryderet med kalkun (Keto-venlig)](https://www.madbanditten.dk/wp-content/uploads/2020/09/kalkungryde_02-300x200.jpg)
Ingredienser
- 600 g kalkunbryst skåret i tern
- 50 g løg finthakket
- 2 fed hvidløg finthakket
- 1 porre fint snittet
- 100 g bacon
- 2,5 dl fløde
- 3 dl bouillon gerne kyllingebouillon
- 1-2 spsk sød paprika
- ½ tsk røget paprika
- 2 tsk tørret timian
- 2 tsk hvidvinseddike
- evt. sødning fx Sukrin Gold (reklamelink)
- salt og friskkværnet peber
- 600 g blomkålsris
- lidt frisk timian
Sådan gør du
- Skær baconen i tern og steg den gylden i en gryde. Læg det til side et øjeblik.
- Sauter løg og hvidløg i baconfedtet, til de er klare i farven.
- Tilsæt kalkunen og brun det af.
- Tilsæt paprika og timian og lad det stege med i et minuts tid.
- Hæld bouillon og fløde på og kog op.
- Lad retten småsimre i ca. 10 minutter.
- Tilsæt porrer og bacon de sidste minutter, inden retten er færdig.
- Smag til med salt, peber, eddike og evt. lidt sødning.
- Server fx med blomkålsris.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Kalkungryde – dejlig og billig hverdagsmad
Forleden var der en læser, der spurgte mig, om der egentlig var noget i vejen med at spise kalkun, for hun havde studset over, at jeg stort set ingen opskrifter havde med det. Og det er da fuldstændig rigtigt. Og det er da egentlig skørt.
Kalkun kan bruges der, hvor jeg bruger kylling – og ofte faktisk svinekød også.
Da kalkun er meget fedtfattigt og måske ikke det mest interessante stykke kød i sig selv, er det bedst i gryderetter, hvor man kan krydre med lidt bacon og fløde. Det synes jeg i hvert fald.
Sådan en kalkungryde her serveret med en skovlfuld blomkålsris er dejlig og mættende hverdagsmad.
Hvad serverer man til kalkungryde?
Jeg har serveret blomkålsris til min og det er sådan en nem og hurtig løsning til gryderetter. Spiser familien ikke Low Carb/Keto, kan de få almindelige ris og faktisk kan man også godt lave en kombi, hvor man blander blomkålsris med de almindelige ris. Det gjorde jeg tit, da mine børn var yngre. De opdager det knap nok, når sovsen er god.
Letkogte broccolibuketter kunne også være dejligt til. Det fungerer altid godt til sovs.
Kan du ikke lave en printvenlig version? Jeg synes desværre, at hvis jeg printer en af dine lækre opskrifter, så ender den med at fylde tre sider.
Jo men som du måske ved er vi i gang med at udvikle og lancere et helt nyt site. Vi udvikler derfor ikke længere på det gamle. Det nemmeste lige her og nu er derfor at kopiere teksten over i et worddokument og printe det. Så får du hverken reklamer eller kommentarer med.
Hej Jane, er det frisk eller tørret timian du bruger i denne opskrift – og hvor meget?
Jeg brugte tørret timian i selve retten og frisk til drys. Jeg har præciseret det i opskriften nu :)