Kyllingebouillon i Crock Pot


Jeg er virkelig blevet afhængig af at drikke min hjemmelavede kyllingebouillon. Der går ikke en dag, uden at jeg tager mig en kop eller to, og det føles virkelig rart i kroppen og især i maven. For mig har det været en overvindelse at skulle drikke noget, der er salt, men jeg må indrømme, at det forbehold er helt væk.

At drikke hjemmelavet bouillon kogt på knogler har jo en række sundhedsfordele. Jeg har listet nogle af dem nederst i denne indlæg sammen med en virkelig lækker opskrift på kyllingesuppe: Hjemmelavet kyllingesuppe

Kyllingebouillon i crock pot

Kyllingebouillon i Crock Pot

4.67 fra 3 stemmer
Føj til favoritter Udskriv Pin
2 liter
|
12 timer

Udstyr

Ingredienser

 • 2 kyllinge-skrog (jeg brugte øko, de var ret små i det)
 • 4 bladselleri skåret i mindre stykker
 • 2 gulerødder skåret i skiver
 • 1 løg skåret i kvarte
 • 2 fed hvidløg, grofthakket
 • 2,5-3 liter vand
 • salt
 • 2-3 spsk æblecidereddike

Sådan gør du

 • Vi havde fået kylling i aftensmad og havde pillet alt kødet fra, spist noget af det og gemt resten til morgenmad/frokost næste dag. Tilbage havde vi de to skrog, som røg i Crock Potten sammen med de øvrige ingredienser.
 • Jeg gav den først 2 timer på HIGH og herefter ca. 12 timer på LOW, imens jeg sov skønhedssøvn på salen.
 • Næste formiddag siede jeg væsken fra ben og grøntsager, gemte benene i en pose (du ved godt, de kan bruges flere gange, ikke?), og hældte min bouillon på glas.
 • Jeg lod dem afkøle nogle timer, inden jeg lukkede glassene. Bouillonen opbevarer jeg i køleskabet og i fryseren.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Kog kyllingebouillon i crockpot/slow cooker

For nyligt er jeg blevet den heldige ejer af en Crock Pot.

En Crock Pot er sådan en tingest til slow cooking, som jeg længe har skelet misundeligt til på de amerikanske real food blogs, jeg følger.

I den kan man tilberede kød, lave gryderetter og supper, og man kan sætte den over om morgenen, og når man kommer hjem fra arbejde, dufter der af aftensmad. Lidt ligesom at have au pair! Bare uden det ekstra værelse. Den tager dog ikke opvasken. Ej pjat, men det er sguda smart.

Mit første forsøg blev at lave min kyllingebouillon deri, og det blev virkelig vellykket. Den færdige bouillon fik en helt anderledes og mere kraftig smag end den bouillon, jeg plejer at lave i gryde.

Se forslag til hvordan du stadig bare kan bruge en gryde under opskriften.

Bouillon i Crock pot

Kyllingebouillon i gryde

Er du ikke den heldige ejer af en crockpot, kan du heldigvis bare lave din kyllingebouillon i en gryde. I stedet for at lægge alle ingredienserne i crockpotten, putter du dem i en stor suppegryde og lader det hele simre i 3-5 timer eller længere endnu.

Si skrog og grøntsagsrester fra og hæld saften på glas.

Anvendelsesmuligheder

Jeg bruger det både til at drikke men også i fx supper, som fx den virkelig lækre græskarsuppe eller som base i andre simreretter eller sovse.

Ungerne drikker det også. Salt-the, kalder de det. Jeg ved ikke, hvorfor mine børn altid skal finde på deres egne ord for mad. Gør jeres også det? Det skaber altså noget forvirring, når de er hjemme hos andre og beder om hhv. Anna-Albertes ost (=Primadonna-ost, som de engang fik serveret hos deres gamle vuggestue-veninde Anna-Alberte) eller grankogler, som er Silas’ ord for de der tørrede morbær. Mærkelige børn…

Her er dyret i action:

Crock pot

Trænger du til en frisk start (der virker)?

Når man starter en kostomlægning med vægttab som mål, er det ret vigtigt, at man oplever hurtige resultater. Man har brug for at se ‘bevis’ for, at det, man gør, virker. Ellers er det for nemt at give op igen.

Slip for gætteriet og få en god start med min super-effektive (og supernemme) Keto kostplan.

Find Keto kostplanen her >>

Keto kostplan testimonial

Skal jeg sende dig en gratis Keto-madplan (aftensmad)?

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

80 kommentarer til “Kyllingebouillon i Crock Pot”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. 5 stjerner
  Opskriften er god. Jeg synes dog at det giver lidt mere smag når man bruner benene godt før man hælder væske på.

  Svar
 2. Du skriver at der skal æblecidereddike eddike i kylling bouillonen, hvis man ikke lige har dette kan man så bruge alm eddike?

  Svar
 3. 5 stjerner
  Mums, simpelhen så lækkert! Er jo egenligt bare en klar suppe uden kød- og grøntsagstykker. Sådan et krus kan jeg snildt drikke hver dag, og det varmer godt her i vinterkulden. Største problem er at min fryser ikke er stor nok til opbevaring af alle de glas….

  Er energiberegningen lavet på hele portionen (altså ca. 2-3 liter færdig suppe)? Jeg spiser Keto og jeg fik lige et chok, da jeg så kulhydraterne, da jeg troede det var for en portion (1 krus).

  Jeg har ændret den lidt for energiberegningen var inkl. grøntsagerne men de spises jo ikke…

  Svar
  • Ja den er på det totale. Pr. kop er det ubetydeligt (synes jeg) og jeg plejer faktisk ikke tælle det med. Det er lidt svært at beregne men jeg lader det ryge under radaren.

   Svar
   • Perfekt! Energiberegningen giver mere mening for mig nu, hvor du har ændret den.
    Synes også det lød lidt højt, når alle de udkogte grøntsager jo ryger i skraldespanden.

    Så kan jeg med god samvittighed drikke et krus om dagen fordi det er under bagatelgrænsen :-)

    Svar
 4. .. og så bliver jeg nødt til at spørge: Hvilket mærke Crockpot kan du anbefale? Og er der noget bestemt, man skal kigge efter / noget den skal kunne? (ved godt, at meget af det er individuelt).

  Har googlet, og det ser ud, som om nogle er runde og andre aflange. Er det mon ikke bedst med en aflang? Hvis det fx er til en nakkefilet.

  Har brugt så mange penge på mit helbred men tænker, at jeg kan ønske mig en rigtig god en til jul :-))

  TAK! Kh June

  Svar
  • Jeg kender faktisk ikke markedet så godt for jeg har haft den samme i snart 10 år. Da den gik i stykker for 2 år siden, købte jeg nøjagtigt den samme igen. Så der findes nok nogle smartere end min. Men min er den helt klassiske, originale Crockpot. Altså mærket hedder Crockpot.

   Jeg kunne ikke umiddelbart finde min i danske webshops, den er formentlig blevet overhalet af nyere og smartere modeller, men jeg fandt den i Sverige: https://crockpot.se/produkter/crock-pot-slowcooker-rostfri-med-timer/

   Mht. størrelse er det jo efter behov. Vi er fire og min passer til at jeg fx kan lave en 2 kg nakkefilet.

   Jeg er virkelig glad for den og bruger den stadig hver uge – på 10. år. Ville ikke undvære den❤️

   Svar
   • Tusind tak for svar! Jeg glæder mig til jul <:~))

    Faldt i øvrigt lige over dine "Køkken-udstyrs-anbefaliner", dem vil jeg lige hygge mig med :-)

    Svar
 5. Uhh det må jeg prøve jeg tænker min römertopf kan gøre det ud for crockpot, den har ihvertfal samme au pair feeling når jeg laver mad i den.

  Svar
 6. Jaah, en au pairs opgaver skal vist være i relation til børnene. I hvert fald i alle andre lande end Danmark 😉
  Men hvad ligger temperaturen på i sådan en crock pot på high og low? Og er low højt nok til at få kollagen og andre proteiner opløst i vandet?
  Jeg mener, at normalt skal et kyllingskrog gerne koge op mod 12 timer før kollagenen bliver opløst, hvor du skriver, at du giver det mellem 3 og 5 i alm. gryde. Mod 14 timer i crock potten. Tænker at jeg så, for at få det den så “geléteret” og proteinrig som jeg fortrækker, skal bruge et par dage i gryden ialt?

  Svar
  • Godt spørgsmål. Jeg er faktisk ikke sikker på nogle af delene. Crockpotten angiver kun Low og High. Et gæt vil være at low er 50-60 grader og high måske omkring 100 grader.
   Den reducerer mindre, og geleringen er mindre i crockpotten i modsætning til gryden. Om det er koncentrationen eller andelen af collagen tør jeg ikke sige..

   Svar
 7. Nu er det her måske et dumt spørgsmål…. Men kylling har jo en udløbsdato…. Hvis man genbruger skroget og koger videre på det en anden dag…. Det er måske et dumt spørgsmål, men er det okay at genbruge skroget efter sidste holdbarhedsdato?

  Svar
  • Der må jeg også være dig svar skyldig. Det har jeg aldrig spekuleret over. Hvis jeg genbruger skroget uden at gøre det i forlængelse, plejer jeg at fryse det.

   Svar
 8. Har lige investeret i en crock pot, 6 l, da jeg vil i gang med hjemmelavet boullion.
  Hvor stor er din gryde? Og hvor meget kan jeg fylde på af væske uden det “løber over”

  Svar
  • Ej hvor fedt! Den er genial til bouillon (og meget andet). Min er også 6 liter. Jeg fylder den ret godt op, sådan et par centimeter før kanten. Den løber aldrig over, da den simrer ved så lav temperatur.

   Svar
 9. Hej Jane
  Har netop købt din bog om KETO glæder mig til at komme i gang.
  Vedr. Crock Pot er det så ikke i bund og grund en elektrisk Römer Topf ??
  Hvis det er, – så er det en god udvikling af slow cocking, noget nemmere, og hvis det er Römer Topf Elektrisk, så er der jo åbnet et univers af muligheder..
  Tak for en god side og god inspiration.

  Svar
  • Jo det er da egentlig en super beskrivelse af den. Tidligere brugte jeg også Römertopf men siden jeg fik crock potten, har jeg slet ikke brugt den.

   Og jo, det er nemlig super nemt fordi den kan sættes til at stoppe og holde varm og den slags funktioner, hvilket en (gammel) ovn ikke kan…

   Svar
 10. Hej Jane. Kan du anbefale en færdig god broth som man evt bare skal adde vand til. Er på keto og vil gerne have mulighed for at lave en varm broth når jeg er på arbejdet. Er helt med på at den man laver selv er bedst, men måske kender du en der er ok. Pft Mvh Maria

  Svar
  • Godt spørgsmål. Jeg har faktisk aldrig overvejet at drikke de koncentrerede flydende. En grøntsagsbouillon-terning er det nærmeste jeg er kommet et færdigprodukt der. Og det passer faktisk ikke helt for jeg har købt 6 liter færdig kyllingebouillon fra Knorr men jeg tror, det er sådan nogle, der kun sælges til restauranter. Så desværre ikke meget hjælp her.

   Svar
  • Hej Maria – man kan købe Bone Broth hos Helsam.dk (og i Helsam-butikker). God, økologisk kvalitet. Både kylling og okse. Jeg køber dem – når jeg ikke laver det selv, men jeg tænker, at omkostningerne ved at have en gryde kogende i 24 timer (som der står i den opskrift, jeg bruger), måske endda overstiger det, det koster at købe dem færdige i glas.
   Mvh. June

   Svar
 11. Sidder og suger mig næring til, vedr. din slowcooker, som jeg netop har bestilt efter at have skamkogt boullion i 12 timer og skifte gryder, filtreret m.m.
  – smiler over dine børns bemærkninger og har selv oplevet noget lignende. Bare den anden vej. Pludseligt kunne mine drenge ikke lide ris, de var sikkert 4 og 8 år.
  Men så fortalte jeg dem en lille løgn, nemlig at Spinder, en indisk ven, havde købt de her Guldris i Indien. Bum så blev der spist ris igen.
  Så kom turen til sauce, som så blev til Guldsauce fra Netto.

  Nå men slowcookeren lader til at være det rette redskab, og et sted har jeg sågar læst en kommentar om at den også kunne gå i ovnen. Men why? Eller er det en misforståelse?
  Jeg har også set en amerikansk blogger der viser at hun putter okseben i ovnen en 20 min for at fedtet kunne danne skorpe, som hun så skraber lidt at bagepladen, hælder lidt vand på denne så der kommer mere kraft med. Er det noget du praktiserer? Kan evt. finde videolink.

  Svar
 12. Hej hvad hvis man ikke har så smarte ting ? Jeg koger kylling og har vandet tilbage Hvis jeg kommer de ting i, bliver det så det samme? Hvordan opbevarer du det, så fedt lag undgås
  Hilsen Jeanette Aas

  Svar
  • Hej Jeanette

   Jeg har en opskrift på kyllingebouillon lavet i gryde HER

   Jeg drikker/bruger hele bouillonen, inkl. fedtet, men hvis du gerne vil undgå fedt, er det nemt at skrabe af, når først det er kølet ned. Her vil fedtet lægge sig på overfladen. Jeg opbevarer det i enten køleskab eller fryser.

   Svar
 13. Hej Jane,
  Jeg synes ikke væsken er vild varm selv på HIGH, er det måske korrekt ?
  Glæder mig vildt til at smage det imorgen.

  Glædelig jul.

  Svar
  • Jeg har aldrig mærket på den men min plejer at småsimre, så jeg tænker, den ligger lige omkring kogepunktet. Det kan dog tage lang tid, før temperaturen når derop.

   Svar
  • Hej Heidi,
   Den varmer med 94 grader ved High, og 74 grader ved Low indstilling. Så du bør kunne mærke, at væsken bliver rimelig varm.

   Svar
 14. Hej,

  Hvad fryser du mon boullionen ned i? Vi laver det også, og fryser det ned, men synes endnu ikke, at vi har fundet nogle optimale beholdere. Enten er boksene for store, og så skal man have “skåret et stykke af” den frosne boullion (til stor besvær), eller også er boksene for små ?

  God dag!

  Svar
  • Mine er virkelig heller ikke optimale men jeg bruger sådan nogle høje Weck-glas. Det giver lidt rod i fryseren men det lever vi så med. Jeg har to forskellige størrelser og tager dem ud alt efter hvor meget jeg skal bruge. Og så opbevarer jeg dem optøet i køleskab i 2-3 dage.

   Svar
   • Hej Jane, tak for god slow cooker snak, jeg koger den siede bouillon ind til ca 30-50 %, og fryser dem ind i en muffinform, så er de meget fleksible at pakke sammen i fryseren
    venlig hilsen John Christensen

    Svar
  • Min mand fylder boullionen i luk-selv poser i forskellige størrelser, som han stiller ned i fryseren. Er fryseren (en sjælden gang) lidt tom, står de i en boks, så de ikke vælter, inden de er frosset.

   Og ellers kan boullionen jo fyldes kogende i sterile syltetøjs- eller weck-glas, så holder de sig også uden frys.

   Svar
  • Hej Mille – jeg fryser min Bone Broth ned i isterningbakker, ryster terningerne løse og gemmer (fryser) dem i plastposer. Kan så tage en eller flere terninger op hver dag.
   Mvh. June

   Svar