Langtidssimret ragu

Langtidssimret ragu

Langtidssimret ragu er en virkelig dejlig simreret serveret med squashspaghetti og parmesan på toppen.

Rogan Josh karry med oksekød er en indisk simreret

Rogan Josh karry

Rogan Josh karry er en skøn indisk simreret med den lidt ukendte krydderiblanding; Rogan Josh.

Skal jeg hjælpe dig med livsstil & vægttab?

Igennem 10 år har jeg hjulpet tusindevis af mennesker med livsstilsomlægning og vægttab.

Se, hvordan jeg kan hjælpe dig her:

Vis mig mulighederne

Nemme og lækre gryderetter

Her på siden finder du alle mine skønne gryderetter. Der er efterhånden en hel del og de er alle afprøvet et utal af gange. Det er både gryderetter med kylling, svinekød, lam, oksekød og vegetariske gryderetter.

Særligt synes jeg gryderetter og simremad hører efteråret og vinteren til. Det er virkelig comfort food som luner i den kolde tid.

Populære gryderetter

Nogle af de mest populære gryderetter er, måske ikke overraskende, vikingegryde, jægergryde, paprikagryde med kylling, bacon og cocktailpølser og selvfølgelig den klassiske mørbradgryde med bacon og svampe.

Det er også ofte dem jeg efterligner, når jeg skal lave noget hurtigt ud af resterne i køleskabet. Det der med fløde, tomat – og i mange tilfælde paprika – virker bare hver gang?

Tilbehør til gryderetter

Mange synes det er svært at finde Low Carb tilbehør til gryderetter. Det skyldes måske at man tidligere ville have serveret kartoffelmos, pasta eller ris til sådan en skøn omgang gryderet.

Jeg synes dog netop derfor at det er nemt. Kartoffelmos kan evt. udskiftes med blomkålsmos og risene kan udskiftes med grøntsagsris eller blomkålsris. Det samme er gældende for pasta eller spaghetti som kan udskiftes med grøntsagspasta / squashpasta.

De kogte kartofler kan udskiftes med dampet broccoli eller grønne bønner. Vupti, så har du et helt ideelt Low Carb måltid.

Børnevenlige gryderetter

De fleste af mine gryderetter er særdeles børnevenlige. Og ellers kan de hurtigt blive det fx ved hjælp af ekstra pølser og/eller bacon i retten. Nå ja, og så navnet – vikingegryde lyder bare sejere end “noget med kød, grøntsager og sovs”. Mine børn finder i hvert fald ofte tryghed i at aftensmaden har et navn? Andre der kender det?

Men det er måske ikke alle børn der vil undvære kartofler, pasta og ris. Jeg gjorde i mange år det, at jeg blot serverede både blomkålsris og ris til gryderetterne. Måske blandede jeg den portion til ungerne i halv blomkål, halv ris.

Det samme er naturligvis muligt med både spaghetti og kartoffelmos, som også kan laves fx halv squash og halv pasta elller kartoffelmos med selleri eller blomkål blandet.

Nem simremad

Her under gryderetter finder du også alle mine simreretter. Det gælder blandt andet langtidssimret raguLow Carb chili con carne og osso Buco med blomkålsmos og gremolata.

Det er simreretter til de dage hvor du har ekstra god tid til at kredse lidt for aftensmaden eller måske skal have gæster. Det er her også oplagt at lave mad til 2 dage og altså sørge for at der er rester til dagen efter.

Mad til flere dage

Simreretter og gryderetter er ideelle til foodprepping. Opskrifterne kan med fordel ganges op og laves til flere dage, så du kun skal lave aftensmad én gang.

Udover aftensmad bruger jeg også gryderetterne til nem frokost. Jeg kan også godt finde på, at spise mine aftensmadsrester til morgenmad, men jeg er måske også lidt anderledes på det punkt. Hvis du ikke vil have aftensmadsrester til morgenmad, lader du naturlivis bare være.

Simremad i Crock Pot

Flere af mine simremadsopskrifter kan også godt laves i Crock Pot. Det er sjældent at jeg lige skriver det ind, men I er altid gode til at sprøge til det. Min standard indstilling til simremad i Crock Pot er 6 timer på LOW. Prøv dig lidt frem derefter. Det plejer at virke med fx bov, spidsbryst, tykkam og lign. lidt sejere kødudskæringer.