Blomkålsris


Blomkålsris er så nemt at lave og det er den perfekte erstatning for almindelige ris, hvis du gerne vil spare på kulhydraterne. Blomkålsris kan både laves på foodprocessor, i minihakker, på rivejern eller ved at hakke blomkålet fint i hånden med en skarp kniv (det bliver dog en del mere groft).

Blomkålsris - perfekt LCHF/low carb alternativ til ris

Blomkålsris

4 fra 4 stemmer
Føj til favoritter Udskriv Pin
4
|
10 minutter

Equipment

Ingredienser

Sådan gør du

 • Riv eller hak blomkål fint, enten på det fine rivejern i foodprocessoren eller med den store kniv.
 • Brug dem rå, som de er, eller hæld dem i en skål og overhæld dem med kogende vand. Lad dem ligge i vandet i ganske kort tid og dræn herefter vandet fra i en si.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Blomkålsris som erstatning for ris

Er blomkålsris sundt? JA, det er sundt – hey, det er jo bare blomkål, og det er en perfekt måde at erstatte noget næringsfattigt og kalorierigt (risene) med noget næringsrigt og kaloriefattigt.

Med tanke på at vi så ofte erstatter noget næringsfattigt med grøntsager, er det egentlig underligt at modstanden mod Low Carb er så stor. Vi spiser blomkål i stedet for ris. Hvordan kan det IKKE være et godt bytte.

Jamen uuuh alt det der fedt og sådan…

Ja men helt ærligt. Der skal jo energi ind og i fravær af kulhydraterne, bliver det jo fedt. Man kan ikke leve af protein.

Skal risene være kolde eller varme?

Nå men blomkålsris. Skønt tilbehør, som kan spises både råt eller opvarmet. Man kan hurtigt overhælde dem med kogende vand og dræne vandet fra og så har man varme blomkålsris. Man kan også varme dem i mikro, tænker jeg. Sådan en ejer vi dog ikke.

Men blomkåls ris er en super erstatning for ris, siger jeg bare. Selv ungerne spiser det, hvis sovsen er god. Og de er altså normalt ikke så vilde med lige blomkål.

Kan blomkålsris fryses?

Ja, du kan godt fryse dine blomkålsris. Vær dog opmærksom på at de både kan binde lidt væske og de bliver også en del mere bløde i stedet for sprøde. Frosne blomkålsris egner sig altså bedst til ingrediens i varm mad fx blomkålspizza eller som ekstra fyld i sovs, kødsovs ovs.

Blomkålsris - bedste erstatning for ris på Keto / LCHF

Sidste Keto-kursus før sommerferien

På mandag starter forårets sidste Keto Kickstart kursus, så hvis du vil reservere en plads på det sidste kursus før sommerferien, skal du tilmelde dig nu. Kurset starter:

 • Mandag d. 15. april

Reserver din plads her

 

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

11 kommentarer til “Blomkålsris”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. 1 star
  En stjerne, jamen det er kun fordi jeg ikke kan lide smagen eller lugten af blomkål. Jeg gik all-in på keto mandag d. 15 januar, så blomkål bliver jo desværre en stor del af mit fremtidige madindtag. Idag skulle vi have ribeye med bearnaisesauce og ri…nej blomkålsris 😱 Gode råd var dyre…jeg valgte at stege blomkålsris ene på panden i lidt olivenolie og en lille smule smør. Krydret med salt, peber, chicken & steak krydderi fra santa Maria, samt lidt spidskommen og et hakket hvidløg…nå ja og en smule flødeost naturel. Halløj for en succes…væk var smag og lugten af blomkål😉 Hold nu op det smagte godt. Det kan varmt anbefales til andre kræsne keto’er 👍

  Svar
  • Æv at min opskrift, som består af 100% blomkål, får 1 stjerne, fordi du ikke kan lide.. ja, blomkål. Det vil få færre til at klikke sig ind på opskriften og det er jeg da ærgerlig over.

   Svar
   • 5 stars
    Jamen så får du dine 5 stjerner her. Det var ikke for at disse dig eller nedgøre dig. Blomkålsris er jo bare blomkålsris. Ikke min hensigt at gøre dig ærgelig

    Mvh
    Svensker

    Svar
    • Det ved jeg godt. De fleste ved bare ikke at stjernerne vises ud fra opskriften, når folk søger en opskrift frem på Google og derfor vil det have betydning for om andre besøger min opskrift. Og lige plain blomkålsris kan jeg ikke gøre så meget mere ved :)

     Svar
  • Hej Mia.

   Tillader mig lige at svare.
   Vi har ikke en foodprocessor og lavede “risene” på et helt almindelig rivejern

   Svar
 2. Jeg er blevet meget inspireret af din blog og er nu selv på vej med små skridt til en forhåbentlig bedre livsstil, inspireret af dine lækre opskrifter..
  Jeg har henvist til denne side efter mit forsøg med hjemmelavet paella, på den billige måde, med blomkålsris.

  Svar