Blomkålsris


Blomkålsris er så nemt at lave og det er den perfekte erstatning for almindelige ris, hvis du gerne vil spare på kulhydraterne.

Blomkålsris - perfekt LCHF/low carb alternativ til ris

Ingredienser

Sådan gør du

 • Riv eller hak blomkål fint, enten på det fine rivejern i foodprocessoren eller med den store kniv.
 • Hæld blomkålsrisene i en skål og overhæld dem med kogende vand. Lad dem ligge i vandet i ganske kort tid og dræn herefter vandet fra i en si.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Det er sundt – hey, det er jo bare blomkål, og det er en perfekt måde at erstatte noget næringsfattigt og kalorierigt (risene) med noget næringsrigt og kaloriefattigt.

Med tanke på at vi så ofte erstatter noget næringsfattigt med grøntsager, er det egentlig underligt at modstanden mod Low Carb er så stor. Vi spiser blomkål i stedet for ris. Hvordan kan det IKKE være et godt bytte.

Jamen uuuh alt det der fedt og sådan…

Ja men helt ærligt. Der skal jo energi ind og i fravær af kulhydraterne, bliver det jo fedt. Man kan ikke leve af protein.

Blomkålsris – skønt tilbehør i stedet for ris

Nå men blomkålsris. Skønt tilbehør, som kan spises både råt eller opvarmet. Man kan hurtigt overhælde dem med kogende vand og dræne vandet fra og så har man varme blomkålsris. Man kan også varme dem i mikro, tænker jeg. Sådan en ejer vi dog ikke.

Men blomkålsris er en super erstatning for ris, siger jeg bare. Selv ungerne spiser det, hvis sovsen er god. Og de er altså normalt ikke så vilde med lige blomkål.

Blomkålsris - bedste erstatning for ris på Keto / LCHF

Står der Keto og vægttab på dit 2023?

Keto har den unikke egenskab, at det nedsætter din appetit, hvilket giver mulighed for at gå ned i vægt uden sulten som den konstante og klæbrige makker.

Men det er ikke helt uden betydning, hvordan du griber Keto an. Lad Keto kostplanen guide dig eller overvej, om du ikke skal tage 6 uger med mig som din guide på mit Keto kursus. Kurset starter på mandag.

Vil du have mere ud af Madbanditten?

Se alle de fordele du kan få for bare 1 krone om dagen!

>> MadbandittenPLUS <<

 

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

4 kommentarer til “Blomkålsris”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
  • Hej Mia.

   Tillader mig lige at svare.
   Vi har ikke en foodprocessor og lavede “risene” på et helt almindelig rivejern

   Svar
 1. Jeg er blevet meget inspireret af din blog og er nu selv på vej med små skridt til en forhåbentlig bedre livsstil, inspireret af dine lækre opskrifter..
  Jeg har henvist til denne side efter mit forsøg med hjemmelavet paella, på den billige måde, med blomkålsris.

  Svar