Blomkålsbrød


Disse blomkålsbrød er en gammel kending. Egentlig er det bunden på blomkålspizza, som jeg ikke kommer fyld på, men i stedet skærer ud som mindre stykker og bruger til alverdens forskellige ting såsom brød, wraps, toastbrød, osv. Under opskriften kommer jeg med flere forslag til, hvad du kan bruge de lækre blomkålsbrød til.

Blomkålsbrød er nemme at bruge til toast, wraps osv. og de kan nemt laves i stor portion og fryses med mellemlægspapir imellem.

blomkålsbrød, blomkålswraps til hotdogs, toast, sandwich og pizza

Blomkålsbrød

Føj til favoritter Udskriv Pin
6 stk.
|
25 minutter

Equipment

Ingredienser

Sådan gør du

 • Opvarm ovnen til 225 grader varmluft.
 • Riv blomkål til blomkålsris på det fine rivejern i foodprocessoren. Hæld dem i en skål (eller brug færdige blomkålsris)
 • Valgfrit punkt: Overhæld blomkålsris med kogende vand og lad dem ligge heri i 1-2 minutter. Hæld dem over i en si og dræn vandet fra.
  Hæld nu blomkålsris over i et rent viskestykke og knug al væsken ud af. Du vil blive overrasket over, hvordan du kan blive ved og ved og ved med at knuge væske ud. Fortsæt indtil den er ganske tør.
 • Hæld de tørre blomkålsris i en skål og bland med revet parmesan, oregano, Pofiber og æg. Rør sammen til en fast dej.
 • Læg et stykke bagepapir fladt på køkkenbordet og hæld dejen ud herpå.
 • Enten fordeler du det med dine hænder og ellers læg et andet stykke bagepapir ovenpå og rul dejen flad med kagerullen ovenpå det øverste bagepapir. Fordel dejen så godt ud i kanterne som muligt.
 • Fjern forsigtigt det øverste lag bagepapir og flyt det nederste stykke med blomkålsbunden over på en bageplade (fx ved at holde bagepladen i niveau med køkkenbordet og trække bagepapiret med dejen ud på den).
 • Forbag dejen i den forvarmede ovn i ca. 15 minutter, eller til den er dejligt gylden både i midten og i kanterne.
 • Tag pladen ud af ovnen og let blomkålsbrødet fra bagepapiret med en spatel. Lad den afkøle.
 • Når blomkålsbunden er kølet af, kan du dele den i blomkålsbrød i den størrelse du ønsker.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Fladbrød af blomkål som basis

Stykkerne, eller blomkålsbrødene, kan så bruges til alt muligt og derfor har de også længe fungeret som en slags basis-opskrift for mig. Stykkerne lægger jeg sammen med bagepapir eller mellemlægspapir og så kommer jeg dem i køleskabet eller fryseren. Så kan jeg nemt lige bruge dem til wraps, toastbrød, hotdogs-brød, pizzabund osv.

Blomkålstoast, blomkålswrap, blomkåls…

Med blomkålsbrødene kan du altså hurtigt lave en frokostpizza eller du kan lave blomkålstoast, blomkålsbrød med ost og spejlæg, skinkestang med blomkålsbrød, blomkålsbrød med ost og spejlæg, hotdogs med det hele eller shawarma i blomkålswrap.

blomkålsbrød, blomkålswraps til hotdogs, toast, sandwich og pizza

Sidste Keto-kursus før sommerferien

På mandag starter forårets sidste Keto Kickstart kursus, så hvis du vil reservere en plads på det sidste kursus før sommerferien, skal du tilmelde dig nu. Kurset starter:

 • Mandag d. 15. april

Reserver din plads her

 

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

0 kommentarer til “Blomkålsbrød”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?