Fast og næsten sprød blomkålspizza – sådan gør du!


Blomkålspizza er en populær Low Carb / Keto version af pizza, og vi kender den allesammen. Nogle af os/jer elsker den, andre har det lidt stramt med, at den ikke hænger helt så godt sammen, som de pizzaer, vi kender fra pizzariaet.

Sprød blomkålspizza

(Næsten) sprød blomkålspizza

4.50 fra 2 stemmer
Føj til favoritter Udskriv Pin
4
|
20 min

Ingredienser

  • 500 g blomkål
  • 100 g ost revet (jeg synes, parmesan fungerer godt)
  • 1 tsk frisk oregano
  • 10 gram pofiber eller alternativt fiberhusk
  • 2 æg

Pizzafyld

Sådan gør du

  • Opvarm ovnen til 225 grader varmluft.
  • Riv blomkål til blomkålsris på det fine rivejern i foodprocessoren. Hæld dem i en skål.
  • Valgfrit punkt: Overhæld blomkålsris med kogende vand og lad dem ligge heri i 1-2 minutter. Hæld dem over i en si og dræn vandet fra.
  • Hæld nu blomkålsris over i et rent viskestykke og knug al væsken ud af. Du vil blive overrasket over, hvordan du kan blive ved og ved og ved med at knuge væske ud. Fortsæt indtil den er ganske tør.
  • Hæld de tørre blomkålsris i en skål og bland med revet parmesan, oregano, Pofiber og æg. Rør sammen til en fast dej.
  • Læg et stykke bagepapir fladt på køkkenbordet og hæld dejen ud herpå. Læg et andet stykke bagepapir ovenpå og rul dejen flad med kagerullen ovenpå det øverste bagepapir. Fordel dejen så godt ud i kanterne som muligt.
  • Fjern forsigtigt det øverste lag bagepapir og flyt det nederste stykke med blomkålsbunden over på en bageplade (fx ved at holde bagepladen i niveau med køkkenbordet og trække bagepapiret med dejen ud på den).
  • Forbag dejen i den forvarmede ovn (se punkt 1) i ca. 12 minutter, eller til den er dejligt gylden både i midten og i kanterne.
  • Tag ud og lad afkøle.
  • Løft eller let forsigtigt den afkølede blomkålsbund fra bagepapiret ved hjælp af en spatel. Herved undgår du, at den klistrer fast i bagepapiret. Bunden skal ikke flyttes, bare lige lettes fra papiret.
  • Fordel dit fyld på pizzaen (tomatsauce først, herefter ost og herefter kød/grønt). Bag igen i ovnen i 5-7 minutter, eller til osten er smeltet, og pizzaen ser dejlig ud.
  • Lad igen pizzaen afkøle, inden du serverer den med en dejlig salat til.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Hvordan får man sprød blomkålspizza?

Mange, mange, mange tips er givet til, hvordan man kan lave pizzabunden med blomkål mere sprød. Med eller uden loppefrøskaller, mindre æg, mere æg, hvad sker der, hvis vi bruger Pofiber i stedet, justerer lidt i blomkål-oste-ratioen, nogle går endda dertil, at de vender bunden i ovnen halvvejs og bager bunden på begge sider.

Mange veje fører til Rom, og jeg er sikker på, at alle tingene kan være med til at hjælpe.

I dag vil jeg dog dele med jer, hvordan jeg synes, jeg får den bedste bund. Det er ikke raketvidenskab, det er bare lidt tips og tricks, som jeg synes hjælper til at give en pizzabund, som hænger godt sammen, og som næsten er sprød. Altså ikke italiensk stenovnsbagt pizza-sprød. Men så sprød, som jeg forestiller mig, en pizzabund lavet på blomkål kan blive.

Mit bedste tip til *næsten* sprød Low Carb pizza

Jeg har ofte set tip, der handlede om at knuge mest muligt væde ud af blomkålsrisene først. Noget, jeg hidtil har været for doven til at gøre. INDTIL… jeg prøvede det! Og mand, det gør en stor forskel! Så her får du step-by-step, hvordan jeg synes, jeg får den bedste, mest faste og næsten sprøde blomkålspizza!

Nogle kan bedre lide smagen, hvis man overhælder blomkålsrisene med kogende vand først. Andre synes, det fungerer bedst bare at knuge væden ud uden kogende vand.

Pizzafyld

Denne opskrift er udelukkende med ingredienser til bunden – og ikke noget topping. Så jeg vil naturligvis anbefale dig at komme en masse lækkert fyld på. Jeg er ret vildt med serano eller parmaskinke. Men den på billedet har fået topping med chorizo, squash, oliven, rød peberfrugt og løg. Nå ja, og så selvfølgelig tomatsauce og ost…

Artiskok er også super lækkert på pizza. Og så synes jeg altid det lige løfter en pizza lidt hvis den får lidt grønt på toppen såsom rucola eller en anden grøn sprød salat.

Tilbehør til pizza

Jeg serverer næsten altid en grøn salat ved siden af pizzaen. Den på billedet er vist en blandet grøn salat med mango og rødløg. Jeg laver ofte bare lige en hurtig salat ud af hvad vi lige har i køleskabet den dag. Eller ud af noget af det jeg har preppet i forvejen.

Men jeg kan også anbefale en rucolasalat med feta, agurk, tomat og en lækker vinaigrette / olie-eddikedressing. Det synes jeg altid fungerer rigtig godt. Gå efter noget sprød og frisk til den lidt mere tunge og bløde pizza, så går du ikke helt galt i byen.

Pizza, pizza, pizza…

Jeg har efterhånden virkelig mange pizza opskrifter. Det er lige før de kan få deres egenkategori. De skulle gerne alle lige her: Sund junkfood.

Over 25 forskellige slags pizza-opskrifter ligger jeg vist inde med… Og blomkålspizzaen har fået hård konkurrence af opskriften på kyllingepizza fra min Keto-bog. Den er også virkelig god – og bunden er stort set uden kulhydrater. Faktisk hele 10 gram færre kulhydrater pr. stykke. Så sørg for at du prøver den også: Kyllingepizza lige her.

Hvis du er ude efter mere inspiration til mere nem aftensmad kan du tage et kig under mine aftensmadsopskrifter.

Blomkålspizza opskrift: Sådan laver du sprød blomkålspizza! Hemmeligheden bag en sprød blomkålsbund! --> Madbanditten.dk

Kom med til webinar

Tilmeld dig 30 minutters gratis webinar d. 10. januar med Tine og mig og bliv klogere på din fordøjelse (og hvorfor den nogle gange brokker sig)

Tilmeld dig allerede nu, så du ikke går glip af det

Lyt til nyeste afsnit podcast gratis

Som PLUS-medlem kan du lytte til min nye podcast, Madbanditten uden filter – Lyt til sidste episode gratis i prøveperioden.

Emner denne gang: Antiinflammatorisk kost, hvad er den sundeste kost, proteindistribution, fest og alkohol på Keto og er Keto stadig sund, hvis man ikke laver alting fra bunden?

Lyt til sidste nye afsnit her >>

Udover podcast får du adgang til energiberegninger på alle opskrifter, du får din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter, du kan lave dine egne madplaner og få en indkøbliste til eller du kan bruge de madplaner, jeg laver til dig hver måned.

Alt dette for mindre end 1 krone om dagen og du kan starte med at prøve det gratis i 7 dage her:

Prøv MadbandittenPLUS i 7 dage

Skal jeg hjælpe dig med vægttab?

Keto er super effektivt til vægttab, når det gøres rigtigt. Stop med at spilde tiden og kom ordentligt fra start.

Se hvordan her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

81 kommentarer til “Fast og næsten sprød blomkålspizza – sådan gør du!”

  1. Hej
    Jeg har din bog hvor opskriften er i. Der står 11 kulhydrater, men er det for hele pizzaen eller ?

    Svar
    • Hej Tina
      Energiberegningen følger altid opskriftens portionsstørrelse. Så hvis der fx står 4 personer så er de 11 g kulhydrat til 1 portion.
      Håber det giver mening.

      Svar
      • 5 stjerner
        Tak Jane det giver rigtig god mening😀
        Er vild med denne pizza og har lavet den flere gange, så tusind tak for en lækker opskrift

        Svar
  2. 4 stjerner
    Hejsa, Pizza bunden blev faktisk helt perfekt sprød, meeeen da jeg havde lagt tilbehøret på og bagt igen, var det sprøde væk.
    Jeg lavede en stor i bræddepanden. drænede en dåse hakkede tomater, tomaterne stavblendede jeg og og lagde i bunden, dryssede med råd cheddar og lavede den ene halvdel med corisso og den anden med skinkestrimler.
    Måske næste gang skal jeg ikke ligge tomatsovs på, men blot pensle med lille dåse koncentreret tomatpure.

    Svar
    • Jeg er i tvivl om det bliver for vådt men hvis væden presses nok ud vil jeg tro, det fint kan gå :)

      Svar
    • Nu er det godt nok lidt sent at svare på spørgsmålet 😀 men jeg bruger stort set altid blomkålsris fra frost. Som regel er der 350 gram i en pose (det er der i hvert fald i änglamarks)
      Jeg bruger 2 poser bolmkålsris, 3 æg, 150 gr parmesan og 15 gram pofiber- det fungerer hos os 😁
      Og som Jane så rigtigt skriver, så knug væden godt ud af det, så fungerer det glimrende 😀

      Svar
  3. Hej
    Jeg forstår ikke hvad du mener med valgfrit punkt ? Kan man godt lade være med at hælde vand over og så bare bruge blomkålen rå og friskhakket?

    Svar
    • Nej det kan det ikke.
      Når der bare bruges en smule fiber (1-2 spsk) kan du bruge begge men er der tale om pofiber brugt som decideret mel (1-2 dl), kan du ikke bruge loppefrøskaller. Det bliver klamt og gummiagtigt, hvor det med pofiber bliver mere brødagtigt.

      Svar
        • Nej jeg ville putte en spsk Pofiber i. Man kan også bruge loppefrøskaller.

          Har du vredet væsken godt fra?

          Den er stadig lidt våd i det. Det er jo blomkål, ost og æg. Men den skal nok samle sig i ovnen. Promise :)

          Svar
  4. Mega god opskrift! Er lige begyndt at følge med her på siden, og alle opskrifter jeg har prøvet indtil videre har bare været spot on!
    Har brugt Fiberhusk i opskrifterne istedet for profiber, og det fungerer også ☺️

    Svar
  5. Kan det virkelig pakke den indholdet meget fedt? Eller ved du måske hvor mange kcal der ca er i et stykke som den du har lavet på billedet?

    Svar
  6. Jeg bor i Egypten og jeg kan ikke finde Profiber her. Har du en idé til hvad jeg ellers kan bruge?
    Kan man spise tun i olie?
    Mange hilsner fra Nina

    Svar
    • I denne opskrift tror jeg at loppefrøskaller (psyllium husks) er bedste bud.

      Jeg spiser gerne tun i olie men kun når jeg kan finde den i olivenolie.

      Svar
    • Ja det er da egentlig ikke utænkeligt at man kan det. Det har jeg aldrig eksperimenteret med – andet end i chiaknækbrødene og der fungerer det jo super.

      Svar
  7. Tak for mad.
    Har spist blomkåls pizza med skinke, sammen med manden og vores dejlige børnebørn på 3 og knap 2 år. Hvor dejligt at der ikke er noget i maden som man skammer sig over at byde de 2 små. Og de smagte også gladeligt på rødkålssalaten?
    Har aftalt med dem at vi skal ha den dejlige blåbæromelet til morgenmad! Så er det spændende om det falder i god jord. Men mon ikke, alt hvad der ender på bær, plejer at være et hit.
    Hilsen Lone.

    Svar
  8. Hej Jane. Jeg ved, det her er et ældre opslag, men jeg er ny ( fra dit seneste kickstart-hold). Nu vil jeg prøve denne pizzabund. Vi plejer at bage pizza på vores grill. Tror du, det kan lade sig gøre med den her?

    Svar
    • Uh så spændende, det aner jeg ikke. Hvordan bager man pizza på grill? På sådan en plade eller…?

      Svar
  9. Har lige forsøgt mig med blomkålsmos – og det blev simpelthen så “vådt” at jeg måtte hælde det i skraldespanden :-(( – ØV.

    Kan du forklare hvordan du “knuger væsken ud”?

    //henrik – 52-årig newbie i et køkken

    Svar
    • Hej Henrik
      Jeg skal lige være sikker på, om du mener blomkålsmos eller om det er blomkålspizzaen, du mener?

      Svar
      • Hej igen,

        Ja, det er blomkålsmos jeg har kastet mig ud i. Du skriver længere oppe i tråden, at du knuger væsken ud af de dampede blomkål ved hjælp af et rent viskestykke – og det er metoden til dette jeg kunne tænke mig at få et fif til :-)

        Jeg dampede 350 gram blomkål og blendede dem derefter direkte sammen med 100 gram Philidelphia ost og 50 gram smør – uden først at trække væske ud af blomkålen. Jeg vil sige at konsistensen blev en anelse tyndere end ymer – altså MEGET langt fra konsistensen på kartoffelmos :-)
        Prøvede så bare for sjov at bage “ymer-dejen” ved 200 grader – både som små klatter og som en pandekage på bagepapir, men ingen af delene kunne desværre bruges til noget.

        Glæder mig til at høre dit trick med at trække væsken ud af blomkålen :-))

        //henrik

        Svar
        • Nu forstår jeg :)

          Det er fordi opskriften her er til blomkålspizza. For at få den “sprød”,knuger jeg væske ud af blomkålsrisene. Men det gør jeg ikke, når jeg laver blomkålsmos. Her koger eller damper jeg bare blomkålsbuketterne og dræner dem i en si, som du har gjort. Men jeg har en lidt anden fordeling.

          Ofte fx 100 g smøreost + 1 dl fløde (eller smør) til et stort blomkålshoved, som nok er det dobbelte af dine 350 g. I andre tilfælde har jeg puttet flødeost og revet ost i og det er altså også lækkert. Tag evt. udgangspunkt i disse to opskrifter i i stedet:
          https://www.madbanditten.dk/braendende-kaerlighed/
          https://www.madbanditten.dk/bagt-blomkaalsmos-med-pikant-floedeost/
          Så tror jeg, det går bedre :)

          Svar
  10. Lækker opskrift ?
    Jeg vil gerne spørge, hvad du spiser til? Har forsøgt at regne fordeling ud – og manglet fedt.
    Det er dejlige problem for mig….. hvordan tilføjer man fedt til sådan nogle retter?
    Mvh Maiken

    Svar
    • Til blomkålspizza vil jeg næsten altid spise en grøn salat til med en vinaigrette eller anden oliedressing :)

      Svar
  11. Hej har et spørgsmål i forhold til dejen.
    Kan man på nogen måde lave noget af det i forvejen, fx klargøre blomkål og røre det sammen med resten af ingredienserne, og så et pr timer efter brede den ud og bage den? Eller evt forbage den og så en time efter bage den færdig? Eller skal det hele helst gøres i samme omgang, lige efter hinanden ?

    Svar
    • Jeg tror, jeg ville vælge at forbage bunden og så lave den del med fyld senere.

      Jeg har tit forbagt mindre runde blomkålspizzabunde, som jeg har frosset ned, og så har jeg taget dem ud og lavet lynpizza.

      Svar