Blomkålspizza er en populær Low Carb / Keto version af pizza, og vi kender den allesammen. Nogle af os/jer elsker den, andre har det lidt stramt med, at den ikke hænger helt så godt sammen, som de pizzaer, vi kender fra pizzariaet.
Ingredienser
Pizzafyld
- 100 g tomatsauce eller koncentreret tomatpure
- 125 g revet mozzarella
- 50 g chorizo eller en kødrest, jeg har også brugt kylling
- 50 g squash i skiver
- 1 rød peberfrugt
- 10 stk sorte oliven
- 0,5 rødløg i tynde ringe
Sådan gør du
- Opvarm ovnen til 225 grader varmluft.
- Riv blomkål til blomkålsris på det fine rivejern i foodprocessoren. Hæld dem i en skål.
- Valgfrit punkt: Overhæld blomkålsris med kogende vand og lad dem ligge heri i 1-2 minutter. Hæld dem over i en si og dræn vandet fra.
- Hæld nu blomkålsris over i et rent viskestykke og knug al væsken ud af. Du vil blive overrasket over, hvordan du kan blive ved og ved og ved med at knuge væske ud. Fortsæt indtil den er ganske tør.
- Hæld de tørre blomkålsris i en skål og bland med revet parmesan, oregano, Pofiber og æg. Rør sammen til en fast dej.
- Læg et stykke bagepapir fladt på køkkenbordet og hæld dejen ud herpå. Læg et andet stykke bagepapir ovenpå og rul dejen flad med kagerullen ovenpå det øverste bagepapir. Fordel dejen så godt ud i kanterne som muligt.
- Fjern forsigtigt det øverste lag bagepapir og flyt det nederste stykke med blomkålsbunden over på en bageplade (fx ved at holde bagepladen i niveau med køkkenbordet og trække bagepapiret med dejen ud på den).
- Forbag dejen i den forvarmede ovn (se punkt 1) i ca. 12 minutter, eller til den er dejligt gylden både i midten og i kanterne.
- Tag ud og lad afkøle.
- Løft eller let forsigtigt den afkølede blomkålsbund fra bagepapiret ved hjælp af en spatel. Herved undgår du, at den klistrer fast i bagepapiret. Bunden skal ikke flyttes, bare lige lettes fra papiret.
- Fordel dit fyld på pizzaen (tomatsauce først, herefter ost og herefter kød/grønt). Bag igen i ovnen i 5-7 minutter, eller til osten er smeltet, og pizzaen ser dejlig ud.
- Lad igen pizzaen afkøle, inden du serverer den med en dejlig salat til.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Hvordan får man sprød blomkålspizza?
Mange, mange, mange tips er givet til, hvordan man kan lave pizzabunden med blomkål mere sprød. Med eller uden loppefrøskaller, mindre æg, mere æg, hvad sker der, hvis vi bruger Pofiber i stedet, justerer lidt i blomkål-oste-ratioen, nogle går endda dertil, at de vender bunden i ovnen halvvejs og bager bunden på begge sider.
Mange veje fører til Rom, og jeg er sikker på, at alle tingene kan være med til at hjælpe.
I dag vil jeg dog dele med jer, hvordan jeg synes, jeg får den bedste bund. Det er ikke raketvidenskab, det er bare lidt tips og tricks, som jeg synes hjælper til at give en pizzabund, som hænger godt sammen, og som næsten er sprød. Altså ikke italiensk stenovnsbagt pizza-sprød. Men så sprød, som jeg forestiller mig, en pizzabund lavet på blomkål kan blive.
Mit bedste tip til *næsten* sprød blomkålspizza
Jeg har ofte set tip, der handlede om at knuge mest muligt væde ud af blomkålsrisene først. Noget, jeg hidtil har været for doven til at gøre. INDTIL… jeg prøvede det! Og mand, det gør en stor forskel! Så her får du step-by-step, hvordan jeg synes, jeg får den bedste, mest faste og næsten sprøde blomkålspizza!
Nogle kan bedre lide smagen, hvis man overhælder blomkålsrisene med kogende vand først. Andre synes, det fungerer bedst bare at knuge væden ud uden kogende vand.
Pizzafyld
Denne opskrift er udelukkende med ingredienser til bunden – og ikke noget topping. Så jeg vil naturligvis anbefale dig at komme en masse lækkert fyld på. Jeg er ret vildt med serano eller parmaskinke. Men den på billedet har fået topping med chorizo, squash, oliven, rød peberfrugt og løg. Nå ja, og så selvfølgelig tomatsauce og ost…
Artiskok er også super lækkert på pizza. Og så synes jeg altid det lige løfter en pizza lidt hvis den får lidt grønt på toppen såsom rucola eller en anden grøn sprød salat.
Tilbehør til pizza
Jeg serverer næsten altid en grøn salat ved siden af pizzaen. Den på billedet er vist en blandet grøn salat med mango og rødløg. Jeg laver ofte bare lige en hurtig salat ud af hvad vi lige har i køleskabet den dag. Eller ud af noget af det jeg har preppet i forvejen.
Men jeg kan også anbefale en rucolasalat med feta, agurk, tomat og en lækker vinaigrette / olie-eddikedressing. Det synes jeg altid fungerer rigtig godt. Gå efter noget sprød og frisk til den lidt mere tunge og bløde pizza, så går du ikke helt galt i byen.
Pizza, pizza, pizza…
Jeg har efterhånden virkelig mange pizza opskrifter. Det er lige før de kan få deres egenkategori. De skulle gerne alle lige her: Sund junkfood.
Over 25 forskellige slags pizza-opskrifter ligger jeg vist inde med… Og blomkålspizzaen har fået hård konkurrence af opskriften på kyllingepizza fra min Keto-bog. Den er også virkelig god – og bunden er stort set uden kulhydrater. Faktisk hele 10 gram færre kulhydrater pr. stykke. Så sørg for at du prøver den også: Kyllingepizza lige her.
Hvis du er ude efter mere inspiration til mere nem aftensmad kan du tage et kig under mine aftensmadsopskrifter.
Kan man lave den uden ost? Altså bare med blomkål og æg? Jeg spiser nemlig ikke mælkeprodukter pt…
Jeg tror, du vil opleve at den bliver for løs i det. Men kyllingepizzabunden kan laves uden ost og derved helt mælkefrit.
Det ville være unfair at vudere opskriften, fordi jeg ændrede er del.
Jeg havde lidt bolmkål tiloveres, så jeg besluttede at prøve blomkålspizza istedet for fatheaddough.
jeg har set at i flere opskrifter bliver blomkålen vredet i et viskestykke for at få det meste af væden fra og bunden til at hænge bedre sammen. jeg har altid syntes det er en messy fremgangs måde. Så jeg prøvede at køre blomkålen gennem slowjuiceren. Resultatet var meget fint næsten tørt blomkåls”mel”. Det betyder selvfølgelig at der skal ændres i mængden af de andre ingredienser. Resultatet blev en pizzabund som ikke smulderede og hang sammen og kunne bære toppingen.
Bare en ide hvis nogen skulle have lust til at prøve.
Jeg får allerede nyhedsbrevet
Fantastisk! Om end det vist heller ikke er en helt rengøringsfri manøvre, du fik bevæget dig ud i der😅
Jeg har lavet blomkålspizza i dag og brugte din opskrift👌👌 Har du erfaring med at fryse blomkålspizza? Jeg har lavet en hel bradepande, og er kun mig, så der er masser af pizza tilbage, trods jeg spiser et stort stykke i morgen 😁
På forhånd tak for svar.
Alberthe
Åh det kan jeg simpelthen ikke huske om jeg har gjort. Og ellers hedder det jo bare blomkålspizza til morgen og igen til frokost :))
Kyllingepizzaen er supervelegnet til at blive frosset. Det har jeg gjort mange gange.