Med de rette ting i køleskabet, lykkedes det mig i sidste uge at fremtrylle denne uhørt lækre shawarma-frokost på under 10 minutter. En virkelig lækker rullekebab lavet ud af blomkålsbrød og en rest af oksekød. Du kan dog også fylde andre rester af kød og grøntsager i.
Shawarma i blomkålswrap blev lavet cirka sådan her:
Ingredienser
- 1 stk blomkålspizzabund – her brugt som wrap
- 100 g oksekød i strimler fx oksefilet eller flanksteak stegt på panden med shawarmakrydderi* fx en rest
- 1 håndfuld spinat
- 20 g agurk
- 2 spsk cremefraiche dressing
- 2 tsk hjemmelavet shawarmachili
Sådan gør du
- Steg evt. oksekød på en pande, hvis ikke du har en rest. Hvis du bruger flanksteak skal det have ca. 1 min på hver side ved høj varm, skru dernæst ned på lav varme og lad den stege videre 5-8 minutter.
- Kom oksekød i en wrap af blomkålsbrød, kom spinat/salat, agurk, cremefraiche-dressing og chili ved.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Shawarma og chili til din kebab
I Mæt & Slank med LCHF har jeg en lækker shawarmamarinade, som man selv blander derhjemme af sine egne krydderier. Det er jo dejligt med den form for overskud.
Her har jeg dog brugt en købt shawarma-blandingskrydderi fra min grønthandler. Jeg tjekker dog lige posen for ting som: dextrose, majsstivelse, andre ord for sukker, smagsforstærkere og mononatriumglutamat (E621).
Cremefraiche-dressingen blandede jeg hurtigt af fed cremefraiche, lidt hvidløg, urtesalt og hakkede urter, vist nok mynte og basilikum. Lidt sært match, men det smagte ganske glimrende. Du kan også bruge opskriften på cremefraiche dressing her.
God, mættende frokost på under 10 minutter! Velbekomme!
Hvad er det for en chiliolie?
Linket er til urtekram, men der kan jeg ikke finde produktet?
Åh gud ja, ældgammelt indlæg og link. Jeg har rettet det nu, så det linker til opskriften her på bloggen :)
Tak for heads up!
Hej Jane,
Jeg synes virkelig det lyder spændende med dine forskellige grøntsagsbrød, men jeg kan ikke lide blomkål og jeg har derfor afholdt mig fra at lave disse. Men er blomkålssmagen gennemtrængende eller hvordan?
Jeg kunne virkelig godt bruge et alternativ til almindelig brød til sandwich osv :)
Mvh Nanna
Jeg synes ikke, at man smager blomkålen overhovedet :)
“Hvis du ikke får kulhydrater nok bliver dit stofskifte svagt” og “du kan ikke erstatte dine kulhydrater med grøntsager” vrøvler damen om …
http://www.kernesundfamilie.dk/bloggen/article/video-tyk-paa-lchf-og-paleo-indfoer-slik-dag-dit-stofskifte-skal-bruge-kulhydrater/
Any comments? Sidder lidt og river mig i håret over hendes udtalelser (specielt omkring LCHF).
… Længe leve LCHF og rigtig mad, uden alle mulige mystiske kosttilskud og detox!
Nu kender jeg ikke lige detaljerne men min umiddelbare holdning er, at der findes flere veje til Rom. Spisedage/cheatdays kan sagtens fungere for nogle. Dels kan det give kroppen et lille chok, så den ikke går i dvale, og dels kan det virke befriende at “få lov”, så man derved har nemmere ved at holde ved på den lange bane. Jeg synes især, det er gavnligt, hvis man til dagligt er i kalorieunderskud. Så har stofskiftet godt af et spark. Ugentligt ville ikke fungere for mig (eller for sukkerafhængige) men det er nok individuelt.
Jeg lavede dem i går aftes og de blev så gode! Jeg erstattede pofiber med fiber husk, da det var hvad jeg havde. Og det gjorde dem slet ikke dårlige :)
Har også spist rester til frokost i dag ;)
Hej Jane
Jeg vil gerne begynde at følge lchf men min mand er ikke overbevist. Jeg kan jo ikke bare lave fede saucer og så han samtidigt spiser kulhydrater. Det bliver han jo ikke ligefrem sund af. Har du nogle gode råd til hvordan man kan spise lchf uden at hele familien inddrages, hvis de ikke vil?
Jeg spiste LCHF i tre år inden min mand gik med. Jeg lavede bare en slags mad, evt. med lidt kartoffel/ris til, og så spiste vi det samme. Jeg tog ekstra af sovsen, dippen etc. Min erfaring er, at fedtet mætter og derfor spiser man ikke længere 4 portioner pasta, men måske kun en. Og på den måde går det lige op.
Hej. Hvordan har du lavet dem? På panden eller i ovnen? Jeg forsøgte nemlig at lave dem, men synes ikke det gik så godt.
Det fremgår af opskriften, som jeg linker til i indlægget ;-)
Lavede dem her til aften. Umm var et hit både hos voksne og teenager
Det ser markant mere tiltrækkende ud end dem, man kan få i byen! Øv, nu får jeg jo lyst til sådan en.
Ser tæskelækkert ud! :-)
ÅH!!! Jeg har ikke spist morgenmad endnu, og pludselig virker mine planlagte æg og bacon ikke heeelt så tiltalende … Jeg vil have shawarma i blomkålswrap!! :) (desværre er køleskabet voldsomt tomt)
KH
Anne