Syltede rødløg er sådan en dejlig tilføjelse til salater, råkoster eller bare til de fleste måltider faktisk. Den sød-syrlige smag giver lige et ekstra pift og ofte skal der ikke meget til. At de så samtidig pynter på tallerkenen også, skader jo ikke. De er tilmed nemme at lave selv hjemme og denne opskrift på syltede rødløg er endda uden sukker.

Ingredienser
- 100 g rødløg
- 2 dl lagereddike
- 2 tsk Sukrinmelis
- 2 tsk salt
- 10 peberkorn
Sådan gør du
- Snit rødløgene fint, gerne på mandolinjern.
- Bland eddike med salt og sødning, til det er opløst.
- Kom løg, eddikeblanding og peberkorn i en lufttæt beholder og lad dem trække i mindst 30 minutter.
- Fisk skiver af rødløg op, når du skal bruge dem. Lidt giver ganske stor smag.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Lynsyltede rødløg
Jeg har jo tidligere lavet råmarinerede rødløg og de smager altså helt fantastisk også. Denne opskrift på syltede rødløg er enklere og hurtigere at lave – man kunne derfor med rette også kalde den lynsyltede rødløg – og indeholder meget få ingredienser.
Det er en, du kan lave igen og igen og nærmest bare have som fast bestanddel i køleskabet klar til at peppe din mad op.
De syltede rødløg kan holde sig et par uger i køleskabet. Husk at skolde dine glas inden brug. Et godt tip er at lade glasset stå på en våd klud når du hælder kogende vand i, og glasset må ikke være for koldt, så skulle glasset ikke sprænge når det skoldes.
Hvad kan jeg bruge syltede rødløg til?
Brug de syltede rødløg som smagsgiver på en lækker salat eller put dem i din Chaffel-sandwich som en skøn overraskelse.
Løgene fungerer også rigtig godt i burger og til hotdogs (selvfølgelig!) eller som syrligt tilbehør til fx helstegt kylling, steg, steak mv. endda boller i karry eller andre gryderetter.
De syrlige rødløg gør sig også rigtig godt som tilbehør til gæstemad. Det kan både være som en topping på snacks, forretter eller som simpel tilbehør til hovedretter.
Sukkerfri syltede rødløg
Det er jo glimrende, at de syltede rødløg kan laves uden sukker. Men da mængden, der bruges er så lille og det ikke ville falde mig ind at drikke lagen, er dette et af de områder, hvor jeg sagtens kan finde på bare at bruge almindeligt sukker. Det er et personligt valg.
Hvis du gerne vil have lidt mere smag kan du sagtens supplere de hele peberkorn med laurbær, stjerneanis, kanel-stang, fennikelfrø eller andet der kan give lidt mere smag til syltelagen og rødløgene. Måske har du et godt tip til et lækkert krydderi?
Skal blandingen koges?
Nej jeg råsylter dem.
Jeg laver limesyltede rødløg, og de smager helt fantastisk: 2-3 rødløg, 1 lime, lidt sødning, 2 spsk æblecidereddike.
Ej hvor lækkert! Det må jeg prøve næste gang :)
Er det “med vilje”, at du bruger lagereddike hertil? Jeg havde det ikke og brugte så bare æblecidereddike. Men jeg ku’ faktisk ikke lide rødløgene – endte med at pøse mere og mere sødning + sukker på, fortynde med kogende vand, men alligevel syntes jeg, at smagen var alt for skarp. Kan jeg have gjort noget forkert? Eller passer lige denne her opskrift mon bare ikke til mig :-) ?
Ja det er bare den type eddike, man normalt bruger til at sylte…
Måske er de råmarinerede rødløg bedre for dig? De smager i hvert fald dejligt også.
Denne opskrift ligger den også i en af dine bøger
Nej, det tror jeg umiddelbart ikke.
Kan man genbruge lagen, altså fylde friske rødløg i?
Godt spørgsmål – det ved jeg faktisk ikke men jeg vil tro, at man sagtens kan :)
Har prøvet at lave dem med sukrin, men oplever at “sukkeret” krystalliserer, når det har stået et døgns tid.
Nå hvor pudsigt. Det synes jeg ikke jeg har oplevet her (men jeg har i andre sammenhænge).
Medmindre du har tænkt dig at drikke lagen, er det en mulighed bare at bruge sukker.
Jeg skal lave syltede rødløg, men undrer mig over at eddike og sødningen ikke skal koges op først… Det er måske kun når man bruger almindelig sukker det skal koges.
Du kan godt koge det op, hvis du vil. Men du behøver ikke.
Hej Jane
Det lyder sindssygt lækkert med de her syltede rødløg. Hvor længe vil du vurdere, at de kan holde sig, hvis de kommer i køleskabet?
Bedste hilsner – Astrid
Længe – ugevis. De er jo konserverede i eddiken :)
Hej Jane… har købt din bog keto på 4 uger og jeg ville lige hører dig omkring alkohol. Et tænkt eksempel; hvis jeg 14 dage har spist keto efter din madplan og jeg så skal en tur i byen og drikke en masse alkohol hvad sker der så i mit vægttab? Hvornår er jeg på sporet igen?
Hej Helle
Det kan man slet ikke sige så præcist. Det, der sker, er at fedtforbrændingen hæmmes, imens din krop forbrænder alkohol. Uanset hvilken kost du spiser.
Men at drikke ‘en masse alkohol’ efter to uger på keto er simpelthen en helt vildt dårlig idé af så mange forskellige grunde og det vil jeg gerne fraråde. Du kan læse mere om alkohol her: https://www.madbanditten.dk/sukkerfrie-cocktails-lchf-og-alkohol/
Hej Jane. Jeg kan ikk lige se hvorfor man ikk bare bruger alm sukker istedet for sukrin (eller andre sødemidler) da det jo indeholder lige så mange kh som sukker?? ?
Du kan ikke sammenligne sukrin og sukker på den måde. Sukker indeholder 100% optagelige kulhydrater mens sukrin indeholder 0%. Jeg forstår godt forvirringen, da sukrin skal deklarere sukkeralkoholer som kulhydrat men lige i det enkelte tilfælde er det misvisende, da erytritol som den eneste passerer ufordøjet igennem fordøjelsessystemet. Har også forklaret det under sødemiddelguiden: https://www.madbanditten.dk/soedemidler/
Men en helt anden ting er at jeg helt uden at blinke ville bruge sukker i en opskrift som denne. Jeg drikker jo for pokker ikke lagen. Men den slags nuancer er det svært at få plads til på en blog med så mange læsere… :-/
Mange tak for svar ☀️?
Kære Jane
Jeg er lidt trist til mode for jeg kan ikke få kuren til at virke.
Prøver at følge anvisningerne …men der sker ikke noget.
Kun hvis jeg faster helt..sker der noget
Kh. Mona
Hej Mona
Æv, æv. Prøv at beskrive for mig, hvordan det ser ud for dig over en periode på 4-6 uger. Så kan vi se om der er noget, der skal rettes til.