Råmarinerede rødløg med appelsin og timian


Råmarinerede rødløg er vildt nemt at lave og så smager det bare fantastisk på sådan cirka alt!

Råmarinerede rødløg med appelsin og timian --> Madbanditten.dk

Råmarinerede rødløg med appelsin og timian

5 fra 1 stemme
Føj til favoritter Udskriv Pin
1 glas
|
30 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

  • Skær rødløg og hvidløg i tynde skiver.
  • Riv skallen af appelsinen med en tyndskræller. Pas på, du ikke får det hvide bitre med.
  • Rør olivenolie, hvidvinseddike, balsamico, appelsinsaft og salt sammen til en marinade.
  • Skold et sylteglas og fordel rødløg, hvidløg, appelsinskal og timian i det, så de er godt blandet ind i hinanden. Hæld marinaden over, læg låg på og vend glasset et par gange på hovedet, så marinaden fordeler sig over det hele.
  • Sæt glasset i køleskab i et par timer inden brug. Vend eller ryst evt. lige glasset et par gange. Nu er rødløgene klar til brug. De kan holde sig et par uger i køleskab.

Noter

Opskriften er inspireret af kogebogen fra 42Raw (adlink). 

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Hvis man gerne vil spise godt med salat og råkost, er et nemt trick at gøre dem ekstra lækre ved at have et par gode toppings i baghånden. Det kan fx være lidt hakkede ristede nødder eller kerner, eller måske man har nogle soja-ristede mandler eller en rest af de stærke chili-mandler fra forleden.

En anden dejlig smagsgiver er disse råmarinerede rødløg. De giver simpelthen den lækreste på en gang søde og syrlige smag, og så pynter de endda også med deres fine lilla farve.

Råmarinerede rødløg med appelsin og timian --> Madbanditten.dk

Opskriften er inspireret af kogebogen fra 42Raw (adlink). 

Brug for en hjælpende hånd med vægttab?

Prøv min fleksible Keto kostplan. Den er nem og realistisk, selv i en travl hverdag.

Se kostplanen her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

10 kommentarer til “Råmarinerede rødløg med appelsin og timian”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Åh, må jeg have lov at spørge, om det er et bestemt mærke opbevaringsglas, du bruger?

    For eksempel til syltede rødløg, hjemmelavet mayonnaise, hjemmelavet remoulade..

    Jeg er nemlig i gang med at google mig frem til nogle, jeg vil købe. Og mener faktisk, at jeg faldt over nogen, som ligner det ovenfor.. Man er jo altid først ekspert, når man HAR købt en ting. Så ved man, hvad der fungerer, og hvad man IKKE skulle have gjort, og hvad man skulle have gjort i stedet :-))

    TAK :-) Kh June

    Svar
    • Åh det er også et godt spørgsmål. Mine glas er Weck glas. De er smarte i den forstand at de kan stables og findes i mange forskellige størrelser og nogle af dem deler låg. Men jeg har faktisk også virkelig mange glas, som jeg bare har gemt fra tidligere købte ting i glas. De har jo så den ulempe at de er vidt forskellige og min glas-skuffe er et stort kaos🤯

      Svar
      • 5 stars
        Hvor fint, tusind tak! Ja, det var netop Weck glas, jeg faldt over i min Google-søgning :-))
        (Jeg gemmer også glas, og så er skuffer og skabe fyldt med Tupperware………… men………. plast contra glas… Fra Grøndals Fisk, hvor jeg køber dåsefisk i olivenolie (ikke solsikkeolie), har jeg fået anbefalet Pulito.dk (Frigoverre), som er glasbeholdere med låg. Blandt andet aflange, som passer til sardiner. Men jeg mangler sådan nogle små runde, så det bliver Weck :-)
        TAK, kh June

        Svar
  2. Hej Jane.
    Hva nu hvis man ikke har nogen appelsin? Kan man bare undlade den eller skal den erstattes af andet?
    ?

    Svar
  3. Ej hvor er det nemt og smager himmelsk, og ser godt ud – tak for opskriften! Jeg har sjælden frisk timian lige ved hånden, så det er lavet med tørret timian – det går fint :-)

    Svar
  4. Dette lyder vildt lækkert. Den nemme udgave, som jeg plejer at lave, er blot 1 rødløg skåret i tynde skiver puttet i en plastikpose, saften fra 1 lille citron ned i plastikposen, stram til, bind knude, og så vent ½-1 time, og de har de lækreste råmårinedere flotte rødløg.

    Svar