Råmarinerede rødløg er vildt nemt at lave og så smager det bare fantastisk på sådan cirka alt!
Råmarinerede rødløg med appelsin og timian
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
- 200 g rødløg
- 3 fed hvidløg
- 1 øko-appelsin øko, skræl herfra + saften fra halvdelen
- 0,5 dl olivenolie
- 0,5 dl hvidvinseddike
- 2 spsk rød balsamico
- 1 tsk salt
- 1 håndfuld frisk timian
Sådan gør du
- Skær rødløg og hvidløg i tynde skiver.
- Riv skallen af appelsinen med en tyndskræller. Pas på, du ikke får det hvide bitre med.
- Rør olivenolie, hvidvinseddike, balsamico, appelsinsaft og salt sammen til en marinade.
- Skold et sylteglas og fordel rødløg, hvidløg, appelsinskal og timian i det, så de er godt blandet ind i hinanden. Hæld marinaden over, læg låg på og vend glasset et par gange på hovedet, så marinaden fordeler sig over det hele.
- Sæt glasset i køleskab i et par timer inden brug. Vend eller ryst evt. lige glasset et par gange. Nu er rødløgene klar til brug. De kan holde sig et par uger i køleskab.
Noter
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Hvis man gerne vil spise godt med salat og råkost, er et nemt trick at gøre dem ekstra lækre ved at have et par gode toppings i baghånden. Det kan fx være lidt hakkede ristede nødder eller kerner, eller måske man har nogle soja-ristede mandler eller en rest af de stærke chili-mandler fra forleden.
En anden dejlig smagsgiver er disse råmarinerede rødløg. De giver simpelthen den lækreste på en gang søde og syrlige smag, og så pynter de endda også med deres fine lilla farve.
Opskriften er inspireret af kogebogen fra 42Raw (adlink).
Åh, må jeg have lov at spørge, om det er et bestemt mærke opbevaringsglas, du bruger?
For eksempel til syltede rødløg, hjemmelavet mayonnaise, hjemmelavet remoulade..
Jeg er nemlig i gang med at google mig frem til nogle, jeg vil købe. Og mener faktisk, at jeg faldt over nogen, som ligner det ovenfor.. Man er jo altid først ekspert, når man HAR købt en ting. Så ved man, hvad der fungerer, og hvad man IKKE skulle have gjort, og hvad man skulle have gjort i stedet :-))
TAK :-) Kh June
Åh det er også et godt spørgsmål. Mine glas er Weck glas. De er smarte i den forstand at de kan stables og findes i mange forskellige størrelser og nogle af dem deler låg. Men jeg har faktisk også virkelig mange glas, som jeg bare har gemt fra tidligere købte ting i glas. De har jo så den ulempe at de er vidt forskellige og min glas-skuffe er et stort kaos🤯
Hvor fint, tusind tak! Ja, det var netop Weck glas, jeg faldt over i min Google-søgning :-))
(Jeg gemmer også glas, og så er skuffer og skabe fyldt med Tupperware………… men………. plast contra glas… Fra Grøndals Fisk, hvor jeg køber dåsefisk i olivenolie (ikke solsikkeolie), har jeg fået anbefalet Pulito.dk (Frigoverre), som er glasbeholdere med låg. Blandt andet aflange, som passer til sardiner. Men jeg mangler sådan nogle små runde, så det bliver Weck :-)
TAK, kh June
Hej Jane.
Hva nu hvis man ikke har nogen appelsin? Kan man bare undlade den eller skal den erstattes af andet?
?
Ej hvor er det nemt og smager himmelsk, og ser godt ud – tak for opskriften! Jeg har sjælden frisk timian lige ved hånden, så det er lavet med tørret timian – det går fint :-)
hvor længe er holdbarheden… Tænkte evt at lave en større portion når man nu var igang?
I opskriften foreslår jeg, at de kan holde sig et par uger. Det er mit bedste bud… :)
Dette lyder vildt lækkert. Den nemme udgave, som jeg plejer at lave, er blot 1 rødløg skåret i tynde skiver puttet i en plastikpose, saften fra 1 lille citron ned i plastikposen, stram til, bind knude, og så vent ½-1 time, og de har de lækreste råmårinedere flotte rødløg.
Du aner ikke hvor glad jeg er for denne opskrift. Jeg købte noget, lignende da jeg boede i Afrika og har savnet en rigtig god opskrift, så endnu engang tak!
Ej hvor fedt, Tina! Jeg er helt vild med den også og spiser dem på alting!