Forleden bagte jeg scones. Vaskeægte glutenfrie, low carb scones. Og de blev vildt gode!
Jeg bager simpelthen så sjældent. Og jeg spiser bagværk cirka lige så sjældent. Men forleden bagte jeg både kernebrød (det gode gamle med ost i – namme) og disse scones. Scones’ne puttede jeg i fryseren og så har jeg taget dem op her til weekenden.
Ingredienser
- 200 g mandelmel helt almindeligt – ikke fedtreduceret!
- 1 spsk fiberhusk
- 2 spsk Sukrin Gold
- 0,5 tsk vaniljepulver
- 1 tsk stødt kardemomme
- 1 øko-citron revet skal herfra
- 1 spsk blå birkes
- 1 tsk bagepulver
- 100 g hytteost
- 1 æg
- 30 g smeltet smør
Sådan gør du
- Opvarm ovnen til 160 grader.
- Bland mandelmel, FiberHusk, Sukrin Gold, vaniljepulver, kardemomme, citronskal, birkes og bagepulver i en skål.
- Blend hytteost med æg og smør til en lind masse.
- Rør hytteostblandingen ind i melblandingen og form en kugle med hænderne.
- Form kuglen flad, så den cirka er 2 cm høj på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Skær den igennem fire gange, så du har 8 lige store scones. Træk dem lidt ud, så de ikke rører hinanden.
- Bag i ca. 20-25 minutter eller til de er let gyldne. Server med en dejlig kop te om eftermiddagen eller brug dem på morgenbordet.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Kernebrødet endte også i fryseren, skåret i skiver med madpakkepapir imellem. Det holder forevigt herhjemme.
Er scones egentlig kage eller brød? Mest kage, ikke? I hvert fald er de lidt søde i det men uden sådan at være kagesøde. De passer perfekt til den lille sult om eftermiddagen eller hvis man får gæster og vil servere lidt “blødt brød” til kaffen.
Opskriften her fungerer fint som en grundopskrift, som du selv kan tilsætte din egen smagsvariant.
Super lækker opskrift.
Vi synes også at scones hører sammen med lemoncurd, jeg kan se at andre tidligere har spurgt efter det.
Jeg fandt ingen opskrift på det hvorfor jeg brugte en opskrift fra før vores Keto/low carb liv.
Den er fra Valdemarsro…..måske du kender siden ?
I stedet for sukker har jeg blot brugt Sukrin, efter målestokken at 2g sukker = 1g Sukrin melis.
Den er blevet lækker tyk og cremet, og bestemt arbejdet værd, selvom det er lidt besværligt at stå og måle temperaturen.
Ej hvor godt. Det har jeg faktisk længe gerne villet lave men jeg har tænkt at det ville blive for meget sødemiddel til at smage rigtig godt. Men nu tror jeg, jeg kaster mig ud i det alligevel :)
Min er til den syrlige side, jeg brugte usaltet smør, ved ikke hvor stor forskel det vil gøre at bruge saltet smør.
Angiv meget gerne hvor mange citroner der skal til for at give den mængde saft der skal bruges…..jeg blev lidt snydt, og måtte ty til citronsaft fra en flaske 🙄.
Hejsa Jane😀
Vil bage disse Scones, hvad kan byttes ud med Finerhusk?
Hej Kirsten
Loppefrøskaller er mit bedste bud. Men dobbelt op på mængden, tror jeg så.
Har nogen prøvet at lave dem med chokolade eller anden smag?
Og i så tilfælde, hvad puttede i i og hvad fjernede i?
God idé. Jeg ville fjerne citronskallen, birkes og evt. kardemomme, medmindre man elsker det i bagværk. Det gør jeg fx :)
Super lækker opskrift. Jeg ruller dem til 8 boller, som jeg trykker lidt flade. Serveret med en sukkerfri lemoncurd – så er det rent luksus.
De kan også puttes i fryseren, hvis man ikke spiser dem alle.
Tak Jane for god inspiration og lækre opskrifter
Mange hilsner Charlotte
Ej så lækkert. Jeg har aldrig prøvet at lave lemoncurd. Har du en god opskrift, jeg kan prøve af?
Jeg fandt en opskrift på ravfood.com. Der skal agar agar i, det havde jeg ikke – men den blev god alligevel.
Jeg tror jeg skal igang i dag, så der er lidt hygge til at afslutte efterårsferien med i eftermiddag.
/ Charlotte