Citronmåne


Citronmåne på Low Carb-måden her toppet med ostrecreme – eller creme cheese frosting, om man vil. Måske lidt utraditionelt men virkelig lækkert.

Selvom den klassiske citronmåne er en noget syntetisk oplevelse, er det stadig en klassiker. Smagen af mandel, citron og ikke mindst flødeosten, kan bare noget helt særligt.

citronmåne med creme cheese topping

Citronmåne

Føj til favoritter Udskriv Pin
10
|
1 time 20 minutter

Ingredienser

Bund

Ostecreme

Sådan gør du

Citronmåne

  • Opvarm ovnen til 160 grader varmluft.
  • Pisk smør med sødning, vanilje og citronskal i en skål.
  • Tilsæt blommerne lidt efter lidt og pisk godt.
  • Tilsæt mandelmel og fiberhusk og pisk det godt ind i dejen.
  • Vend ricotta i dejen.
  • Pisk hviderne stive og vend dem i dejen lidt efter lidt.
  • Smør en springform(ca. 20 cm) med smør og fordel dejen deri. Glat evt. overfladen med en dejskraber.
  • Bag kagen i ca. 45-50 minutter, til kagen er gennembagt i midten. Læg evt. et stykke stanniol over, hvis du synes, at kagen bliver for mørk i kanterne, imens den stadig er ubagt i midten.
  • Lad kagen køle helt af.

Ostecreme

  • Pisk smørret godt sammen med sødningen.
  • Tilsæt flødeost, citronsaft og citronskal og pisk til du har en homogen masse. Smag til og juster evt. med mere sødning eller mere syre.
  • Fordel toppingen på kagen og pynt evt. med lidt citronskal.
  • Kagen smager bedst og har bedst konsistens ved stuetemperatur men kan fint holde sig lækker på køl i flere dage. Men tag den gerne ud lidt inden servering.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Citronmåne – dejlig påskekage

Den svampede og syrlige citronmåne med ostecreme er også et godt bud på en lækker påskekage. Den er så fin med dens naturlige gule farve og citronskal på toppen. Faktisk kunne man også sagtens bage to citronmåner og lægge dem sammen med ekstra ostecreme, til en fin høj påskekage.

Andre gode påskekager kunne også være appelsin-mandel-kagen eller gulerodskagen med flødeosttopping.

Sukkerfri citronmåne

Ligesom julen er fyldt med chokolade og søde sager, er påsken også kendt for at være en højtid fyldt med fristelser. Men heldigvis også med masser af god mad.

Citronmånen her er sukkerfri men som du ved, har jeg det næsten lige så stramt med sødemidlerne, som jeg har med sukker. Ønsker du ikke at bruge sødemidler, kan de erstattes af almindelig sukker og flormelis. Start med 1:1 og smag til. Mine kager er generelt ikke søde, så er du mere til ‘almindelig sød kage’, vil du nok gerne putte lidt mere i.

Low Carb påskefrokost

Hvis du har brug for inspiration til en Low Carb påskefrokost, kan du læse mit indlæg med inspiration til påskebordet. Der har jeg samlet en masse påskeopskrifter og bud på helt klassisk påskemad til påskebordet.

Hvis du har spist dig mæt i lækker påskemad, er der nemlig stor sandsynlighed for, at du har nemmere ved at takke nej og føle dig fristet til (eller spise for meget af) påskedesserten. Eller at overkonsumere chokolade påskeæg. Jeg taler af erfaring…

For selvfølgelig heller ingen påske uden påskeæg. Jeg har tidligere lavet disse Påskeæg med sukkerfri marcipan og nougat og Chokoladeæg med saltkaramel. Dine gæster vil helt sikkert slet ikke opdage, at det hele er lavet helt uden sukker!

Er du klar til (Low Carb) jul?

Indrømmet, min jul er ikke 100% Low Carb. Men den er ret Low Carb. Jeg har enkelte ting, jeg ikke vil gå på kompromis med og så spiser jeg Low Carb julemad og -godter for resten. Det gode ved den model er, at jeg slipper for at december bliver én lang sukkerfest, hvor jeg hele tiden har en sukkerdjævel siddende på skulderen. Det er så udmattende!!

Har du brug for Low Carb juleopskrifter på både al den traditionelle julemad og på de lækre julegodter, kan du lade Madbandittens Juleopskrifter hjælpe dig🌲

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

27 kommentarer til “Citronmåne”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Kære Jane:-)
    Jeg har netop fået denne kage i ovnen, så jeg burde egentlig vente med at skrive, men engang imellem udelader du bagepulver fra dine kager og det undrer mig altid helt vildt, for jeg tænker, at det jo bare gør dem mere luftige og svampede?
    I chokoladekagen, hvor man jo kan bage den, så den er delvist ubagt giver det dog god mening, men du har jo sikkert en forklaring? Og den er jeg meget nysgerrig på;-)
    Og bare et lille tip/ide, chokoladekagen med kokostopping ovenpå, den bage vi med under halvdelen af mandelmelet og netop bagepulver og så bliver kagen langt mere luftig og mere “alm” i konsistensen, så det har vi lavet fast om på nu…
    Det kommer måske til at lyde lidt kritisk og det er det slet ikke, jeg er kæmpe fan af dine opskrifter og jeg tror ikke at der går en uge uden at vi bruger bare en af dem, lige her undrer jeg mig bare:-)
    Rigtig god påske til dig og dine!
    BH
    Mette

    Svar
    • Hvor dejligt med tip, tak. Jeg bager jo så sjældent så jeg er nok i virkeligheden slet ikke den rette at spørge. Bagepulver glemmer jeg for det meste og jeg synes ikke at det gør den store forskel. Men det gør du, kan jeg høre og det har du nok mere erfaring med end mig😅

      Svar
    • Hej Mette
      Hvor meget bagepulver bruger du i chokoladekagen og hvor meget mindre mandelmel bruger du? Og et sidste spørgsmål: har du siden bagt citronmånen med bagepulver og hvis ja, hvor meget bruger du og er der andet du har ændret på opskriften? :-) Rikke

      Svar
      • Hej Rikke 🙂 Jeg brugte ikke bagepulver i citronmånen, den første gang følger jeg ofte opskriften helt præcist! I forhold til chokoladekagen, så brugte jeg en tsk med lidt top og kun er en tredjedel af mandelmelet…. Håber at det bliver godt 😉

        Svar
        • Tak, Mette! Så vil jeg prøve din version. Synes tit lowcarb kager bliver så tunge.
          ;-) Rikke

          Svar
  2. Hej☺️
    Jeg har en søn der ikke tåler Laktose, tænker du der kunne være et alternativ for Ricotta? da dette er høj på laktose☺️
    Mvh Zennie

    Svar
    • Jeg tror du fint vil kunne bruge et hvilket som helst laktosefrit mejeriprodukt. Flødeost naturel, yoghurt naturel, måske cremefraiche..

      Svar
  3. Kagen er bare så god. 2 gang jeg bager den. Jeg pakker små stykker med glasuren og det hele til fryseren så der engang imellem kan komme et stykke ud når det er fortjent 😂😊

    Svar
  4. Kagen er lige sat i ovnen og glæder mig til at smage!
    Tåler kagen at komme i fryseren? Så kunne jeg jo gemme halvdelen til påskedagene 😋🐣

    Svar
    • Ja det kan den sagtens. Jeg har godt nok ikke prøvet med frostingen men nok ikke det går. Jeg fryser vitterligt alt muligt :))

      Svar
  5. Hej Jane, det fremgår ikke i opskriften hvornår de 10 g FiberHusk skal i bunden? Jeg står og er i gang med kagen, og det dufter himmelsk allerede 😍

    Svar
  6. Ej hvor er det en god ide:-) Jeg glæde mig helt vildt til at bage og smage;-) Rigtig god påske til dig og dine, når vi når så langt! KH Mette

    Svar