Citronmåne


Citronmåne på Low Carb-måden her toppet med ostrecreme – eller creme cheese frosting, om man vil. Måske lidt utraditionelt men virkelig lækkert.

Selvom den klassiske citronmåne er en noget syntetisk oplevelse, er det stadig en klassiker. Smagen af mandel, citron og ikke mindst flødeosten, kan bare noget helt særligt.

Citronmåne – dejlig påskekage

Den svampede og syrlige citronmåne med ostecreme er også et godt bud på en lækker påskekage. Den er så fin med dens naturlige gule farve og citronskal på toppen. Faktisk kunne man også sagtens bage to citronmåner og lægge dem sammen med ekstra ostecreme, til en fin høj påskekage.

Andre gode påskekager kunne også være appelsin-mandel-kagen eller gulerodskagen med flødeosttopping.

citronmåne med creme cheese topping

Ingredienser

Bund

Ostecreme

Sådan gør du

Citronmåne

 • Opvarm ovnen til 160 grader varmluft.
 • Pisk smør med sødning, vanilje og citronskal i en skål.
 • Tilsæt blommerne lidt efter lidt og pisk godt.
 • Tilsæt mandelmel og fiberhusk og pisk det godt ind i dejen.
 • Vend ricotta i dejen.
 • Pisk hviderne stive og vend dem i dejen lidt efter lidt.
 • Smør en springform(ca. 20 cm) med smør og fordel dejen deri. Glat evt. overfladen med en dejskraber.
 • Bag kagen i ca. 45-50 minutter, til kagen er gennembagt i midten. Læg evt. et stykke stanniol over, hvis du synes, at kagen bliver for mørk i kanterne, imens den stadig er ubagt i midten.
 • Lad kagen køle helt af.

Ostecreme

 • Pisk smørret godt sammen med sødningen.
 • Tilsæt flødeost, citronsaft og citronskal og pisk til du har en homogen masse. Smag til og juster evt. med mere sødning eller mere syre.
 • Fordel toppingen på kagen og pynt evt. med lidt citronskal.
 • Kagen smager bedst og har bedst konsistens ved stuetemperatur men kan fint holde sig lækker på køl i flere dage. Men tag den gerne ud lidt inden servering.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Sukkerfri citronmåne

Ligesom julen er fyldt med chokolade og søde sager, er påsken også kendt for at være en højtid fyldt med fristelser. Men heldigvis også med masser af god mad.

Citronmånen her er sukkerfri men som du ved, har jeg det næsten lige så stramt med sødemidlerne, som jeg har med sukker. Ønsker du ikke at bruge sødemidler, kan de erstattes af almindelig sukker og flormelis. Start med 1:1 og smag til. Mine kager er generelt ikke søde, så er du mere til ‘almindelig sød kage’, vil du nok gerne putte lidt mere i.

Low Carb påskefrokost

Hvis du har brug for inspiration til en Low Carb påskefrokost, kan du læse mit indlæg med inspiration til påskebordet. Der har jeg samlet en masse påskeopskrifter og bud på helt klassisk påskemad til påskebordet.

Hvis du har spist dig mæt i lækker påskemad, er der nemlig stor sandsynlighed for, at du har nemmere ved at takke nej og føle dig fristet til (eller spise for meget af) påskedesserten. Eller at overkonsumere chokolade påskeæg. Jeg taler af erfaring…

For selvfølgelig heller ingen påske uden påskeæg. Jeg har tidligere lavet disse Påskeæg med sukkerfri marcipan og nougat og Chokoladeæg med saltkaramel. Dine gæster vil helt sikkert slet ikke opdage, at det hele er lavet helt uden sukker!

Kom med til webinar

Tilmeld dig 30 minutters gratis webinar d. 10. januar med Tine og mig og bliv klogere på din fordøjelse (og hvorfor den nogle gange brokker sig)

Tilmeld dig allerede nu, så du ikke går glip af det

Lyt til nyeste afsnit podcast gratis

Som PLUS-medlem kan du lytte til min nye podcast, Madbanditten uden filter – Lyt til sidste episode gratis i prøveperioden.

Emner denne gang: Antiinflammatorisk kost, hvad er den sundeste kost, proteindistribution, fest og alkohol på Keto og er Keto stadig sund, hvis man ikke laver alting fra bunden?

Lyt til sidste nye afsnit her >>

Udover podcast får du adgang til energiberegninger på alle opskrifter, du får din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter, du kan lave dine egne madplaner og få en indkøbliste til eller du kan bruge de madplaner, jeg laver til dig hver måned.

Alt dette for mindre end 1 krone om dagen og du kan starte med at prøve det gratis i 7 dage her:

Prøv MadbandittenPLUS i 7 dage

Skal jeg hjælpe dig med vægttab?

Keto er super effektivt til vægttab, når det gøres rigtigt. Stop med at spilde tiden og kom ordentligt fra start.

Se hvordan her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

13 kommentarer til “Citronmåne”

 1. Hej☺️
  Jeg har en søn der ikke tåler Laktose, tænker du der kunne være et alternativ for Ricotta? da dette er høj på laktose☺️
  Mvh Zennie

  Svar
  • Jeg tror du fint vil kunne bruge et hvilket som helst laktosefrit mejeriprodukt. Flødeost naturel, yoghurt naturel, måske cremefraiche..

   Svar
 2. Kagen er bare så god. 2 gang jeg bager den. Jeg pakker små stykker med glasuren og det hele til fryseren så der engang imellem kan komme et stykke ud når det er fortjent 😂😊

  Svar
 3. Kagen er lige sat i ovnen og glæder mig til at smage!
  Tåler kagen at komme i fryseren? Så kunne jeg jo gemme halvdelen til påskedagene 😋🐣

  Svar
  • Ja det kan den sagtens. Jeg har godt nok ikke prøvet med frostingen men nok ikke det går. Jeg fryser vitterligt alt muligt :))

   Svar
  • Ja men jeg synes, den bliver bedst med fiberhusk. Jeg har prøvet alle varianter af fibre og synes, resultatet bliver bedst der.

   Svar
 4. Hej Jane, det fremgår ikke i opskriften hvornår de 10 g FiberHusk skal i bunden? Jeg står og er i gang med kagen, og det dufter himmelsk allerede 😍

  Svar
 5. Ej hvor er det en god ide:-) Jeg glæde mig helt vildt til at bage og smage;-) Rigtig god påske til dig og dine, når vi når så langt! KH Mette

  Svar