I går fik vi carpaccio til aftensmad, og det var sådan en lækker og let middag. Jeg elsker simpelthen carpaccio. Kød, rucola, parmesan og godt med god olivenolie. Kør!
Ingredienser
- 100 g oksemørbrad råt, skåret i tynde skiver
- 1 håndfuld rucola
- 20 g parmesan
- olivenolie
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Anret de tynde skiver oksekød på tallerkener.
- Stænk olivenolie over og drys med salt og peber.
- Fordel rucola og parmesan over.
- Hæld endnu mere olie over og giv den et ekstra drys salt og peber.
Noter
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Carpaccio – let aftensmad
Min appetit er en smule udfordret i øjeblikket, og det fungerer derfor fint for mig med et let aftensmåltid.
Vi spiste det også et par gange i Rom, og det mindede mig om, at det var fjollet, at vi så sjældent spiser det herhjemme, så da Søren fornyligt kom hjem med kødforsyninger til fryseren, havde han bl.a. flere portioner carpaccio, som var blevet pakket, så vi kunne fryse dem ned og tage op efter behov.
I dag får du derfor opskriften (hvis man næsten kan kalde det det) på den helt klassiske carpaccio. Næste gang vil jeg lege med at lave en eksperimenterende variant.
Jamen, det er jo sådan set bare det.
Og hvis der så lige kommer lidt ristede pinjekerner på også, så er det helt fuldendt efter min mening.
Hej Jane, jeg har lige to spørgsmål om Kickstart-forløbet! Håber det okay, de kommer her.
– Er det næste det sidste (eller er det noget, jeg har bildt mig ind?)
– Spiser man efter kostplan på forløbet, altså med “fastlagte” måltider hver dag?
Kh karoline
Det er da så meget i orden :)
Næste hold Kickstart bliver det sidste i år. Dvs. at næste hold først er til januar :)
Mht kostplan er det frivilligt. Der er helt deltaljerede kostplaner til dem, der føler sig tryggest ved det, eller som har brug for at lære, hvordan man kan sammensætte måltiderne, fx ift at få fedt nok, hvilket er den største udfordring for de fleste, men der er også “tallerkenmodeller”og enkle retningslinjer til dem, der hellere vil freestyle og som synes, det er presset ved tanken om den faste plan. Man kan også sammensætte sin egen plan efter de opskrifter, der hører med. Det er meget fleksibelt på den måde.
Personligt vil jeg helst, at man i hvert fald henad vejen lærer at gøre sig fri af kostplan og mine opskrifter, sådan at det hele bliver nemmere at navigere i ude i verden. Jeg tror, at det giver størst succes på den lange bane :)
Ah! Jeg frygtede, at det var det uigenkaldeligt sidste.
Perfekt. Vi har nemlig sådan en god kantine med masser af gode muligheder i buffeten. Så det er klart, at jeg helst vil undgå madpakker og i stedet få gode kantinevaner.