Oksemørbrad
Næringsindhold pr. 100 g oksemørbrad
- Energi 138 kcal
- Protein 20,5 g
- Kulhydrat 0 g
- Fedt 6,2 g
Hvordan tilbereder man oksemørbrad?
En oksemørbrad kan både tilbedredes helstegt eller som bøffer. En helstegt oksemørbrad skal først brunes af på en varm pande, hvor efter den steges i ovnen ved 90 grader i ca. 2 timer.
Hvad skal kernetemperaturen være på oksemørbrad?
Den færdigstegte oksemørbrad skal gerne have en kernetemperatur på ca. 50-55 grader indeni, så er den stadig rosa.
Er kalvemørbrad bedre end oksemørbrad?
Kalvemørbrad er mere mildt og mere fint og mørt i strukturen end oksemørbrad. Dog betyder det også at det smager af mindre.
Kan man fryse en oksemørbrad?
Du kan godt fryse rå oksemørbrad. Den kan holde sig ca. 6-7 måneder i fryseren, derefter kan den miste smag og blive mere tør.
Hvor længe kan oksemørbrad holde sig?
En oksemørbrad kan typisk holde sig ca. 4-5 dage i køleskabet. Tjek datomærkningen på pakken for at se, hvor længe kødet holder, eller spørg din slagter.