Rom – gode spisesteder og restauranter


Gode spisesteder i Rom, hvor skal man gå hen? I Rom kan man både spise virkelig godt og virkelig dårligt, så det er rart at have et par gode steder i baghånden at navigere efter.

Søren er restaurantmester hos os, og det er i 9 ud af 10 tilfælde ham, der lige har læst om et eller andet godt sted. Vi andre følger bare taknemmeligt med.

Fire dage i Rom er jo slet ikke nok til at lave en guide til de bedste restauranter i Rom, men jeg synes, vi spiste virkelig godt, og jeg vil gerne dele de gode spisesteder og restauranter, vi fandt med jer.

Kan man spise LCHF i Italien?

Et stort og rungende: JA

Faktisk er Italien det nemmeste land, jeg nogensinde har rejst i, LCHF-mæssigt. Ja, NEMMESTE!Ikke lige hvad man troede af pizza-pasta-land, vel?

Men det illustrerer måske også meget godt, at vores forestillinger ikke altid holder stik.

Italienerne spiser masser andet end pizza og pasta. De spiser grøntsager, ost og kød, og så overhælder de det med ekstra jomfruolivenolie, som står fremme på bordene til fri afbenyttelse.

Selv i de to lufthavne, vi måtte spise i (Rom + Olbia på Sardinien) fik jeg udsøgt LCHF-mad.

I Rom fik jeg en tallerken med noget tyndtskåret oksekød à la roastbeef med masser af parmesan og rucola (og igen, en flaske olivenolie til selvdosering) og i Olbia den klassiske Caprese-salat med oliven som tilbehør og igen ja, olivenolie.

Helt uden særbestilling. Såååå nemt!

Gode spisesteder i Rom
Olio di oliva

Gode spisesteder i Rom

Nå. Men nu til de gode spisesteder i Rom.

Inden vi går i gang, vil jeg sige, at vi foretrækker hyggelige og afslappede spisesteder, hvor maden er enkel men veltilberedt. Ikke så mange dikkedarer. Bare god mad.

Okay, lad os se på det.

Hostaria Ponte Sisto

Denne restaurant er lidt en turistrestaurant, da den ligger lige ved Ponte Sisto (Roms fineste bro), men samtidig laver de bare virkelig god gedigen italiensk mad.

Søren fik den anbefalet af en italiensk ven inden vores besøg i Rom for 8 år siden, og denne gang tog vi forbi for at se, om det stadig var godt. Og det var det. Virkelig godt.

Vi fik carpaccio med helt vildt meget olivenolie, rucola, tomat og parmesan og vitello tonnato (tynde skiver kalvekød med tunsovs) Begge dele smagte, så englene sang.

Gode spisesteder i Rom
Gode spisesteder i Rom
Hostaria Ponte Sisto, Via di Ponte Sisto 80

Cajo e Gajo

Livligt lille sted i Trastevere med hyggelig stemning og god og veltilberedt mad.

Jeg fik en melanzane alla parmigiana, som var to die for, og som havde en fedtprocent på ca. 98% eller deromkring. Ej okay, måske ikke, men hold op, den smagte godt. Ungerne fik vist kødboller i tomatsovs. Før middagen delte vi sådan et bræt med ost og pølse.

Gode spisesteder i Rom
Gode spisesteder i Rom
Gode spisesteder og restauranter i Rom
Cajo & Gajo, Piazza San Calisto 10

I Pizzicaroli

Dette er et lille superafslappet sted med plads til max 20 gæster. Det er sådan et bar-møder-slagterbutik set-up.

De serverer helt enkelt vin og nogle bræt med pølser, skinker og oste, som du aldrig har set mage før i dit liv. Vi bestilte et bræt til 3 og en Caprese-salat.

Kom gerne tidligt, så du kan få det ene bord, der er udenfor. Det er såååå hyggeligt. Vi startede inde og rykkede ud, da det blev ledigt.

Brættet, vi fik, var så stort, at jeg ikke kunne tage et ordentligt billede, så bær over med kvaliteten her.

NB: der er brød på brættet også. To slags: ristet brød med oliventapenade og ristet brød med smeltet pecorino. Ungerne spiste lidt af det, og resten lagde vi bare til side.

Gode spisesteder i Rom
Gode spisesteder i Rom
I Pizzicaroli, Via della Fossa 9
Gode spisesteder i Rom
Gode spisesteder i Rom

Osteria der Belli

Dette sted fik jeg anbefalet af en på Instagram, og da vi tilfældigt kom forbi en dag, gik vi ind. Det var et fint sted, og vi spiste rigtig godt.

Søren og jeg fik grillede rejer med noget artiskok på toppen, Silas fik jomfruhummer, og Vega fik Spaghetti Carbonara, hvis jeg ikke husker forkert. Som tilbehør fik vi dampede bønner med citronsaft, salt og olivenolie og Capresesalat.

Gode spisesteder i Rom

Osteria der Belli, Piazza di Sant’Apollonia, 11

Gode spisesteder i Rom
Gode spisesteder i Rom

Ginger – Sapori e salute

Dette er en lille hyggelig juicebar, der ligger lige bagved Pantheon. De serverer friskpressede juicer men også fine morgenmadsanretninger og vist også salater til frokost. Vi fik en juice og en kaffe.

Gode spisesteder i Rom
Gode spisesteder i Rom

Ginger Sapori e salute, Via Borgognona, 43-46

il mercato Centrale

Roms madmarked eller “food hall” måske snarere, som ligger i selve banegården, Roma Termini. Det er altså ikke et grøntmarked men en spisehal med mange forskellige boder at spise fra.

Det ligger et stykke ude, og jeg havde ikke de store forventninger. Men jeg syntes, det var superfint. Rom er ikke så langt fremme sådan på den moderne madscene, hvis man kan sige det sådan, så det var rart med et lidt moderne pust.

Vi var der sidst på formiddagen, efter vi havde været på Colosseum, så vi spiste lidt let. En salat med mozzarella, parmaskinke, melon og trøffelolie og en bakke sushi (fordi det ville Silas gerne have).

For madmarked med grøntsager og sådan kan du besøge Campo di Fiori

Gode spisesteder i Rom
Gode spisesteder i Rom

Gode spisesteder i Rom
il mercato Centrale, Roma Termini, Via Giovanni Giolitti, 36

Gode spisesteder i Rom

il mercato Centrale, Roma Termini, Via Giovanni Giolitti, 36

Jamen skal vi slet ikke have is????

Jo, du kan da spise alle de is, du lyster! Byen bugner med is-steder. Og det ser SÅ indbydende ud.

Vi spiste is to gange, men som jeg også skrev her, er det alt for sødt til mig.

Første is spiste vi hos Venchi og den anden i det jødiske kvarter, hvor vi faldt over disse fine ispinde. Ingen af delene var fantastisk, men ispindene havde dog en vis imponeringsfaktor.

Bedste is i Rom
Scimmia Factory Gelateria, Via dei Falegnami 64

Så det var altså mit bud på gode spisesteder i Rom. Jeg er jo ingen Rom-ekspert, men hvis du er det, må du meget gerne komme med dine bedste input herunder til glæde for mig og alle Madbandittens mange læsere! Grazie mille!

Læs også: Fire dage i Rom – hvad skal man se?

Mangler du inspiration til morgenmad og frokost?

… og har du en airfryer? Så er min nye e-bog lige noget for dig. Her får du 30 nye Keto-opskrifter på morgenmad og frokost, du kan lave i din airfryer. Nemt, hurtigt, lækkert og sundt.

Du sparer 20% lige her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

9 kommentarer til “Rom – gode spisesteder og restauranter”

Skriv en kommentar

 1. Besøg i Rom forår 2022
  Anbefalet af madbanditten.dk bestilte vi bord 10.4. i Tratevere – til aftensmad i Hostario Ponte Sisto.
  Ingen vitello tonato at få, så jeg bestilte saltimbocca (lavet på svinekød😟). Det smagte bare af salt og boulion. Sjusket og dårlig mad. Englene sang ikke – de græd!
  Mine to teenager-børnebørn blev mætte af deres caborara, men de sang nu heller ikke.
  PS: Jeg anbefaler, at I reviderer jeres anbefaling af stedet. Det var vores sidste aften i Rom, og jeg var meget skuffet over maden.

  Svar
 2. Skal for første gang i mit liv til Rom. Har været i Italien før, men nu går turen altså til Rom.
  Så jeg siger mange tak for de gode råd om spisesteder.
  Hvor i Rom ligger Eataly?

  Svar
 3. Eataly er super lækkert, omend heller ikke billigt. De har virkelig mange lækre ting, og negwt forskelligt mørkt chokolade. Vi havde ikke set at der var restauranter derinde, så vi havde desværre spist inden vi var der.
  Osteria Barberini var et af de bedste steder vi spiste. Man skal vide det er der, og det ser ikke ud af meget, men nøj noget lækkert mad med lokale råvarer og vine.

  Svar
 4. Siden du ikke har de store is-anbefalinger vil jeg tillade mig at komme med en. Roms bedste is fås et stykke fra Piramide metro-stationen hos Gelateria Romana dal 1947. Her står italienerne i lang kø ud fra både kl. 10 og 11 om aftenen for at få en is. Vi er så relativt langt ude af midtbyen, at man kun støder på få turister. :-) Jeg har besøgt Rom tre gange og har velvilligt taget metroen derud alene for at få en is.

  Derudover synes jeg kaffe, omend det jo ikke er en spise, mangler på listen. Man skal forsøge at finde en af de små lokale kaffebarer, hvor de lokale står om morgenen og nyder en cappucino eller espresso med en croissant eller andet bagværk. De findes overalt i byen. Man kan kende de lokale steder ved at folk kun sjældent sætter sig ved bordene for at drikke den. De tager den bare med noget small talk på vej videre. Stederne er stemningsfyldte og hyggelige og værd at opleve.

  Og så vil jeg anbefale at man tager toget ud af byen til Frascati, hvor de er kendt for deres glimrende vin og porchetta! Byen er simpelthen så hyggelig og maden glimrende og absolut et besøg værd. Mange romere tager derud for at spise.

  Svar
  • Perfekte tip. Tak Monika.
   Jeg savnede faktisk gode kaffebarer i Rom. Altså kaffebarer, hvor der virkelig var kræset for kaffen. Men generelt var kaffen jo rigtig udmærket i Rom/Italien. Selv de mest sære steder, fx en tankstation midt i bjergene på sardinien, havde selvfølgelig et kæmpeskur af en blæret kaffemaskine til at kunne lave ordentlig kaffe. Stor respekt for det!

   Svar
 5. Åhh Rom er et skønt sted. Vi er så heldig, at have privat guide på der. Da min svigerinde og og hendes kæreste er bosat der.
  De gange vi har været der nede, skal vi altid forbi eatly. En rigtig stort sted, med en masse forskellige råvare der kan købes, men også et sted man kan spise. Og der fåes den bedste bøffel mozerella.
  Der ud over har vi været ude og spise et sted, hvor det var en anderledes oplevelse for mig. Men det var et sted jeg aldrig var gået ind selv. Det var plastik borde med en hvid og rødternet dug. Der var ikke noget menu kort. Ham der havde stedet, kom bare og fortalte hvad de havde. Der var fra dagens start x antal retter og jo senere du kom jo færre retter var der. Det er da undgå madspild. Men det var god meget autentisk mad.

  Svar
  • Eeej tænk at vi kunne misse Eataly! nu har jeg en perfekt grund til at vende tilbage :)

   Og enig. De bedste madoplevelser fås nogle gange på de mest simple steder. Og det italienske køkken er perfekt der. Råvarerne i fokus og ikke så mange dikkedarer :)

   Svar