Middelhavsomelet


Middelhavsomelet eller måske i virkeligheden bare omelet med grøntsager og lækre smage fra Middelhavsregionen er en skøn opskrift på en lækker og mættende omelet, som kan spises både til morgenmad og frokost. Jeg fyldte den med peberfrugt, løg og timian og nød den som sen morgenmad efter træning.

Middelhavsomelet

Middelhavsomelet

4 fra 2 stemmer
Føj til favoritter Udskriv Pin
1
|
15 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

  • Skær peberfrugt og løg i små tern.
  • Pisk æg og ost godt sammen med timian, salt og peber.
  • Opvarm olivenolie på en pande til middel varme og steg peberfrugt og løg let heri.
  • Hæld ægge-osteblandingen ud over grøntsagerne, skru ned for varmen og lad omeletten sætte sig. Det tager lidt tid.
  • Fold den forsigtigt til en halvmåne og steg den færdigt på begge sider.
  • Drys med timian og ekstra salt og peber inden servering.

Noter

Prøv også at erstatte peberfrugten med squash i små tern, enten den fulde mængde eller halvdelen. Det smager superlækkert også.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Den sunde middelhavskost

Middelhavsdiæt eller The Mediterranean Diet får jo altid ros for at være så sund, så sund. Og det er den da måske også. Men den er også mest en mytisk opfindelse, som ikke rigtigt findes i virkeligheden.

Den opfattelse, man har af den sunde middelhavskost er baseret på, at de spiser masser af fisk, masser af fuldkorn og enkeltumættede fedtstoffer som fx olivenolie. Og det er superfint. Men enhver som nogensinde har besøgt middelhavsregionen ved at de spiser temmelig meget kød, yes, kød fra firbenede dyr og fuldkornene synes jeg ærligt talt man skal lede længe efter.

Til gengæld lever mange i små samfund hvor udbredelsen af fastfoodkæder og Vestlig skrammelmad ikke fylder meget. Og det er nok der, vi skal finde det sunde svar.

Samtidig har de mange andre gode vaner. De opholder sig mere udenfor (yes sol) og de er gode til relationer, hvor vi i Norden er mere os selv nærmest. Relationer er en ekstremt stor del af det at leve sundt og længe. Så det synes jeg bestemt godt, vi kan tage med os derfra.

Middelhavsomelet på morgenbordet

Men deres mad smager superlækkert. Selv med få virkemidler får man virkelig god smag. Det gælder også i denne middelhavsomelet her, som jo bare er en helt almindelig omelet fyldt med peberfrugt og løg og frisk timian.

Jeg steger al min mad i smør, men her brugte jeg i Middelhavets gode navn olivenolie. Olivenolien egner sig bedst til at blive dryppet over salater men den kan godt tåle mild opvarme. Derfor giver jeg heller ikke panden fuld smaddder.

Middelhavsomelet

Sommerabat på Keto kostplan ‘den fleksible’

Få et superfleksibelt værktøj til at spise Keto med henblik på vægttab.

Læs alt om kostplanen her >>
(og spar 18%)

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

2 kommentarer til “Middelhavsomelet”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?