Middelhavsomelet eller måske i virkeligheden bare omelet med grøntsager og lækre smage fra Middelhavsregionen er en skøn opskrift på en lækker og mættende omelet, som kan spises både til morgenmad og frokost. Jeg fyldte den med peberfrugt, løg og timian og nød den som sen morgenmad efter træning.
Ingredienser
- 70 g rød peberfrugt
- 30 g rødløg
- 3 æg
- 30 g revet ost
- 1 tsk tørret timian eller frisk
- salt og friskkværnet peber
- 1 tsk olivenolie
Sådan gør du
- Skær peberfrugt og løg i små tern.
- Pisk æg og ost godt sammen med timian, salt og peber.
- Opvarm olivenolie på en pande til middel varme og steg peberfrugt og løg let heri.
- Hæld ægge-osteblandingen ud over grøntsagerne, skru ned for varmen og lad omeletten sætte sig. Det tager lidt tid.
- Fold den forsigtigt til en halvmåne og steg den færdigt på begge sider.
- Drys med timian og ekstra salt og peber inden servering.
Noter
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Den sunde middelhavskost
Middelhavsdiæt eller The Mediterranean Diet får jo altid ros for at være så sund, så sund. Og det er den da måske også. Men den er også mest en mytisk opfindelse, som ikke rigtigt findes i virkeligheden.
Den opfattelse, man har af den sunde middelhavskost er baseret på, at de spiser masser af fisk, masser af fuldkorn og enkeltumættede fedtstoffer som fx olivenolie. Og det er superfint. Men enhver som nogensinde har besøgt middelhavsregionen ved at de spiser temmelig meget kød, yes, kød fra firbenede dyr og fuldkornene synes jeg ærligt talt man skal lede længe efter.
Til gengæld lever mange i små samfund hvor udbredelsen af fastfoodkæder og Vestlig skrammelmad ikke fylder meget. Og det er nok der, vi skal finde det sunde svar.
Samtidig har de mange andre gode vaner. De opholder sig mere udenfor (yes sol) og de er gode til relationer, hvor vi i Norden er mere os selv nærmest. Relationer er en ekstremt stor del af det at leve sundt og længe. Så det synes jeg bestemt godt, vi kan tage med os derfra.
Middelhavsomelet på morgenbordet
Men deres mad smager superlækkert. Selv med få virkemidler får man virkelig god smag. Det gælder også i denne middelhavsomelet her, som jo bare er en helt almindelig omelet fyldt med peberfrugt og løg og frisk timian.
Jeg steger al min mad i smør, men her brugte jeg i Middelhavets gode navn olivenolie. Olivenolien egner sig bedst til at blive dryppet over salater men den kan godt tåle mild opvarme. Derfor giver jeg heller ikke panden fuld smaddder.
Kunne nemt blive en af favoritterne 😊
Lækker og meget nem.