Bagte rødløg med balsamico og timian er skønt tilbehør til oksekød, kalv eller fjerkræ eller endda brugt kolde i en salat. De er nemme at lave og passer sig selv det meste af tiden.
Jeg ville ikke lade bagte rødløg stå alene som tilbehør. Jeg synes, det mere er noget, man spiser 1-2 skefulde af som smagsgiver. Men elsker du bare løg, kan du selvfølgelig bare give den gas.
Ingredienser
- 4 rødløg
- 2 spsk olivenolie
- 1 spsk rød balsamico
- 1 tsk tørret timian
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Opvarm ovnen til 180 grader.
- Skær rødløg i både, 8 både pr. løg.
- Bland olivenolie og balsamicoeddike sammen i en lille skål.
- Vend løgbådene i olieblandingen i et ovnfast fad.
- Drys med timian, salt og peber.
- TIP: Dryp lidt honning ud over hvis det skal være ekstra fancy.
- Bag i ovnen i 30-40 minutter, til løgene er blevet bløde og lækre og har taget lidt farve i kanterne. Rod i dem et par gange undervejs.

Bagte rødløg med balsamico og timian
Jeg lavede denne opskrift, fordi Søren kom hjem med to poser rødløg. Jeg havde rigtigt nok skrevet to rødløg på indkøbslisten og det blev altså så til to poser😆 Det blev i første omgang til en stor portion langtidsbagte rødløg og i dag overvejer jeg at lave rødløgsmarmelade. Syltede rødløg er der flere i familien, der elsker, så det laver jeg nok også.
Rødløg bagt i ovnen får en dejlig sød og næsten karamelliseret smag. Det fungerer super lækkert sammen med balsamicoeddike. Hvis jeg skulle lave denne ekstra lækker, ville jeg dryppe lidt honning over, inden jeg puttede dem i ovnen.
Kan de laves i airfryer?
Det kan jeg ikke se, hvorfor man ikke skulle kunne. Min airfryer var optaget af de lækre butternut squash i andefedt, så mine rødløg røg i ovnen. I airfryeren ville jeg lave dem i metalbeholderen og ikke direkte i skuffen, så de kan få lov at søbe lidt rundt i deres egen væske. Og så ville jeg nok give dem lidt lavere temperatur + lidt kortere tilberedning.
0 kommentarer til “Bagte rødløg”