Bagt butternut squash med andefedt, salt og rosmarin er noget af det bedste ved denne sæson. Den søde smag fra græskar sammen med andefedt, salt og rosmarin er simpelthen ikke til at stå for. Det er skønt tilbehør og en dejlig erstatning for kartofler eller søde kartofler til efterårets retter.
Bagt butternut squash med andefedt, salt og rosmarin
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
- 400 g butternut squash
- 15 g andefedt
- salt
- tørret rosmarin
- frisk rosmarin til drys (kan udelades)
Sådan gør du
- Skær skrællen af butternut squash, hvis du synes. Skrællen kan fint spises.
- Skær græskarkødet i tern.
- Smelt andefedt hvis det er fast. Vend butternut-ternene heri og drys dem med salt og rosmarin.
I ovn
- Opvarm ovnen til 200 grader.
- Fordel butternut på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ca. 30 minutter (med skræl skal de lave lidt længere end uden) eller til de er godt gyldne.
I airfryer
- Fordel butternut i airfryerens skuffe og giv dem ca. 25 minutter ved 180 grader. Vend evt. i dem en gang undervejs.
- Kig til dem og se om du synes, de lige skal have 5 minutter mere.
- Server, spis og vær glad.
Noter
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Bagt butternut squash som tilbehør
Bagt butternut er dejligt, varmt tilbehør. Har du nogensinde tænkt over, at varm mad mætter mere end kold mad? Det har jeg tit. Særligt i vinterhalvåret synes jeg, det er svært at blive rigtig mæt af salater, råkost osv. Her vil jeg gerne have varm mad.
Så jeg prepper tit, også butternut squash. Så kan jeg hurtigt lige kyle dem i airfryeren til hurtigt tilbehør eller bruge dem i supper.
Butternut squash og Low Carb/Keto
Vi har længe kendt butternut squash som den kulhydratrige af græskartyperne men hokkaido løb med prisen for at være mere kulhydratfattig. Her på siden bruger vi data fra DTU’s database Frida Fooddata og da jeg lige tjekkede butternutsquash en ekstra gang, så jeg, at de har ændret den fra 10 g kulhydrat pr. 100 g til 5,8 g. Så det har vi ændret Madbandittens database til også.
Forrige år så vi en kæmpe ændring i nødder og kerner, som mange af jer også bemærkede. Jeg ved ikke, hvorfor det ændrer sig. Råvaren er jo den samme. Mit bedste bud er at trække lidt på skuldrene over det og så ellers bare sigte efter at være konsistent med det, du gør. Det er den nemmeste måde at arbejde med det på, synes jeg.
Butternut squash er dog stadig mere egnet på Low Carb end Keto. Keto er nemmere med de fiberrige ovenjordsgrøntsager.
Kære Jane
(NU skal det være med den airfryer….!!!).
Har du stadig den samme airfryer (derhjemme, ikke i sommerhuset)?
Philips HD9270_96
Eller kender du til en, du i stedet vil anbefale? Ikke en, som larmer, som den du har i sommerhuset :-))
TAK og kh,
June
Hej June
Jeg har indtil videre testet tre forskellige modeller og Philips HD9270_96 er klart den bedste, jeg har prøvet. Den er nem at betjene og rengøre og den mest støjsvage, jeg har prøvet. Man hører slet ikke, at den kører. Jeg ville vælge den any day – også over dyrere modeller.
Tusind tak – jeg går på jagt – den er nemlig udgået som model fra Philips.. :-)
Hej June,
Havde du held med at finde en tilsvarende model?
Hej Camilla
Jeg har ikke søgt videre……….. Endnu :-))