Vi holdt juleferie på Zanzibar i 2016. For de af jer, der ikke kender Zanzibar, er det en semi-selvstændig ø ud for Tanzanias kyst, som byder på de vildeste paradisiske kridhvide sandstrande og det vildeste tyrkise hav.
Når jeg delte billeder derfra, både her på bloggen og på Instagram, kom der et væld af spørgsmål til alt muligt praktisk omkring vores rejse. De spørgsmål vil jeg prøve at besvare så godt jeg kan i dag.
Indlægget blev lidt langt, men vi kommer omkring flg.:
- Hvordan vi planlægger og booker vores rejse
- Hotellet hvor vi boede
- Maden vi spiste
- Strandene
- Kulturen og prisforhold
- Hvad du skal huske at pakke
Selve rejsen
Vi rejser aldrig med rejseselskab men booker vores rejse selv. Det gør vi ved, at vi søger efter flybilletter på Momondo. Vi søger mange gange, nogle gange i dagevis, andre gange i ugevis. Når der så kommer en kampagne, eller vi finder nogle billetter til en pris, vi synes er rimelig, slår vi til.
I år betød det, at vi fløj med KLM og Kenya Airlines. Vi fløj København-Amsterdam, Amsterdam-Nairobi og Nairobi-Zanzibar. Det forløb uden problemer begge veje. I alt tog rejsen ca. 16-18 timer fra dør til dør. Da der stort set ingen tidsforskel er til Zanzibar (2 timer her om vinteren), betyder det, at man kommer igennem den lange rejse med minimalt jetlag.
Når vi har bestilt vores flybilletter, begynder vi at kigge os om efter et sted, vi kunne tænke os at bo. Vi går målrettet efter at finde steder og destinationer med færrest muligt mennesker og færrest mulige danskere. Vi rejser væk for at få fred og ro og for at finde hinanden igen som familie.
Læs også: Om at booke og planlægge sin rejse selv (til Thailand)

Hotellet
Vi boede simpelthen på det skønneste lille sted. 8-9 små ret basic hytter placeret på en øde strækning strand. Vi kunne gå mange kilometer til hver side, før vi mødte andre turister.
Opholdet var med halvpension (morgenmad + aftensmad), men vi spiste alle vores måltider der med undtagelse af den dag, vi besøgte Stone Town. Der var ganske enkelt ikke andre steder at spise.
Vi er jo ret madglade i denne familie, så vi læser altid brugeranmeldelserne grundigt for at se, hvad der bliver sagt om maden. I år, hvor vi skulle spise så meget på hotellet, var det ekstra vigtigt, at maden var god. Og det var den. Virkelig, virkelig god!
Stedet var drevet af et engelsk par, Sue og Andrew, som tidligere havde drevet hotel i Sydfrankrig. De var så søde og hyggelige. Sue gik rundt og nussede om gæsterne, mens Andrew styrede køkkenet.
Og vi fik bare så dejlig mad. Til morgenmad fik vi æg og bacon og frugtsalat, til frokost valgte vi fra Dagens Tavle (5-6 forskellige retter at vælge imellem), og til aften var der 3-retters à la carte menu, med 3 forretter, 4 hovedretter og to desserter at vælge imellem. Der var altid fisk og altid en vegetarisk ret. Og så ellers grøntsager, ris eller kartofler.
Valg mellem friskpresset mangojuice eller en skål frugtsalat til morgenmaden
Alt var hjemmelavet. Lige fra den pressede juice til dressinger, sovse etc. Selv de kartoffelchips, vi fik serveret til vores aperitif før middagen var hjemmelavede! Jeg er blevet noget nær verdensmester i at smage, hvis der indgår bare små mængder sukker i maden, og mit indtryk var, at maden var utroligt sukkerfattig. Desserterne var selvfølgelig sukkerholdige, men dem spiste jeg ikke.
Hotellet lå på den øde og lidt rå østkyst, hvilket betød, at der var langt til alt. Det passede os perfekt, men det skal man jo ville. Hotellet, vi boede på, hed Echo Beach Hotel og jeg giver dem mine allervarmeste anbefalinger.
Echo Beach Hotel
Strandene
Strandene på østkysten er lange, hvide og lidt rå. Gik vi ca. 2-3 km til venstre, lå der en lille hotel-enklave, og der var lidt mennesker og kitesurfing og den slags.
Gik vi til højre, lå der godt nok et hotel lige ved siden af, men vi så aldrig nogen mennesker derinde. Gik vi nogle kilometer til højre, kom vi til noget lokalt liv. Måske var det byen Paje. Jeg er ikke helt sikker.
Silas forærede sin strandfodbold til en flok glade drenge på stranden.
Det pudsige ved stranden på Zanzibars østkyst er, at den ændrer sig hver dag. Der er enorm (ENORM) forskel på høj og lavvande, og vandet trækker sig frem og tilbage på forskellige tidspunkter hver dag.
Det betyder, at der nogle dage var vand i havet om morgenen, andre gange om eftermiddagen etc.
Når havet trak sig væk, blev havbunden helt blottet, og man kunne gå (med strandsko) omkring 2 km udad. Jeg var dog ikke vild med det, så jeg nåede aldrig særligt langt ud. Der er sygt mange søpindsvin. Altså ikke inde, hvor du bader, men når du går på den blottede havbund ved lavvande.
Den store forskel på høj- og lavvande skal man virkelig respektere. Havet trækker sig sindsygt hurtigt tilbage og kommer virkelig hurtigt igen. Orienter dig derfor godt om havets opførsel den dag, inden du traver ud ved lavvande, så du ikke bliver fanget derude.
Spørg de lokale eller anvend sådan en kalender, som nogle steder udleverer (det gjorde vores hotel ikke)
Om morgenen var havet roligt, og om eftermiddagen blæste det næsten altid op. Det gav en dejlig temperatur og bølger i vandet. Der var en del tang i vandet og på stranden. Måske mere end hvad man vil opleve, hvis man var på den mere turistede nord- eller nordvestkyst. Jeg ved det ikke. Vi besøgte ikke den del af øen.
Men det var uden sammenligning de smukkeste (og mest mennesketomme) strande, jeg nogensinde har været på. Og jeg synes ellers, jeg har været nogle ret vilde steder.


Se flere billeder af strandene her: POSTKORT FRA ZANZIBAR
Kultur og prisforhold
Der er stor forskel på at rejse i Afrika og i Asien/Thailand. Både kulturelt og prismæssigt. Det er svært at forklare, men jeg forstår godt, hvorfor vesterlændinge i højere grad søger mod Thailand og Asien.
Zanzibar er meget lidt udviklet. De har en brutal historie med undertrykkelse, og det har givet vis sat sine spor.
Hvor Thailand er en velsmurt turistmaskine, og thai’erne har formået at gøre deres smukke land til en kæmpe turistindustri, er Afrika, eller i hvert fald denne del af det, langt bagefter.
Alting er meget basic, hvilket i mine øjne også er en stor charme. Men det er i den grad anderledes.

Zanzibarianerne er utroligt venlige og imødekommende. Og helt utroligt fattige. Det betyder, at alle vil sælge dig noget. Ofte har de ikke rigtig noget at sælge, men de får store dollartegn i øjnene, når de ser dig gå på stranden.
Det lyder negativt, men det er det egentlig ikke. I stedet ser jeg det som et udtryk for en desperation, som er fuldt forståelig.
Det er svært at blive konfronteret med fattigdommen dernede.
Vores hotel stillede nogle fine små hytter til rådighed til deres personale, men andre steder, vi kom forbi, boede de lokale så pauvert, at jeg næsten ikke kan beskrive det.
Om morgenen står de så op og tager hen på hotellerne og varter de rige turister op. Altså, det er svært ikke at få en dårlig smag i munden af den enorme forskel mellem rig og fattig.
Man hjælper dem jo selvfølgelig ikke ved ikke at besøge deres land, men samtidig stilles man bare over for en enorm magtesløshed, fordi man ikke kan hjælpe dem alle. Uanset hvor mange overprized souvenirs eller tjenester, man køber af dem. Jeg synes, den del var svær.

En anden ting er prisniveauet. Alting er så utroligt dyrt. I Stone Town faldt Vega for en taske. Sådan en turisttaske, som du kan købe alle steder i verden. Her var der broderet “Zanzibar” på i stedet for “Thailand” eller noget andet. I Thailand ville vi højst have betalt 30 kr for den. Her ville de have 120 kr.
En af de sidste dage gik vi hen til en handlende, som havde et slags skur på stranden, hvorfra han solgte souvenirs i form af plakater, træudskårede figurer, tørklæder, etc. Jeg fandt et turisttørklæde. Sådan et med masaikrigere hvor der stod Hakuna Matata på. Jeg kunne selvsagt godt leve uden men ville samtidig også gerne købe noget af ham. 70 kr kostede det.
Vi købte tørklædet og nogle træudskårede figurer. Vi forhandlede prisen lidt ned, men ikke væsentligt. Manden i butikken sagde: I er mine eneste kunder i dag. Måske i denne uge. Måske i flere uger. Og det var rigtigt. Vi havde ikke set én eneste kunde i hans butik i de uger, vi havde været der. Og på den måde bliver det sådan en slags velgørende ting mere end en handel og det… jeg ved ikke. Det giver bare en underlig følelse.
Samtidig tænker jeg, at hvis priserne havde været rimelige, så ville jeg have købt langt mere.
Læs mere om Stone Town her: Postkort fra Stone Town
Vejret og temperaturen
Vi var der i december og havde dejligt vejr.
Vi landede godt nok midt i et uvejr med heldagsregn men efter den dag, så vi ikke meget til regn. Det dryppede lidt et par enkelte gange, men ellers var der blå himmel og sol. Temperaturen er ret behagelig, og den skiftede over døgnet, hvilket var rart.
Om morgenen var temperaturen 27 grader, midt på dagen måske 32 grader og om aftenen faldt temperaturen igen til 26-27 grader. Det var aldrig nødvendigt at have en trøje på – kun den dag med heldagsregn var det lidt småkøligt.

Dette skal du have med hjemmefra
Du kan ikke være sikker på lige at kunne købe det, du mangler, så sørg for at have disse ting med hjemmefra: Solcreme, solhat (vigtigt), strandsko og evt. dit eget snorklingudstyr.
Bosætter du dig øde, som vi gjorde, så pak også nogle poser nødder eller snacks. Der er ingen butikker og ingen muligheder for at købe noget at spise mellem måltiderne.
Det er jo en glimrende anledning til at vænne sig af med at snacke hele tiden, men nogle gange var der lidt langt fra frokost kl. 13 til middag kl. 19.30-20.00. Vi rejser altid med et glas kokosolie. Det er genialt lige at kunne tage en skefuld i kaffen/teen, hvis man er lidt småsulten.
Læs mere: Om at rejse og hvad med maden?
Husk også US-dollars og dit internationale vaccinekort. Det koster $50 pr. person at blive lukket ind på Zanzibar, og nogle gange kræver de gyldig gul feber vaccine for at lukke dig ind.
Hvad angår vacciner havde vi hørt en del forskelligt. Nogle sagde, man ikke kunne blive lukket ind på Zanzibar, medmindre man kan fremvise gyldigt vaccinekort med gul feber vaccine. Vi kom jo via Kenya (gul feber zone), men vi var kun i transit i 2 timer, så vi gled lige igennem kontrollen på Zanzibar. Vi havde dog for en sikkerheds skyld fået vaccinen hjemmefra.
Husk også medicin, hvis du tager den slags, og evt. engangskanyler, hvis uheldet skulle være ude.
Vi spurgte Sue og Andrew, hvad de gjorde, hvis de blev syge, og de svarede, at de tog tilbage til Frankrig eller England eller i nødstilfælde til Nairobi. Myggebeskyttelse er også en god idé. Vi var dog ikke voldsomt plaget af myg, da vi var der.
Vender vi tilbage?
Flere har spurgt, om vi vender tilbage til Zanzibar, og det tror jeg ikke, vi gør. Zanzibar er normalt et sted, man tager ud og er 4-5 dage, efter man har været på safari i Tanzania, eller efter man har besteget Kilimanjaro.
Vi var der i 14 dage. Og det var kedeligt. Og kedeligt mener jeg ikke negativt, for vi kom med intentionen om at kede os, fordi det var det, vi trængte til, men der er ikke meget at vende tilbage for.
Hvis vi en dag skal på safari eller bestige Kilimanjaro kan det dog godt være, vi tager et smut derud. Men ellers tror jeg hellere vi vil se nye steder.
Vi tager dog stadig heller ikke tilbage til Thailand. Det er et overstået kapitel. Så nu skal vi finde et nyt sted at opdage næste gang. Tal lige om #firstworldproblems ikke? Sådan apropos alt det ovenstående.
Spørg endelig, hvis der er noget, du stadig mangler svar på!

PS: Se også ungernes YouTube-video, som de lavede og viste i skolen i stedet for at sende postkort. Find den LIGE HER
Når du siger vaccinekort -er det så bare en udskrift fra sundhed.Dk du mener??
Jeg syntes ikke jeg har set det omtalt før?😀
Vi skal afsted til jul og vi GLÆDER os super vildt
Hej Dorte
Ej hvor er I heldige❤️
Vi var der i 2016 og det vaccinekort, vi havde med til dokumentation for gul feber var sådan et gult pap-kort, som vi fik hos lægen, hvor alle vores rejsevacciner var ført ind. Vaccinekort i dag betyder nok noget andet, så du kan nok ikke helt regne med at det er gældende i dag også.
Rigtig god fornøjelse – bare det var mig❤️
Jeg kan desværre ikke finde kontaktinfo på hjemmesiden til hotellet – og vi vil så gerne bo der i februar! Du har vel ikke en mailadresse du vil dele? Tak?
Nej desværre men kan du måske finde dem på hotels.com eller nogle af de lignende tjenester og finde noget kontaktinformation til dem der?
Prøv Seychellerne, bedste strande, smuk natur og en kombination af oplevelser og afslapning
Fedt tak for anbefalingen. Vi har kigget på det flere gange men er aldrig kommet afsted. Må undersøge det igen :)
Hej Jane,
Jeg er stor fan af din blog og din kogebog – det har været meget nyttigt!
JEg skal til Zanzibar i Juni måned og vil gerne prøve så vidt muligt at spise og smage deres friske råvarer og mad.
Kan du fortælle noget om hvorvidt det er ‘sikkert’ at spise deres salater, uden at få ondt i maven?
På forhånd tak.
Vh. Frida
Hvor er I heldige :)
Jeg tør ikke at sige om det er sikkert men vi spiste det hele. Altså også salat, frugt etc. Og ingen af os fik nogle problemer med maven. Men som jeg husker det, var det ikke sådan, at vi fik serveret store salater, men hvis der var lidt salatblade med på tallerkenen, spiste vi dem også. Frugt var ofte skrællet, da det var mango og den slags.
Stedet, vi boede, var drevet af to englændere. Om det havde betydning for hygiejnen, tør jeg ikke sige.
Rigtig god tur – bare det var mig!
Hej..
Jeg har siddet og kigget på hoteller, og som de ser ud er der mange flere hoteller på østkysten, end på vestkysten. Vil nemlig helst bo hvor der ikke er særlig mange turister. Men var i overhovedet ovre ved vestkyseten? :)
Vi var kun på Vestkysten, da vi besøgte Stone Town. Resten af tiden var vi i området omkring vores eget hotel. Der var helt øde. Der lå vist nok et hotel ved siden af, men det var enten semiforladt eller bare slet ikke besøgt, da vi var der. Et par kilometer nede af stranden lå en klynge med flere hoteller men det virkede slet heller ikke crowdet.
Tag evt. et kig på det hotel, vi boede på. Det var samtidig ganske lille og virkede derfor helt stille og roligt.
hej tog du malariapiller til Zanzibar
Hej Rikke
Tjek svaret på din anden kommentar her på siden!
Lækre billeder og dejlige beskrivelser :-). Vi skal afsted til oktober (mor, far og to børn på 8 og 10). Vi er lidt i tvivl om, hvor på øen vi skal bo. Har hørt forskelligt, bl.a. at man ikke skal forlade sit hotel om aftenen. Følte I jer på noget tidspunkt utrygge? Umiddelbart er vi klart mest til at bo som I gjorde – langt fra alfarvej og med ro og stilhed. Men duer det okay med børn?
Ja, vi boede jo lidt afsides og det fungerede fint for os. Længere oppe af kysten fra hvor vi boede lå en lille klynge hoteller. Der ville være lidt mere liv, tænker jeg.
Det var slet ikke på tale at forlade hotellet om aftenen. Vi boede midt i ingenting og man skulle køre, hvis man skulle nogle steder.
Jeg synes ikke, at jeg på noget tidspunkt følte mig utryg men jeg følte mig ukomfortabel ved den store forskel på rig og fattig. Men oplevede aldrig truende adfærd eller sådan ekstremt pågående. Sælgende ja, men altid venligt.
I kan godt glæde jer! det er er ret fantastisk!
Jeg har boet i det sydlige Afrika i nogle år og kan i den forbindelse meget MEGET varmt anbefale både Sydafrika og Mozambique! Mozambique er ret “rough” turistmæssigt, men helt, helt unikt i forhold til strande og kultur. De strande er simpelthen noget af det smukkeste jeg har oplevet (og har både været på Zanzibar og på Koh Yao – samtidig med jer sidste år ;-)) og Caribien. Og Sydafrika er så dejligt, så dejligt. Det land har ALT: safari, fantastisk mad (fantastisk!), smukke strande og så er Cape Town mit yndlingsted i hele verden (tror jeg). Sydafrika er efter min mening ikke specielt “farligt” i forhold til så meget andet og hvis man tager sine forholdsregler.
Ej men tusind tak for alle de gode fif. Jeg har i forvejen sydafrika på listen men Mozambique var jeg nok aldrig lige kommet på. Hvor er det dejligt med “næsten indfødte” tips :)
Kedelig er et ord, jeg aldrig ville bruge om Zanzibar. Jeg er med på, at i tog afsted for at “kede jer”, men det synes jeg, er vildt ærgerligt, for Zanzibar har så meget at byde på. Blandt andet den populære “spice-tour”, hvor man ser en krydderi farm, en morgentidlig sejltur, hvor man kan svømme med (vilde) delfiner, alverdens dykning og snorkling, vandsport, det vildeste madmarked i Stone town med specielle, lækre Zanzibar pizzaer og seafood, paddle board gennem mangroveskoven, for ikke at tale om en gåtur i den lokale by – jeg har boet i Paje – som altså har et lille supermarked fyldt med nødder og kiks :-) så det lyder som en ommer :-) karibu tena (“kom gerne igen” på swahili).
Umiddelbart tænker jeg, at I skal prøve Kap Verde eller Sydafrika (Jeg er terror-nørd og derfir ikke så meget for Kenya pt. )
Alternativ Puerto Rico, Guadelupe, Sri Lanka og de dansk vestindiske øer…. :)
Spændende forslag. Kap Verde har vi været på for mange år siden, men jeg tror måske, vi valgte den forkerte ø (på den forkerte årstid), så det kan være, den skal have et skud igen. Jeg er totalt lun på Sydafrika, hvor jeg har nogle bekendte, men her er Søren usikker på det med sikkerheden. Jeg tænker mere, at intet sted er rigtigt sikkert længere – uden dog at ville vade direkte ind i en terrorzone.
Dansk Vestindien er også et godt bud. Vi var på de britisk vestindiske øer på vores honeymoon (i et andet århundrede) og det var også fantastisk.
Puerto Rico og Guadelupe, ja for pokker! So many places, so little time (=money) eller noget ;-)
Kære Jane
Tak for din grundige beskrivelse. Jeg har en næsten tilsvarende rejseberetning fra en veninde der var der sidste år. Fordelen er klart det m tidsforskellen. Jeg er en af de mange der har spurgt til Jeres rejser. Vi rejser selv m 3 børn (9,9 og 4)næsten hver vinter. Vi er også nået frem til noget andet en Thailand, hvor vi har haft mange skønne ferier. Denne gang blev det til 10 dage på Maldiverne. Jeg er pilot og har længe ønsket mig tur i vandflyver. Det kan varmt anbefales. Du vil nok synes at der er for mange turister og det er så dyrt at ferien ikke regnes i uger men dage. Vi har nu Sri Lanka i kikkerten, det skulle være fantastisk med masser af oplevelser og kultur udover badeferie, men vi skal lige researche lidt omkring sikkerheden i landet.
God weekend, Anne
P.S. Har citronkagen i ovnen lige nu, glæder mig til at smage i eftermiddag:-)
Vi skeler også lidt til Sri Lanka. Vores underboer var der i tre uger over julen og var helt solgte. Men man skal ikke tage afsted for madens skyld, sagde de… hmmm… Og æv, at maldiverne skal være så dyrt.
Øv, det er jo en streg i regningen. Mon ikke nogle resorts kan finde ud af mad…men I foretrækker nok mindre steder. Så skal man finde en Susan og Andrew el. Hvad værterne hed…
JO helt sikkert! Vi må på jagt efter det gode (mad-)sted :)
Nu har jeg selv lige været 3,5 måned i Tanzania og sluttede af med 10 dage på Zanzibar, og min erfaring er helt sikkert, at de (selvfølgelig) skruer prisen helt i top for os hvide “mzungos”. Som hovedregel skal man altid starte med at byde dem halvdelen af den pris de gerne vil have :-) Blot et lille tip fra en der er blevet meget garvet til at prutte om prisen.
Jeg forstår godt hvad du mener og det var egentlig ikke det med at skulle forhandle prisen ned. Det var mere at det at handle endte med at være et velgørenhedsprojekt snarere end en handel, som jeg havde det meget underligt med.
Der er rigtig mange, der spørger til pris på denne fantastiske rejse. Jeg har været på Zanzibar små 10 gange, da jeg har boet i Tanzania og er tanzaniansk gift. Så jeg vil gerne prøve at forklare lidt om priser. Jeg har ikke rejst i Thailand, så sammenligninger kan jeg heller ikke komme med.
Der er flere måder at bo på på Zanzibar, indlysende nok. Hvis man vælger et forholdsvis pænt hotel med pool, vestlig mad og rene forhold, så vil jeg gætte på at det koster ca. 90-120 USD pr dag i højsæsonen (november til februar) for et værelse eller en banda (hytte). Man kan bo helt fint ned til 20 USD, hvis man er villig til at gå lidt på kompromis med plads, indretning og ekstra goder og hvis man tager et værelse uden beach view i stedet for en banda. Men man kan bo helt ned til 20 kroner, hvis man virkelig bare skal have en seng og fire vægge, men stadig rent og pænt.
Mad koster lige fra 30 USD til 1 USD. Spiser man på hotellerne er det altid dyrere, da de jo også skal rejse langt for at få varerne ind. Bor man i en landsby kan man spise superlækkert til ingen penge – som Jane beskriver er der rigtig fattigt og enhver mama vil gerne tjene 2 kroner på at fodre dig. Ja, 2 danske kroner for et hjemmelavet lækkert måltid bestående af ris, grønsager og sauce kogt på kød eller fisk. Og venligheden er stor, selvom du måske repræsenterer dagens eneste indtægt.
Jeg håber det ovenstående kan bruges. Zanzibar er et lille stykke Paradis på jord, der er en skøn afslappet stemning og en stor gæstfrihed. Jeg er pjattet med det!
Tusind tak for det fine bidrag, Karen. Jeg er enig med dig i at Zanzibar fåes på alle budgetter. Rejser man 4, dvs. med børn, tror jeg dog nemt, prisen hurtigt ryger i vejret ift. de 90-120 USD. Eller måske skal vi bare sige, at de 90-12 USD er for et dobbeltværelse :)
Hej!
Hvis I er på udkig efter et “anderledes” sted at holde ferie, vil jeg da lige komme med et forslag…
Sidste år var vi på Amerikansk Samoa, som er en mikroskopisk øgruppe ude midt i stiilehavet. Det var en stor oplevelse og der var langt mellem turister – eller hvide mennesker om man vil. Der er kun nogle frivillige lærere, mest fra USA og indimellem kommer der nogle fra USA og tilser tunfabrikken som er den eneste industri på øen. En gang om måneden kommer der et krydstogtskib.
Der er nogle fantastiske steder at se – tjek f.eks “Tisas barefoot bar” som dog er lidt “turistet” men pivhyggelig og der har jeg set den smukkeste stjernehimmel ever!!! Og, ikke mindst smagt en forrygende pina colada :-)
Vi besteg et bjerg, badede i vandfald og snorklede med søpapegøjer – fantastisk :-)
Man kan meget nemt komme til at kede sig – og det kan man jo så passende gøre på Aunu`u som er en lille ø man kan sejle til på 10 min.
Der er så også lige den lille detalje at man altså er nødt til at rejse via Hawaii både ud og hjem……
Hvor lyder det bare helt og aldeles pragtfuldt!Tak for det lækre tip!
Hej Jane,
Tak for et skønt, informativt indlæg! :) Jeg skal selv til Zanzibar til april – ikke som ren fornøjelse – men i forbindelse med et praktikophold. Jeg synes det er svært at gennemskue alle råd om vacciner, der anbefales. Hvad tog I, udover gul feber?
Vi fik kun gul feber. Vi havde i forvejen Hepatitis A (tror jeg nok – den, der smitter gennem mad) og stivkrampe selvfølgelig. God tur! Du kan roligt glæde dig!
Kære Linebn.
Undskyld jeg blander mig :) Jeg er selv i Zanzibar nu på studieophold. Nu ved jeg jo ikke hvilke slags praktikophold du skal på, men hvis du skal have tæt kontakt med lokalbefolkningen (f.eks. Hospital) og du måske ender med at skulle spise lidt alternative steder kan tyfus vaccine være en god ide! Desuden hepatitis a+b.
Hvis du er i tvivl kan du altid skrive til ssi.dk og få råd! Du kan godt glæde dig – her er skønt!
Bh.
Camilla
Dejligt indlæg. Kan oplyse at Qatar Airways har billige billetter lige nu til zanzibar feks med afrejse i nov. Ca 3500kr for en retur billet Hoteller ligger på ca 1400kr og op pr overnatning. Vi har selv kigget på zanzibar og håbet at dit indlæg nåede at komme. Tror ikke det bliver zanzibar for os, tror vi skal prøve Thailand hvor vi aldrig har været.
Til inspiration kan jeg anbefale Bali og Gili øerne ved siden af. Hvis man vil have fred og ro så vælg Gili Meno eller Gili Air. Og så er der så mange gode madsteder på Bali – specielt i Ubud.
Bali er jeg ret lun på, men så hører jeg alligevel lidt blandet om det, synes jeg. Sikkert bare fordi Bali kan være mange forskellige ting. Men en dag skal jeg overtale familien, tror jeg :)
Jeg har masser af Thailand-indlæg her på siden også. se dem her: https://www.madbanditten.dk/thailand/
Bali er fantastisk i øvrigt. Nå spørgsmål. Tog i malariapiller på Zanzibar?
Nej, det gjorde vi ikke. Vi lod os vaccinere for gul feber, for det skulle man, og hepatitis A eller B (kan aldrig huske hvilken) havde vi alle fra tidligere rejser.
Jeg har endnu ikke turdet at tage malariepiller, da jeg hører om hæslige bivirkninger. At få malaria er selvfølgelig heller ikke festligt. Vi har indtil videre valgt at myggebeskytte i stedet (nogle gange også med de kradse midler) og være påpasselige med fx ikke at få myg ind i soveværelserne etc. Her opholdt vi os i også mest ved kysten, hvilket hjælper lidt på det. Jeg husker dog ikke Zanzibar som specielt myggeplaget.
Hvornår skal I afsted?
Hvad er ca pris for de 14 dage? Jeg har ikke nyligt rejst i Thailand (faktisk er det skræmmende 20 år siden!!) så 40% oveni thaitur giver mig ikke noget billede
Jeg forstår godt hvad du mener. Jeg synes bare det er lidt som at spørge, hvor mange penge, man tjener og hvor gerne jeg end ville have en åben dialog om det også, oplever jeg desværre også, at det afføder nogle negative kommentarer. Så jeg vil helst ikke sætte beløb på.
Hvis I er klar på at flyve langt, så anbefaler jeg Jamaica. Jeg ved sandt at sige ikke, om der er nogle turisttomme steder, men der er varmt og kønt, folk er utroligt imødekommende og glade, og der er en herligt afslappet stemning.
Dog er lokalbefolkningen noget glade for smukke lyshårede piger og er ikke blege for at spørge om man ikke kunne bruge en jamaicansk kæreste. Jeg var der i en måned og oplevede det MANGE gange – dog aldrig på nogen ubehagelig måde, og det er ikke sådan, at de render og rager på en.
Men skønt er der i hvert fald. Jeg påtænker at skulle tilbage dertil engang.
Spændende med jamaica. Vi har været i Caribien nogle gange men det er efterhånden mere end 10 år siden. Det kunne godt være den del af verden skulle have lidt opmærksomhed igen :)
Hvis Caribien er inde i billedet’ kan jeg varmt anbefale den franske ø Guadeloupe – visse dele af øen er en smule turistet, men det er absolut muligt at finde lange, ensomme strande.
Hvor lyder det som et lækkert sted!
Jeg var på Zanzibar for et par år siden i juli måned, og det var også helt fantastisk. Den ene af de strande vi boede på, var dog ikke en god oplevelse. Det var uden for sæson og den var ærlig talt møgbeskidt. Skrald og møg fra de dyr som beboerne i landsbyen havde. Det var dog på en anden side fedt at se, hvordan fiskerne vendte tilbage med dagens fangst om eftermiddagen og bankede blæksprutterne i sandet og solgte dem videre.
Men uanset, kommer man udenfor sæson skal man holde øjnene ekstra åbne for anmeldelserne af stedet.
Vi spenderede en uge på 3 forskellige steder, og det var også rigeligt til mig, så jeg kan stærkt anbefale at bruge Zanzibar som en slutning på en tur til Uganda, Kenya eller Tanzania (Anbefaler klart Uganda fremfor de andre to).
Jeg blev i øvrigt syg med noget blærebetændelse undervejs, men det hotel vi boede på havde en læge tilknyttet som kom og tilså mig og gav mig noget penicillin. Det var egentlig en rigtig god oplevelse, omend jeg ikke er sikker på, hvad jeg rent faktisk fik. Jeg blev dog rask igen, så er det mindre infektioner og lign. er det ikke farligt at blive syg på Zanzibar:)
Vi er lidt lune på Afrika. Vil du uddybe hvorfor du anbefaler Uganda over fx Kenya og Tanzania?
Hm, det er egentlig lidt svært, men vi havde klart den bedste oplevelse i Uganda. Tanzania har jeg ikke direkte været i, bortset fra Zanzibar, men så vidt jeg ved er det mere turistet end Kenya, og det er ikke et plus for mig i forhold til min oplevelse i Kenya og Uganda. Vi tilbragte cirka 2 uger i Uganda og 2 uger i Kenya. Kenya var en fin oplevelse på den safari vi valgte i Masai Mara, men det var også strengt planlagt og alle touroperators har nogenlunde samme program. I Uganda har de nationalparker, hvor jeg oplevede at det var lidt nemmere at tage ind selv.
Kenya og Tanzania er selvfølgelig blevet meget populære grundet den store diversitet i dyr i Masai Masai Mara og Serengeti, men Uganda har nogenlunde det samme, måske bare lidt færre. Det, at det er mindre populært gør, at der er lidt mere plads og rum til at bestemme over rejsens og turenes indhold.
Og så kan jeg generelt anbefale ikke at være bange for bare at rejse rundt, men det lyder nu heller ikke som om I har været det indtil videre.
Uganda har også lidt en anden natur med både jungle, sletter og bjerge.
De har fantastisk Riverrafting, bjerggorillaerne på grænsen til Rwanda og nogle meget smukke ret øde steder.
I øvrigt havde vi generelt de allerbedste oplevelser på ECO-steder, som var ejet af folk fra Europa eller USA.
Det blev lidt en lang væven, men Uganda har noget lidt mere stille og roligt over sig, som tiltrak mig. Andre lande som andre har anbefalet til mig er Malawi og Rwanda.
Sikke et dejligt indlæg – rart at der også er fokus på andet end badevandstemperature og fri softice.
Må man spørger hvad sådan en tur ligger i, i dk kroner? Sådan. Ophold og fly?
Vi har talt om at det er et sted vi netop skal besøge for at slutte en safari af, og nu er det oplagt selv at planlægge/bestille.
Mange tak
– Anette
Det lyder som en perfekt afslutning på safari!
Jeg ved ikke rigtigt, om jeg vil dele hvad ferien har kostet os. Vi har ikke helt gjort det op endnu. Mit gæt er, at det var omkring 40% dyrere end de rejser, vi har haft til Thailand. Noget af det, fordi Zanzibar er dyrt, men også fordi priserne generelt er skruet i vejret over julen (hvorfor vi plejer at rejse på andre tidspunkter).
Vi har lige flybilletter til 5200,- pr. person. :-) Vi skal afsted til februar.