Frozen yoghurt bark er et TikTok / Instagram fænomen, som så så lækkert og indbydende ud, at det måtte testes. Yoghurtbark består primært af græsk yoghurt, som fryses, så det bliver en slags parfait på yoghurt. Yoghurtparfaiten toppes med nødder og bær og når den er helt frossen, skæres den ud i små stykker, som kan spises som dessert eller sød snack. Jeg tænker også, at den er helt perfekt til varme børn på solrige sommerdage.
Topping på frozen yoghurt bark
Der ligger virkelig mange forskellige versioner af frozen yoghurt bark på både TikTok, Instagram og Pinterest. Du kan fx vende yoghurten med matchapulver og få den fineste grønne farve og du kan drysse andre nødder som fx valnødder, hasselnødder, ristet kokos eller hjemmelavet granola. Prøv også at toppe med jordbær, mango, granatæble, figner eller brombær.
Yoghurt bark
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
- 300 g græsk yoghurt 10%
- 2 spsk SukrinMelis
- 1 knsp vaniljepulver
- 20 g usaltede pistacienødder
- 40 g blåbær
- 10 stk hindbær
Sådan gør du
- Vend græsk yoghurt med SukrinMelis og vaniljepulver. Smag det evt til med 1 spsk sødning af gangen.
- Kom yoghurten ud på et stykke bagepapir i ca 1 cm tykkelse. Evt. i et fad eller på et skærebræt.
- Hak pistacienødderne groft og del hindbær i halve.
- Pynt yoghurten med pistacienødder, blåbær og hindbær.
- Kom yoghurten i fryseren og vent 6-8 timer eller til næste dag.
- Skær yoghurten ud i stykker og server.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Lækker, lille Low Carb treat
Det, jeg godt kan lide ved den opskrift på yoghurt bark er også at den bliver en sød lille treat. De sidste mange år har jeg lavet mine desserter i miniature, simpelthen fordi jeg synes, det kan være dejligt med et lille sødt punktum, men jeg er sjældent interesseret i at spise en 4-500 kcal’s dessert efter en god middag. En lille ting kan være dejligt, så får man stadig noget, men det stikker ikke sådan af.
Yoghurtbark skriver sig fint ind i den tankegang. En lille sød Low Carb treat men uden en kæmpe bombe i maven :)
Tak for introduktion til ny måde at lave “bund” på – tror de vil passe fint til dagens forsøg på spread af rabarber og hvide bønner 😋