Skagenrøre eller rejesalat


Skagenrøre er jo en fin måde at sige rejesalat eller skagensalat. Og rejesalat, det elsker jeg!

Og eller er det i dag dagen før dagen, og jeg har en smule travlt, for jeg skal på posthuset med en hel masse pakker. Og så håber jeg, at Postdanmark overholder deres del af aftalen, for ellers er jeg bange for, at min mailbox lægges ned af vrede mails i morgen, og det kan jeg ikke bære. I dag får I derfor blot min for tiden yndlingsfrokost. Det er en rejesalat, og jeg spiser den i øjeblikket et par gange om ugen. Den er hurtig at lave og den mætter helt til aften. Den gode ladning mayo er kilden til mætheden og til den gode smag.

Svenskerne og nordmændene kalder rejesalat for “Skagenrøre”. Jamen, man kan da ikke andet end at holde af dem!

Det kan vel knap kaldes en opskrift, men her kommer alligevel noget, der ligner. Bemærk de upræcise måleangivelser. Det er mig, der opfører mig rebelsk efter at have været nødt til at måle og veje alting i hele bogprocessen. En sjat fløde er ikke et mål, der godtages af min redaktør, kan jeg afsløre.

Og så en lille note: Hver gang jeg skal skrive “rejer”, skriver min fingre automatisk “rejser”. Tal lige om freudiansk forskrivelse! God dag derude!

Skagenrøre - LCHF rejesalat

Rejesalat

Føj til favoritter Udskriv Pin
Skagenrøre eller skagensalat
1 person
|
5 minutter

Ingredienser

Rejesalat

 • 150 g rejer
 • 2 spsk mayonnaise her skal ikke spares
 • 1 bundt dild finthakket
 • 1 spsk citronsaft
 • salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

 • Anret salaten på tallerkenen.
 • I en skål blander du mayo med dild, citronsaft og lidt urtesalt og vender rejerne heri. Det er din “Skagenrøre”.
 • Den hælder du så udover salaten og spiser med friskkværnet peber.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Lad mig gøre dit sunde liv ENDNU nemmere!

Med MadbandittenPLUS får du:

 • energiberegninger på alle mine 1.900 opskrifter
 • din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter
 • adgang til værktøj, hvor du kan lave egne madplaner og få indkøbsliste
 • færdige madplaner, jeg laver
 • velkomst e-bog Den Store Keto-guide (værdi 149,-)
 • adgang til at læse eksklusive sundhedsartikler og guides
 • adgang til at lytte til min podcast

OG jeg fjerner alle reklamer fra siden🥳

Det koster 1 krone om dagen – men du kan prøve det GRATIS i 7 dage først.

>> MadbandittenPLUS <<

Kom med ombord og lad mig hjælpe dig. Det har aldrig været nemmere at spise sundt.

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

26 kommentarer til “Skagenrøre eller rejesalat”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Nu hiver jeg lige op i en gammel én her ;-) Men Jane, hvilke rejer bruger du? Jeg har muligvis fået mod på at smage rejer, men jeg aaaaaaner ikke hvilke jeg skal købe!

  Svar
  • He he – modige Vikki ;-) Jeg køber frosne rejer. Som regel “store kutter-rejer” fra Royal Greenland eller tilsvarende fra Irma. :-)

   Svar
 2. Hej Jane.
  Jeg er “ny” her, har godt nok fulgt med på din blok et stykke tid. Du har givet mig så meget inspiration og jeg GLÆDER mig til at modtage din bog i morgen, for jeg har nemlig bestile en. Jeg håber at jeg nu kan komme igang med ny livsstil, ser ihvertfald rigtig meget frem til i morgen. Når du skriver mayonaise, er det så helt alnimdelig mayo?

  Super flot arbejde og tak for at du har mod og lyst til at formidle alt det fantastiske du gør.

  Kh Heidi

  Svar
  • Jeg laver enten mayo selv eller køber færdigt. Når jeg køber, vælger jeg Hellmans. Dels pga smagen og dels pga. at de bruger frilandsæg og rapsolie i stedet for solsikkeolie. Og så lever jeg med, at den ikke er økologisk :-)

   Svar
 3. Ææææææælsker også rejesalat – faktisk minder den jeg plejer at lave ret meget om din. Eneste forskel er at jeg gerne bruger en hel avokado ;-) Og så har jeg aldrig overvejet dild – men det er et must fra nu af :-) Tak for inspirationen. Og glæder mig vildt til din bog (som min søde mand har købt til mig ‘et eller andet sted’ på nettet).

  Svar
 4. “En god ladning mayonnaise” :D Fantastisk mål! Der skal også rejesalat på menuen herhjemme snart. Og er ret sikker på, at også børnene ville elske det – måske med en skive brød nedenunder;-).

  Mette

  PS Jeg har bestilt din bog håbløst for sent. Læste først senere, at det var for sent. Så forventer heller ikke ligefrem en bog inden længe – hvis det overhovedet er muligt at få en signeret udgave?

  Svar
 5. Jeg foretrækker jo helt klart en dansk rejesalat frem for en svensk Skagenröra. Det kan svenskerne slet ikke finde ud af. Bl.a. har de aldrig asparges i og det er simpelthen et must i en rejesalat – jeg noterer at det mangler også i din! :-) Nu skal dertil siges, at jeg har kun smagt de færdiglavede, så om der ude i hjemmene laves bedre skagenröror skal jeg jo ikke kunne sige. Vi har somme tider købt en af de svenske, selv tilsat asparges fra dåse og mere mayonaise. Så har det snerpet lidt derhen ad, men rigtig godt bliver det ikke.

  Svar
 6. Mums det ser lækkert ud :)
  Mht mængde angivelse i opskrifter, så har jeg faktisk en Jamie Oliver kogebog, hvor der netop står et skvæt mælk…så det må jo godtages nogle steder ;)
  Dog er det ret svært at forholde sig til hvad et skvæt er, så jeg er delvis enig med din redaktør ;)
  Glæder mig til bogen, ingen sure mails herfra heller. Hvis bogen ikke kommer frem til tiden er det ene og alene post dk skyld. Jeg bor ude på landet, og her er de ikke altid flinke til at levere efter planen.

  Svar
 7. Jeg har netop i weekenden læst to gode svenske LCHF-kogebøger, som også fyrede skagensröraen lige ind øverst på listen over madideer – og så lokker du ekstra her. Der går ikke lang tid, før det bliver lavet hos mig, kan jeg vist godt love – jeg æææælsker rejer! :D (og så kan kombinationen med avocado jo kun gøre det bedre ;))
  P.s. Du skal altså heller ikke frygte sure ord fra min side, hvis PostDanmark snøvler lidt i dag/morgen! :D

  Svar
 8. Hø hø – jeg kender alt for godt det med rejSesalaten – det ligger også i mine fingre :-)
  Den skal helt sikkert på programmet til frokostmadpakken.
  Håber bogen når frem inden weekenden, men går der en dag ekstra, overlever vi nok også!

  Svar
 9. Jeg fik en skøn rejesalat til frokost i Malmø i weekend og lige siden har jeg haft sådan en lyst til rejer igen – og nu flasher du denne skønne rejesalat… Må vist købe rejer i denne her uge :)
  Jeg håber postdanmark får din bog ud til tiden, for glæder mig sådan til at få den. Men bare rolig herfra kommer der ingen vrede mails (til dig i hvertfald, der kommer muligvis et par vrede tanker til postdanmark ;))
  Hav en dejlig dag søde Jane – trods regnvejret!

  Svar
 10. Du får lige min ynglingsquiche, du fortjener noget for dit hårde arbejde. Prøv den, når du har været på posthuset og skal forkæle dig selv :-D

  Krabbequich LCHF

  2½ dl krabbekød (kan erstattes med rejer eller ? )
  1 spsk hakket purløg/forårsløg
  2 store æg
  2 æggeblommer
  3 dl piskefløde/kokosfløde
  1/2 tsk salt
  1/2 tsk hvid peber
  ½ dl sherry (kan bytes med vand)
  timian og cayennepeber efter smag

  2 spsk friskrevet parmesan til drys

  Tænd ovnen på 200 grader
  Bland krabbekød og forårsløg

  Alle andre ingredienser blandes og krabbe/forårsløg tilsættes til sidst, hældes i tærteform, drysses med reven permasan
  Bages 32-35 min til den er gylden

  Svar
 11. Uha, det ser lækkert ud :-)

  Jeg er ualmindelig dårlig til at lave mayonnaise! Har du et bud på en købevariant?

  Glæder mig til at læse din bog.

  Svar
  • Jeg køber Hellmans, når jeg ikke laver selv. Den er jo ikke 100 % optimal men af købevarianterne synes jeg, den er bedst. Dels pga. smagen og dels pga. at den er lavet med frilandsæg og rapsolie i stedet for solsikkeolie.

   Svar
 12. Søde Jane – jeg håber ikke, at nogen bliver sure over, at din bog ikke kommer til tiden – det kan jo aldrig blive din skyld :-)
  Jeg glæder mig til at få den, uanset om der gå én eller to dage, og du modtager ingen vrede mails her fra :-D

  Ps. Din rejesalat ser pisse lækker ud, jeg får helt lyst til, at prøve at smage rejer ;-)

  Svar
 13. Jeg regner med, at PostDanmark er færdig med at læse din bog fredag – og så får jeg den der.. her i min bydel er de ikke så flinke til at levere til tiden, men så bliver glæden så meget større, når bogen endelig lander :-)

  Svar