Wrap med laks og avokado


I perioder laver jeg ofte pandekager – uden mel selvfølgelig. Jeg laver den “klassiske” med citronskal og kardemomme eller de frække med appelsin og vanilje. Begge egner sig fantastisk til at have med på farten, til mellemmåltid (hvis man gør sig i det) eller som en hurtig bid inden træning. Grundopskriften er den samme, og den kan sagtens bruges også til at lave en slags wraps eller madpandekager, hvis man har lyst til at rulle sin mad ind i noget. Og hvem har ikke det?

I disse eksamenstider er det også dejligt, at man hurtigt kan bikse en lækker frokost sammen, uden at det tager evigheder. Og det kan man, hvis man har lavet madpandekager (pandekager uden de søde smagsgivere) i weekenden og derfor har en god stak liggende i køleskabet. F.eks. lavede jeg denne frokost i går på ca. 5 min.

En pandekage smurt med crème fraîche 38 %, en pakke røget laks, blomkålsris og en halv avokado. Lynhurtigt, mættende og sundt. I eksamenstider er det meget brugt at hælde sukker indenbords – ingen hellige pegefingre herfra – men i virkeligheden ville man gøre sig selv en tjeneste ved at lade være. Stabilt blodsukker understøtter læringen bedre end en hjerne, der craver det næste sukkerfix. Og det gælder også, når du skal sidde der og svede ved eksamensbordet. Lad colaen blive hjemme. Tag masser af vand med, måske lidt frugt og en skål med nødder. Så har du givet dig selv et godt udgangspunkt.

Mangler du inspiration til morgenmad og frokost?

… og har du en airfryer? Så er min nye e-bog lige noget for dig. Her får du 30 nye Keto-opskrifter på morgenmad og frokost, du kan lave i din airfryer. Nemt, hurtigt, lækkert og sundt.

Du sparer 20% lige her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

12 kommentarer til “Wrap med laks og avokado”

Skriv en kommentar

 1. Sønnike ville have fajitas. Vi er tildels på LCHF siden august og henter ofte inspiration her på siden og tak for den!

  Igår lavede jeg så disse wraps ud af det blå.
  Deler dem lige, da de blev helt ok, omend lidt fedtede at sidde med i hånden

  Ca. 6 stk

  6-7 æg slås ud i en skål og slås sammen med piskeris, tilsæt så
  1 lille spiseskefuld loppefrøskal
  1-2 skefulde chiafrø og ligesåmange sesamfrø
  Peber og lidt salt
  Pisk igen lidt
  Tilsæt en dl surmælksprodukt jeg brugte en rest 18% cremefraiche
  Pisk lidt igen
  Tilsæt 1-2 dl boghvedemel lidt efter lidt under omrøring / piskning
  Reguler konsistensen med mere væske eller bhmel til en Lind pandekage dej, der kan hældes
  Lad dejen hvile mindst 20 min
  Check og reguler evt. konsistensen ved at piske før og under bagningen

  Bag dem som pandekager i lidt fedtstof på en stor pande ved god varme
  De skal være helt tørre på oversiden inden man kan vende dem. Luft vending er mulig med denne opskrift ;oJ

  De blev rigtig gode med guacomole, kylling tern ristet med marsala og paprika, jalapenos osv..

  Panden, kødet var ristet på, kogte jeg af med lidt vand og den bouillon kom med i dejen.

  Svar
 2. Hej igen!
  Er det egentlig ok at bruge majsmel?
  Jeg lavede nogle fantastiske tortillas idag kun med æg og majsmel, men der er vel egentlig rimelig mange kulhydrater/kalorier i majs??
  Trine

  Svar
  • Majsmel er ikke et smart valg, hvis du vil spise low carb/LCHF. Faktisk er alle typer mel dømt ude, med undtagelse af nødde- og kokosmel, som du kan bruge i små mængder.

   Men majsmel er jo glutenfrit, så hvis du bøvler med maveproblemer, er majs et bedre valg end hvede.

   Svar
 3. Hej!
  Har nu læst en del opskrifter med sukrin… er det muligt at erstatte sukrin med flydende stevia eller birkesød (pulver) – det har jeg nemlig i huset :-) Hvis ja, hvor meget/lidt i forhold til sukrin??

  Mange hilsener
  Trine

  Svar
  • Trine, du kan erstatte sukrin med Birkesød sådan cirka 1:1. Stevia kommer i alverdens forskellige sødningsgrader, så det tør jeg ikke sige. Sukrin søder cirka ligesom sukker mens sukrin+ (sukrin+stevia) søder dobbelt så meget :-)

   Svar
 4. Hej Jane

  Først vil jeg lige sige tusinde tak for en skøn blog med en masse inspiration :)

  Jeg har et spørgsmål, håber det er okay jeg stiller det her :)

  Jeg kunne rigtig godt tænke mig at lave jordbær tærte, men den opskrift som jeg har liggende er fyldt med sukker og marcipan. Jeg tænkte på om jeg kunne erstatte den købte marcipan med en hjemmelavet marcipan lavet på mandler, sødemiddel, æggehvide og et par tørrede abrikoser? (Ved godt der er sukker i abrikoserne, men det er det er efter sigende smager bedst).

  En anden ting er cremen, som jeg normalt laver af pulver kagecreme og flødeskum. Jeg har prøvet at finde en opskrift på en kogt kagecreme uden mel eller maizena, dog uden held. Vil jeg kunne lave den uden og så evt. tilsætte husblads eller johannesbrødkerne mel i stedet for at tykne den? Og i så fald, hvilken tror du vil være bedst?

  Mange hilsner Stine

  Svar
  • Hej Stine – tak for din fine kommentar :-)

   Det lyder da toplækkert med jordbærtærte! Mht. marcipanen synes jeg, du er fint på vej med din hjemmelavede version. Mht kagecremen, så har jeg aldrig prøvet at lave det før, men jeg har en opskrift fra den gode Fristende Lavkarbo bagebog, som du måske kan bruge.

   Ingredienser:
   2 æggeblommer
   4 spsk sukrin
   ½ dl fløde
   ½-1 tsk vaniljepulver
   50 g smør
   2 dl fløde pisket til skum

   Lav et opkog af æggeblommer, den ½ dl fløde, sukrin og vanilje i en lille kasserolle. Kog op og rør rundt indtil den bliver tyk. Tag kasserollen af varmen og rør smøret i små stykker af gangen.
   Køl cremen ned og rør den i den piskede flødeskum, når den er blevet kold.

   Jeg har som sagt ikke prøvet den selv, men til gengæld vil jeg sige, at jeg endnu ikke har prøvet en opskrift fra den bog, som har skuffet mig.

   Og nu fik jeg lyst til jordbærtærte. Det må jeg lave efter eksamen :-)

   Svar