Gå tilbage
Hjemmelavet tomatsauce

Hjemmelavet tomatsauce

Udskriv

Ingredienser

  • 800 g tomater friske eller fra dåse
  • 50 g løg
  • 4 fed hvidløg
  • 1 spsk frisk oregano
  • 1 spsk frisk basilikum
  • 1 spsk rød balsamico
  • 2 tsk Worcestershire sauce kan udelades
  • 0,5 tsk røget paprika kan udelades
  • evt. en smule sødning
  • 0,5-1 dl vand
  • olivenolie til stegning
  • 30 g smør
  • salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Skær tomaterne i lidt mindre stykker hvis du bruger friske tomater.
  • Hak løg og hvidløg.
  • Opvarm lidt olie i en gryde til middel varme.
  • Sauter løg og hvidløg til de bliver lidt klare i farven.
  • Tilsæt resten af ingredienserne og lad det koge op. Skru ned for varmen og læg låg på
  • Lad saucen simre i ½-1 time.
  • Tag gryden af varmen. Blend saucen med en stavblender, til den er glat.
  • Smag til og juster evt. med sødning, salt eller andet.
  • Tilsæt smørret og lad det smelte ud i saucen.
Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem