Go Back
+ servings
Blinis med laks, cremfraiche og rødløg. Opskrift på lækker og nem forret.

Grøntsagsblinis med laks, cremefraiche og rødløg

Udskriv Pin
12 stk
|
45 min

Ingredienser

Blinis

  • 600 g knoldselleri eller pastinak
  • 1 løg finthakket
  • 2 æg
  • 2 spsk Pofiber kan udelades
  • salt og friskkværnet peber

Topping

  • 200 g røget laks
  • 100-150 g cremefraiche 38%
  • 1 lille rødløg finthakket
  • lidt friskklippet dild
  • friskkværnet peber

Sådan gør du

Blinis

  • Opvarm ovnen på 200 grader.
  • Skær skrællen af knoldselleri og riv resten groft på rivejern.
  • Hæld det i en skål og vend det sammen med løg, æg, Pofiber, salt og peber.
  • Fordel 'dejen' på en bageplade beklædt med bagepapir i små runde klatter. Saml dem med fingrene, så de bliver så ensartede i størrelse som muligt.
  • Bag dem i ovnen i ca. 10 minutter. Brug en spatel til at vende dem og bag dem yderligere 8-10 minutter på den anden side.
  • Tag ud og lad afkøle.

Servering

  • Ved servering anretter du blinis på et fad med røget laks, 1 tsk fed cremefraiche, lidt hakket rødløg, dild og friskkværnet peber.

Noter

TIP - eller ANTI-tip: Jeg lavede først mine blinis i vaffeljernet. Jeg brugte pandekagejernet i mit Tefal Snack Collection. Det fungerede ikke særligt godt, så jeg efterstegte dem derfor i ovnen, hvilket både var hurtigere og bedre. Så skulle du blive fristet til at finde jernet frem, kan du spare tiden.