Go Back
+ servings
Kebabsalat - lækker og smovset opskrift på en salat med krydret kebabkød

Kebabsalat med chilidressing og humus

Udskriv Pin
2 personer
|
30 min

Ingredienser

  • 300 g oksebøf fx ribeye

Marinade

  • 2 spsk græsk yoghurt
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk olivenolie
  • ½ tsk koriander
  • ½ tsk spidskommen
  • ¼ tsk fennikelfrø knust til pulver
  • ¼ tsk kanel
  • ¼ tsk kardemomme
  • ¼ tsk cayennepeber
  • 1/5 tsk stødt nellike
  • 1 tsk havsalt og friskkværnet peber

Salat

  • 200 g tomat
  • 200 g agurk
  • 1 rødløg i tynde skiver evt. de lækre syltede rødløg
  • 1 håndfuld oliven
  • 60 g feta eller salatost kan udelades
  • bredbladet persille

Chilidressing

  • 1 dl græsk yoghurt
  • evt. lidt mælk eller fløde
  • 1 tsk tahin
  • 2 tsk sriracha eller anden chilisauce
  • 1 fed hvidløg
  • citronsaft

Humus

  • salt og friskkværnet peber køb en eller lav din egen
  • 1 dåse kikærter gem vandet
  • 1 spsk tahin
  • 2 spsk olivenolie
  • kikærtevand eller alm. Vand
  • 1 tsk spidskommen
  • 2 fed hvidløg
  • citronsaft
  • ½ tsk cayennepeber
  • havsalt

Sådan gør du

  • Bland krydderier, græsk yoghurt og olie sammen til en marinade.
  • Skær kødet i helt tynde skiver og vend det i marinaden. Lad det mindst trække 30 minutter, gerne natten over.
  • Steg kødet i 1-2 minutter på en stor og brandvarm pande evt. i lidt ekstra olie/smør.

Chilidressing

  • Rør ingredienserne til dressingen sammen og smag til.

Humus

  • Kom kikærter, tahin, olie, lidt (kikærte)vand og krydderier i en foodprocessor og kør til du har en helt glat masse, juster med mere vand eller olie og smag til med citronsaft.

Salat

  • Skær grøntsagerne i mindre stykker og anret det hele i to skåle. Gem resten af humusen til en anden god gang.
  • Server, spis og vær glad :)

Noter

TIP: Prøv at dryppe lidt af den lækre shawarma-chiliolie over også. Øj øj!!