Go Back
+ portioner
Aubergineruller med ricotta og parmesan - lækker vegetarisk opskrift

Aubergineruller med ricotta og parmesan

Samlet tid: 30 minutter
Antal: 4 personer
Udskriv

Ingredienser

  • 2 auberginer
  • smør eller kokosolie til stegning

Fyld

  • 250 g ricotta 1 bøtte
  • 2 fed hvidløg
  • 100 g spinatblade frisk
  • 1 øko-citron saft og skal
  • 40 g parmesan revet
  • salt og friskkværnet peber

Tomatsovs

  • 2 dåser mosede tomater 800 g
  • 2 fed finthakket hvidløg
  • 100 g revet parmesan
  • salt og friskkværnet peber
  • lidt finthakket persille eller basilikum

Sådan gør du

  • Skær auberginerne i tynde skiver på langs.
  • Steg dem på en pande i smør eller kokosolie, til de begynder at tage farve. Tag dem af panden og læg dem til side på lidt køkkenrulle.
  • Svits hvidløg på panden og tilsæt spinaten og lad den falde helt sammen. Lad afkøle.
  • Hak den stegte og afkølede spinatblanding groft og bland den med ricotta, parmesan, citronsaft og -skal og smag til med salt og peber.
  • Fordel fyldet på midten af aubergineskiverne og rul dem sammen til små ruller

Tomatsovs

  • Svits hvidløg i olie på en pande, tilsæt tomaterne og smag til med salt og peber.
  • Fordel tomatsaucen i et ovnfast fad og læg auberginerullerne ovenpå.
  • Drys med parmesan.
  • Bag ved 200 grader i ca. 20 minutter til osten er smeltet og gylden.
  • Drys med finthakket persille eller basilikum inden servering.