Go Back

Rødkålssalat

Udskriv

Ingredienser

  • 1 helt rødkål snittet
  • 2 dl æblecidereddike
  • 1 dl ufortyndet tranebærsaft jeg brugte en usødet version
  • Revet skal af 2 appelsiner
  • Saft af 2 appelsiner
  • 4 dl rødvin
  • 4 stænger kanel
  • 4 stjerneanis
  • 4 spsk rørsukker
  • 25 g smør
  • 150 g tørrede tranebær

Sådan gør du

  • Snit al rødkålen og hæld kogende vand og 1 dl æblecidereddike over. Lad det stå sådan i 15 min eller mere.
  • Hæld vandet fra og sauter rødkålen i smør i bunden af en stor gryde. Når kålen er blevet bare en smule blød, overhældes den med al væsken (rødvinen, appelsinsaften, tranebærsaft, etc.). Top op med ekstra vand, hvis det ikke dækker helt. Hæld sukkeret i også.
  • Kanelstænger og stjerneanis lægges ved i et eller to tefiltre. Og så skal hele balladen ellers bare simre derud af i 1-1½ time.
  • Herefter hælder du de tørrede tranebær i og giver dem 10 min. kogetid. Smag også til med (stødt) kanel, hvis kanelsmagen ikke er blevet kraftig nok.