Go Back
+ servings
Fiskelagkage uden mel og gluten - Keto opskrift

Fiskelagkage

Udskriv Pin
4
|
45 min

Ingredienser

  • 1 portion oopsies
  • 1 dåse tun i vand
  • 1 spsk cremefraiche gerne 38%
  • 1 spsk mayonnaise
  • 1 tsk dijonsennep
  • salt og friskkværnet peber

Smørelse

  • 1 spsk mayonnaise
  • 1 spsk cremefraiche 38%
  • 100 g flødeost naturel
  • salt og friskkværnet peber

Pynt

  • 100 g røget laks
  • 100 g rejer
  • fiskerogn fx lakse/ørred/stenbiderrogn
  • radiser
  • bredbladet persille/rucola/salat
  • dild

Sådan gør du

  • Lav oopsies først. Hvis man vil lave en rund fiskelagkage, er det nemmest at lave sine oopsies runde, og hvis man vil have en aflang som her, er det nemmest at lave én stor og skære den ud i passende stykker efterfølgende. Der skal bruges tre bunde i alt.

Tunsalat

  • Bland cremefraiche og mayonnaise sammen med sennep og smag til med salt og peber.
  • Dræn tunen og bland den sammen med dressingen.

Samling af lagkagen

  • Skær bundene ud i tre lige store stykker.
  • Fordel halvdelen af tunsalaten på den ene bund, læg en bund ovenpå og gentag.
  • Bland flødeost med cremefraiche og mayonnaise og smag til med salt og peber.
  • Smør cremen på kagen på alle synlige sider.
  • Pynt siderne med krydderurter/salat/agurk eller hvad du har lyst til.
  • Lad gerne kagen hvile et par timer på køl inden servering.
  • Inden servering pyntes kagen med laks, rejer, fiskerogn, radiser og dild.
  • Server med citronbåde og evt. en frisk salat.