Go Back
+ servings
Steaksalat med chimichurri

Steaksalat med chimichurri

Udskriv Pin
2
|
20 min

Ingredienser

  • 300 g steak fx ribeye
  • 150 g tomat
  • 100 g grønne asparges
  • 2 håndfulde rucola
  • 100 g peberfrugt
  • 0,5 rødløg
  • 60 g feta eller salatost kan udelades for mælkefri variant

Chimichurri - 1 glas

  • 1 bundt bredbladet persille
  • 1 spsk frisk oregano
  • 0,5 rødløg
  • 1-1 ½ dl olivenolie
  • 2-3 fed hvidløg
  • 3 spsk rødvinseddike
  • 1-2 tsk chiliflager
  • salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Start med at lave Chimichurrien.
  • Fjern stilkene fra oregano og persille og hak krydderurterne.
  • Riv hvidløgene eller hak dem fint.
  • Hak rødløget helt fint.
  • Bland alle ingredienserne sammen og smag til.
  • Lad gerne chimichurrien trække lidt inden brug.
  • Varm smør eller olie godt op på en pande og steg steaken et par minutter på hver side. Lad den hvile i ca. 5 minutter inden servering.
  • Knæk enderne af de grønne asparges og steg dem et minuts tid, til de får en smule farve.
  • Halver tomaterne og skær peberfrugten i skiver eller tern. Skær rødløg i tynde både.
  • Skær steaken i skiver.
  • Anret salaten og server med et par spsk  chimichurri på hver portion.