Go Back
Kernebrød - det bedste og originale low carb kernebrød. Opskrift her:

Kernebrød uden mel

Udskriv Pin
|

Ingredienser

  • 100 g hørfrø
  • 100 g sesamfrø
  • 150 g solsikkekerner
  • 100 g græskarkerner
  • 100 g grofthakkede mandler
  • 50 g grofthakkede valnødder
  • En håndfuld revet ost med smag (jeg brugte en lagret västerbottenost)
  • 5 æg
  • 2 tsk salt
  • 1 dl smagsneutral olie

Sådan gør du

  • Bland alle kerner, frø og nødder med salt og olie i en skål og lad dem stå lidt. Pisk æggene godt sammen i en separat skål, og hæld dem derefter i kerneblandingen sammen med de revne ost og rør, så det hele er grundigt blandet.
  • Hæld dejen ned i en rugbrødsform beklædt med bagepapir og bag brødet i 70 minutter ved 160 grader midt i ovnen.
  • Når brødet er færdigt, tager du det ud af formen og lader det køle ned.
  • Hvis der levnes, kan resterne med fordel fryses ned i skiver adskilt med madpakkepapir til en anden god gang.

Noter

Kombinationen af kerner og nødder betyder ikke alverden. Her er det bare om at tage, hvad man lige har i skuffer og skabe.