Go Back
+ servings
Knasende kerne knækbrød uden mel - glutenfri, LCHF

Knasende kerneknækbrød uden mel

Udskriv Pin
20 stk
|
2 t

Ingredienser

  • 2 dl hørfrø
  • dl græskarkerner
  • 1 dl sesamfrø
  • 1 dl solsikkekerner
  • 1 tsk salt
  • 2 dl vand koldt

Sådan gør du

  • Hæld alle frø og kerner hældes i en skål. Ingen af dem skal males til mel, de skal bare bruges hele.
  • Hæld salt og vand over.
  • Rør rundt og lad dejen passe sig selv i noget tid. Dejen virker utroligt våd, men vær ikke urolig. Hørfrøene skal nok suge væsken op, så dejen fæstner sig en smule.
  • Hæld dejen ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Brug hænderne eller en dejskraber til at fordele dejen ud over hele pladen. Portionen passer til en bageplade. Snit dejen med en pizzaskærer, hvis du vil kunne brække dem i lige firkantede stykker.
  • Opvarm ovnen til 125 grader og bag knækbrødene i 1,5-2 timer. Jeg har eksperimenteret med tusinde forskellige bagetider og hver ovn er forskellig. 1 , 5 time ved 140 grader fungerer fint i mine nye ovn fx.
  • Når tiden er gået, tager du dem ud, og du har nu en stor fast plade knækbrød, som du kan knække i den størrelse stykker, som du synes passer dig bedst.