Go Back
+ servings
Grønne pandekager - sundt brød

Grønne pandekager

Ret: Tilbehør, Frokost, Brød
Køkken: Dansk, LCHF
Keyword: Low Carb, LCHF, tilbehør, Frokost, brød
Samlet tid: 35 minutter
Antal: 8 stk
Udskriv

Ingredienser

  • 1/2 blomkålshoved
  • 1 squash
  • 1 dl hasselnødder
  • ½ dl solsikkekerner
  • spsk loppefrøskaller (reklamelink)
  • 2 æg
  • 60 g ost (jeg brugte parmesan)
  • 1 håndfuld friske krydderurter (jeg brugte lige dele basilikum, koriander og mynte, fordi det var det, jeg havde)
  • Urtesalt

Sådan gør du

  • Riv blomkål og squash fint.
  • Hæld samtlige ingredienser i foodprocessoren og brug den store kniv. Brug pulse-funktionen til at få dejen kørt rundt og skrab dejen ned af siderne efter behov.
  • Når ingredienserne er fint fordelt, formes dejen til otte kugler, og de presses dem flade ud på to bageplader.
  • Dette er jo den dovne ovn-version, men jeg orkede ikke at stege dem på panden. Desuden var dejen en smule våd i det, da jeg ikke havde presset væden fra squashen.
  • Jeg gav dem 15 minutter ved 200 grader varmluft, før jeg vendte dem og gav dem yderligere 10 min.
  • De smager mildt og godt. Blomkålen smages slet ikke, men det gør til gengæld urterne. Mine fik en fin og diskret smag af mynte, hvilket jeg syntes, var herligt.