Go Back
+ portioner

Grønne falafler med pistacienødder og urter

Samlet tid: 30 minutter
Antal: 15 stk
Udskriv

Ingredienser

  • 250 g kikærter (udblødt og kogte)
  • 100 g pistacienødder afskallede
  • 30 g løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 lille håndfuld frisk mynte
  • 1 lille håndfuld frisk persille
  • 2 tsk spidskommen
  • 2 tsk koriander
  • 2 tsk citronsaft
  • 1 tsk loppefrøskaller (HUSK)
  • 3 spsk olivenolie
  • Urtesalt

Sådan gør du

  • Foodprocessoren skal i sving her, og det er den store kniv, der skal bruges.
  • Først kører du pistacienødder og urterne igennem, indtil nødderne er kværnet til en grov mel, og urterne godt fordelt i den. Herefter hælder du resten af ingredienserne i og lader den køre. Det er nok nødvendigt at skrabe ned fra siderne nogle gange, for dejen indeholder ikke meget væske. Men til sidst har du en fin, halvfedtet dej, som er virkelig nem at trille til kugler.
  • Jeg valgte den dovne vej og bagte dem i ovnen.
  • Ind i ovnen ved 200 grader, og så gav jeg dem fem minutter af gangen, imens jeg hver 5. minut vendte dem, så de blev brune på alle sider. Hvis man altså kan tale om sider af en rund kugle. De blev lidt deforme af den håndtering, men det er jo smagen, det gælder i sidste ende, tænkte jeg.