Go Back
Kylling kebab

Kylling på pind med hurtig humus

Udskriv

Ingredienser

Marinade til ca. 600 g. kylling

  • 2 spsk ketchup (hjemmelavet hvis du har)
  • 2 spsk tamari eller soya
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk jordnøddeolie
  • 1 spsk citronsaft
  • 1-2 tsk ingefærpasta (eller ingefærjuice)
  • 2 tsk kokossukker

Humus

  • 400 g kikærter (udblødte og kogte)
  • 2 spsk tahin
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk spidskommen
  • 2 spsk citronsaft
  • godt med salt (medmindre kikærterne var fra dåse og lå i saltet vand)
  • ½ dl olivenolie (koldpresset)
  • ½ dl sesamolie
  • 1 dl vand (kogevand, hvis du har)

Sådan gør du

Marinade 

  • Lad dem ligge et par timer i marinaden i en skål i køleskabet og herefter er det bare at trække kyllingerne på pind og tilberede dem i ovnen. Jeg lægger dem bare direkte på bagepapir og giver dem ca. 20-25 min. ved 200 grader.

Humus

  • Hele balladen kommes i blender eller foodprocessor og blendes, indtil konsistensen er, som du ønsker.
  • Resten af humusen gemmes i køleskabet, og den spiser jeg sammen med blomkålspandekagerne eller sammen med de grønne falafler. Ungerne spiser den bare ren som tilbehør til det meste mad. Ikke så meget ballade der.

Noter

NB: Humus med kikærter er muligvis ikke LCHF. Men jeg spiser det nu med glæde alligevel.