Go Back
æbleskiver lchf

Gammeldaws æbleskiver - med æbler sgu!!

Udskriv Pin
|

Ingredienser

CA 10 STK

  • 2 æg
  • 1 dl sødmælk eller fløde
  • 1 spsk Sukrin Gold (reklamelink)
  • 40 g smør + ekstra til stegning
  • 1 dl fedtreduceret mandelmel, fx mandelmel fra Funktionel Mad (reklamelink)
  • ½ tsk vaniljepulver
  • ½ tsk kardemomme
  • 3 æbler
  • evt. lidt SukrinMelis (reklamelink) til drys

Sådan gør du

  • Pisk æg med mælk/fløde og Sukrin Gold.
  • Smelt smør og tilsæt det.
  • Tilsæt alle de tørre ingredienser og lad dejen hvile, så alle fibrene fra mandelmelet suger væsken til sig.
  • Skær æbler i tynde skiver på tværs og skær kernehuset ud, så du har en flok æbleringe.
  • Og nu kommer den svære del. For nu skal du fedte den tykke dej rundt om æbleskiverne. Det griser lidt, men det er besværet værd.
  • Steg æbleskiverne med dej på i rigeligt smør på panden, og vend dem så lidt som muligt. De går nemlig lidt nemt i stykker.