Go Back
+ portioner
Hakkedreng med blomkålsbearnaise --> madbanditten.dk

Hakkedreng med hjemmerørt blomkålsbearnaise

Samlet tid: 20 minutter
Antal: 4 personer
Udskriv

Ingredienser

  • 300 g blomkål
  • 20 g skalotteløg
  • 250 g smør
  • 2-3 spsk estragon frisk hakket eller tørret
  • 1-2 spsk hvidvinseddike
  • 1-2 tsk bearnaiseessens kan udelades
  • 2 æggeblommer
  • salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Kog stykker af blomkål med hakket skalotteløg, indtil de er er bløde.
  • Smelt smør ved lav varme i en kasserolle ved siden af. Hvis du er rigtig tjekket, hælder du det hvide smørskum fra. Så har du klaret smør. Ellers bruger du bare hele baduljen.
  • Hæld de kogte blomkål og løg over i stavblenderglasset og blend dem sammen.
  • Tilsæt æggeblommer, hvidvinseddike, evt. bearnaiseessens og blend.
  • Tilsæt det smeltede smør i en stråle og blend, ligesom hvis du ville lave mayonnaise.
  • Smag sovsen til med salt og peber og rør til sidst hakket estragon ud i den. Det er overdådigt godt!!