Go Back
+ servings
Chili con carne med chokolade - LCHF

Chili con carne - med chokolade

Ret: Aftensmad
Køkken: TexMex, Mexikansk
Keyword: Low Carb, LCHF, texmex, Oksekød, Chili
Samlet tid: 1 time 30 minutter
Antal: 6 personer
Kalorier: 638.07kcal
Udskriv

Ingredienser

  • 800 g hakket oksekød
  • 30 g koncentreret tomatpuré
  • 60 g skalotteløg fintsnittet
  • 3 fed hvidløg finthakket
  • 400 g hakkede tomater
  • 0,5 spsk spidskommen
  • 0,5 spsk cayennepeber
  • 0,5 spsk kokossukker eller Sukrin Gold reklamelinks
  • 2 røde chili
  • 8 dl kalvefond
  • 50 g mørk chokolade
  • 100 g cremefraiche 38 %
  • 1,5 dl fløde
  • salt og friskkværnet peber
  • 400 g kidneybønner udblødte og kogte - kan udelades
  • Kokosolie til stegning reklamelink

Tilbehør

  • 4 spsk cremefraiche 38 %
  • 600 g Blomkålsris
  • 200 g salsa af tomat, hvidløg, chili, koriander og olivenolie
  • 100 g agurk i stave
  • 100 g rød peber i stave
  • 100 g gulerod
  • 100 g revet ost fx cheddar

Sådan gør du

  • Brun kødet på en pande i kokosolie. Stil det til side.
  • Blend de hakkede tomater med hvidløg og chili.
  • Sauter skalotteløgene i bunden af en gryde i kokosolie og tilsæt tomatpuré og den nu blendede tomatsauce sammen med krydderierne. Lad det koge op.
  • Tilsæt kødet,  fonden og fløden og lad retten simre i 1½ time.
  • Imens kan du lave salsa og dit øvrige tilbehør klar.
  • Når tiden er gået, rører du cremefraiche og chokolade i og lader saucen jævnes.
  • Smag til med salt og peber og tilsæt også kidneybønner, hvis du har valgt at have dem i.
  • Server med en god klat cremefraiche på toppen.