Go Back
+ servings
Cremet græskarsuppe med smag af Thailand

Cremet græskarsuppe med smag af Thailand

Antal: 4 personer
Udskriv

Ingredienser

  • 1 butternut squash eller hokkaido
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 stængel citrongræs
  • 3-4 cm ingefær
  • 2 tsk gul karrypasta
  • 1 lille tsk rød karrypasta tilpas mængden af karrypasta efter styrken
  • 1 stor spsk kokosolie til stegning reklamelink
  • 1 dåse kokosmælk 400 ml
  • cremen fra yderligere en dåse kokosmælk altså kun det fede
  • 2 spsk sojasauce eller glutenfri tamari reklamelink
  • 1 spsk fiskesovs
  • 2 dl vand med en smule bouillon eller kyllingebouillon
  • 3 kaffir limeblade
  • en smule limesaft
  • evt. en lillesmule salt
  • Frisk koriander til pynt
  • Noget kød til at putte i. Vi brugte rester af kylling.

Sådan gør du

  • Halver græskaret og skrab fyldet ud.
  • Skær skrællen fra og skær græskarkødet i tern.
  • Skær løg og hvidløg i mindre stykker, riv ingefær og snit citrongræs fint.
  • Opvarm kokosolien i en stor gryde og lad løg, hvidløg, citrongræs, ingefær og de to karrypasta riste heri.
  • Tilsæt græskartern og vend dem rundt. Lad dem sautere lidt.
  • Tilsæt nu resten af ingredienserne og lad suppen koge i ca. minutter. Imens kan du lynstege dit valgte kød i en pande ved siden af.
  • Når græskarternene er møre, fisker du limebladene op og blender suppen cremet med stavblenderen.
  • Fordel kødet i serveringsskåle og hæld suppen over.
  • Pynt med frisk koriander inden servering.