Go Back
+ servings
Chiaknækbrød - bedste opskrift på knækbrød uden mel

Chiaknækbrød

5 fra 1 stemme
Udskriv Pin
De bedste og nemmeste melfrie knækbrød, der findes.
20 stk
|
1 t 40 min

Ingredienser

CHIAKNÆKBRØD – 1 PLADE

  • 1 dl chiafrø (reklamelink)
  • 2 dl hørfrø
  • 1 dl sesamfrø
  • 1 dl solsikkekerner
  • 1 dl græskarkerner
  • 1 tsk salt
  • 3 dl vand

Sådan gør du

  • Opvarm ovnen til 150 grader.
  • Hæld alle frø i en stor skål sammen med salt.
  • Kvas fennikelfrø og bland dem i også.
  • Hæld vandet i og rør rundt. Lad chia og hørfrø suge væsken til sig i 5-10 minutter. Rør evt. rundt imens med en dejskraber.
  • Hæld dejen ud på en bageplade beklædt med bagepapir og glat den ud med en dejskraber, så den fylder helt ud til kanten.
  • Når pladen er fuld, kan du vælge at skære firkanter i den med en pizzaskærer. Du kan også vælge bare at brække rustikke stykker af pladen bagefter.
  • Bag knækbrødene midt i ovnen i 1-1,5 time. I min ovn tager det 1 time og 20-25 minutter. Tryk på dem i midten og mærk om de føles sprøde.
  • Tag ud, lad afkøle og let dem forsigtigt fra bagepapiret. Bræk dem i dine ønskede stykker og opbevar i tætsluttende glas eller i fryser.

Noter

Prøv at tilsætte 1 tsk kvaste fennikelfrø til dejen. Det giver uhørt god smag.
Andre gode varianter er med parmesan (put det på, når der er ca. 10-15 minutter tilbage af bagetiden) eller med dine yndlingskrydderier. Rosmarin smager godt og oregano og peber er rigtig lækkert også.