Go Back
+ portioner
Cremet svampesuppe med bacon - Madbanditten.dk

Cremet svampesuppe med bacon

Samlet tid: 25 minutter
Antal: 4
Udskriv

Ingredienser

  • 500 g svampe blandede (jeg brugte markchampignon, kantareller og østershatte)
  • 50 g skalotteløg finthakket
  • 2 fed hvidløg grofthakket
  • 30 g smør , kokosolie eller baconfedt - uhm!
  • 200 g tomater
  • 2 kviste timian
  • 1 tsk gurkemeje
  • 3 dl kyllingebouillon
  • 2 dl fløde
  • 1 spsk æblecidereddike
  • 200 g øko-bacon
  • salt og friskkværnet peber
  • 4 skiver low carb franskbrød brødmix fra Funktionel Mad

Sådan gør du

  • Rengør svampene ved at børste dem med en tør børste og skær eventuelle beskidte ender fra.
  • Hak alle svampene fint.
  • Skær tomater i tern.
  • Opvarm fedtstof i en sauterpande og sauter løg og hvidløg heri.
  • Hæld herefter alle svampene på panden og rod godt rundt.
  • Tilsæt nu tomater, krydderier, bouillon og fløde og lad suppen simre.
  • Smag til med salt, peber og æblecidereddike.
  • Skær bacon i tern og fordel dem på en bageplade. S
  • Sæt pladen i en kold ovn og sæt termostaten på 200 grader varmluft. Hold øje med baconternene. De er færdige efter 10-15 minutter. Lad evt. franskbrødet varme med her.
  • Inden servering kan du vælge at blende suppen med en stavblender.
  • Portionsanret i dybe tallerkener, fordel bacontern i midten og drys med en fin urt på toppen.