Go Back
+ servings
LCHF risalamande - kornfri, sukkerfri og low carb

LCHF risalamande - Den falske risalamande

Udskriv Pin
4 personer
|

Ingredienser

LCHF RISALAMANDE – 4 PERSONER

  • 80 g usaltede cashewnødder - udblødt i vand i 2 timer
  • 2 spsk chiafrø (reklamelink)
  • 1,5 dl kokosmælk
  • 0,5 tsk vaniljepulver
  • 2,5 dl fløde
  • 2 tsk SukrinMelis (reklamelink)
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 10 smuttede mandler
  • 200 g hindbær

Sådan gør du

  • Hæld cashewnødder i en skål og overhæld dem med koldt vand. Lad dem ligge der i 2 timer.
  • Hæld chiafrø, kokosmælk og vaniljepulver i en anden skål, bland det godt sammen og lad det stå på køkkenbordet eller i køleskabet, indtil cashewnødderne er klar.
  • Hæld vandet fra cashewnødderne og blend de våde nødder til en grynet masse i minihakkeren eller foodprocesseren.
  • Bland cashewmassen med chiagrøden i en skål.
  • Pisk fløde med SukrinMelis og vaniljepulver og vend flødeskummet ind i cashew-chiamassen.
  • Hak mandlerne (måske pånær 1) og bland dem i.
  • Anret i små serveringsglas eller små skåle.
  • Blend hindbær og hæld hindbærmosen over inden servering.

Noter

Risalamande med kirsebærsauce
Hindbær er jo ikke kirsebærsovs, det er jeg med på. Men det er drænsvært at opdrive kirsebær på den her årstid, så det blev erstatningen.
Prøv evt. denne: Kirsebærsauce Opskrift
NB: Denne risalamande mætter virkelig godt, så portionerne er tilsvarende små.