Go Back
+ portioner
Hokkaido fritter med sesampanerede fiskefileter --> madbanditten.dk

Hokkaido-fritter med sesampanerede fiskefileter

Ret: Aftensmad
Køkken: Low carb
Keyword: Familiemad, Hverdagsmad, Fisk, Græskar, Fiskefilet, børn, hokkaido
Samlet tid: 30 minutter
Antal: 4
Kalorier: 266.9kcal
Udskriv

Ingredienser

Hokkaidofritter

  • 500 g hokkaido
  • 1 spsk olivenolie eller smeltet smør
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk spidskommen lidt chilipulver eller lidt stødt kanel (valgfrit)

Sesampaneret fiskefilet

Sådan gør du

  • Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.
  • Halver græskarret med en skarp kniv og skrab kernerne ud med en ske.
  • Skær græskarret i skiver i ca. 0,5 cm tykkelse. Behold skrællen på. Den bliver blød og spiselig i ovnen.
  • Læg skiverne på en (eller to) bageplade(r) beklædt med bagepapir og pensl dem med olivenolie eller smeltet smør. Drys med salt og evt. ekstra krydderi.
  • Bag dem i ovnen i 20-30 minutter, eller indtil de tager farve i kanten.

Sesampaneret fiskefileter

  • Pisk æg med sennep og salt og peber i en dyb tallerken og hæld sesamfrøene op i en (anden) dyb tallerken.
  • Vend rødspættefileterne godt rundt i ægget og vend dem herefter i sesamfrø.
  • Drys dem evt. med lidt ekstra salt.
  • Opvarm smør eller kokosolie på panden og steg fiskefileterne på begge sider. Prøv at vende dem så lidt som muligt. Sesampaneringen er lidt skrøbelig sammenlignet med den traditionelle slags.
  • Server med hokkaido fritter og hjemmerørt remoulade.