Go Back
+ servings
Hjemmelavet mayonnaise med to smagsvarianter: Aioli og dip med røget paprika --> madbanditten.dk

Hjemmelavet aioli og røget chili-mayo

Ret: Dressing, dip
Køkken: Amerikansk, Dansk
Keyword: Low Carb, BBQ, LCHF, Dip, Mayonnaise, Dressing, paprika
Samlet tid: 10 minutter
Antal: 2 glas
Kalorier: 1440.3kcal
Udskriv

Ingredienser

  • 2 æggeblommer
  • 1 tsk dijonsennep
  • 3-4 dl rapsolie*
  • 2-3 tsk hvidvinseddike
  • salt
  • hvid peber *eller olivenolie eller avokado-olie

AIOLI

  • 2 fed hvidløg

CHILI-MAYO

  • 1 tsk røget paprika (stærk)

Sådan gør du

  • Tag alle dele ud af køleskabet og lad dem opnå stuetemperatur, før du starter. At ingredienserne har samme temperatur, er vejen til en mayo, der ikke skiller.
  • Pisk æggeblommerne lysegule sammen med sennep.
  • Hæld nu olien i i en tynd stråle, imens du fortsat pisker. Jeg bruger elpiskeren her. Hold lidt pauser med olien undervejs, imens du stadig pisker.
  • Du vil nu opleve, at mayoen bliver tykkere og tykkere. Når du synes, den har fået en passende konsistens, stopper du med at piske.
  • Tilsæt nu hvidvinseddike, salt og peber og smag til. Pisk godt ind imellem. Når du er tilfreds, hælder du mayoen på glas. 

Noter

* eller olivenolie eller avokado-olie, hvis du kan leve med en grøn mayo 😉