Go Back
+ servings
Varme hvedeknopper - den bedste opskrift uden mel og gluten. Low carb, LCHF og glutenfri --> madbanditten.dk

Varme hveder

Udskriv Pin
8 boller
|

Ingredienser

  • 6 store æg
  • 1 dl kokosmælk eller fløde
  • 100 g smeltet smør
  • dl kokosfibermel
  • 1 dl Pofiber eller ca. 2 spsk loppefrøskaller
  • 1 dl mandelmel alm. af malede mandler
  • tsk kardemomme
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 æggeblomme til pensling
  • evt. lidt ekstra Pofiber til drys

Sådan gør du

  • Pisk æggene sammen med kokosmælk eller fløde og tilsæt det smeltede smør og rør rundt. Tilsæt de tørre dele, rør dejen godt sammen og lad den hvile i ca. 10 minutter.
  • Opvarm ovnen til 170 grader.
  • Beklæd en lille bradepande med bagepapir og sæt dejen som boller side om side heri, så de rører ved hinanden. Pensl med æggeblomme, drys med en smule Pofiber og bag i ovnen i ca. 25-30 minutter, eller til de er let gyldne på toppen.
  • Lad dem afkøle på en bagerist og bræk dem derefter fri fra hinanden. Skær dem over i halve, rist dem på begge sider og server med rigeligt smør. De hitter altså også på morgenbordet! 

Noter

Opskriften indeholder reklamelinks. Læs mere her: Madbandittens reklamepolitik
 
TIP: Vil du gerne have sødere hveder? Så tilsæt 1-2 spsk Sukrin til dejen.