Go Back
+ portioner
Ovnbagt laks med birkes og hvidkål-fennikel-salat med æbler og dild --> Madbanditten.dk

Laks med birkes og hvidkål-fennikelsalat med æble og dild

Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Keyword: Low Carb, Laks, Familiemad, Salat, Hverdagsmad, Fisk, Kål, LCHF, børn, aftensmad
Samlet tid: 30 minutter
Antal: 4
Kalorier: 382.52kcal
Udskriv

Ingredienser

  • 500 g laksefileter
  • 4 spsk blå birkes
  • 500 g hvidkål
  • 250 g fennikel
  • 6 spsk olivenolie
  • 3 spsk æblecidereddike
  • 2 lime øko
  • salt og friskkværnet peber
  • 100 g æble
  • 1 dusk dild

Sådan gør du

  • Opvarm ovnen til 170 grader.
  • Læg laksefileterne i et smurt ovnfast fad og drys dem med salt og birkes.
  • Bag dem i ovnen i ca. 25 minutter.
  • Snit hvidkål og fennikel fint og bland det godt sammen i en skål.
  • Rør en dressing af olivenolie, æblecidereddike, skal og saft fra den ene lime og salt og peber.
  • Vend dressingen rundt i råkosten.
  • Skær æblet i helt tynde skiver og fordel ovenpå sammen med godt med friskhakket dild.
  • Tag laksefileterne ud af ovnen og anret på tallerken sammen med råkosten. Skær den anden lime i både og server dem til at presse ud over laksen.
  • Sammen med dette fik jeg også en slags "kold hollandaise", men som snarere var en mayo lavet på helt æg og olivenolie og tilsmagt med masser af citron.