Go Back
Pulled beef shawarma style --> Madbanditten.dk

Pulled beef - shawarma-style!

Udskriv

Ingredienser

CA. 6 PERSONER

  • 1,3 kg tykkam eller anden udskæring
  • krydderiblanding i kebab/shawarmagenren (jeg brugte en fra min lokale grønthandler)

SIMRESOVS

  • 500 ml mosede tomater på flaske (eller dåsetomater)
  • 1 spsk stødt spidskommen
  • 1 spsk røget paprika
  • 1 tsk tørret rosmarin
  • 1 spsk salt
  • 0,5 spsk kokossukker
  • 2 spsk æblecidereddike

Sådan gør du

  • Gnid krydderiblandingen godt ind i kødet. Hvis du er i god tid, kan du lade kødet med rub ligge i køleskabet natten over. Selv gik jeg bare direkte videre.
  • Læg kødet i crock potten. Bland alle ingredienser til simresovsen sammen og hæld den over kødet også. Fedt den godt rundt om kødet. Jeg startede crock potten med 1 time på HIGH og herefter fik den ca. 4 timer på LOW.
  • Fisk kødet forsigtigt op. Forsigtigt, fordi det falder nemt fra hinanden. Læg det i et fad og riv det med en gaffel. Hæld noget af simresovsen med i og bland det godt sammen. Der sidder utroligt meget smag i den sovs. Bruger du ikke hele sovsen, så server den ved siden af sammen med kødet. Det er det på billedet, der ligner et glas syltetøj.
  • Server med fed cremefraiche og noget grøntsagstilbehør.

Noter

JAMEN JEG HAR IKKE NOGEN CROCK POT!
Så laver du den bare i din stegeso, Römertopf eller hvad du så er i besiddelse af. Giv den en 4-5-6 timer ved lav temperatur, fx 100-120 grader.