Go Back
+ portioner
Lækker gæstemad: Hummerhaler med hvidløg, persille og chili -- Madbanditten.dk

Hummerhaler med persille, hvidløg og chili

Ret: Forret
Køkken: Fransk
Keyword: Sommermad, Fisk, Gæstemad, Nytårsmad, Forårsmad, Skaldyr
Samlet tid: 15 minutter
Antal: 6 personer
Kalorier: 242.93kcal
Udskriv

Ingredienser

  • 600 g hummerhaler
  • 2 røde chili
  • 5 fed hvidløg
  • 1 stor dusk persille
  • olivenolie
  • 1-2 limes
  • salt og friskkværnet peber

Dressing

  • 200 g cremefraiche 38%
  • 2 fed hvidløg
  • hakkede friske urter fx persille, basilikum, dild, salvie etc.
  • salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Først skal hummerhalerne rengøres. Det gør du ved at skylle dem under koldt vand og herefter skære en skarp kniv ned langs ryggen, brække dem åbne og trække tarmen ud. Det hedder at "røve" dem, hvilket mine børn syntes var megasjovt! Læg dem herefter fladt på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Halver chili, fjern kernerne og hak kødet. Hak hvidløgsfedene og persillen også. Bland disse tre dele sammen i en skål.
  • Fordel persilleblandingen over hummerhalerne og stænk olivenolie udover. Pres også limesaft over og drys med salt og peber.
  • Opvarm ovnen på grillfunktion og grill hummerhalerne øverst i ovnen i ca. 8 minutter.
  • Rør dressingen sammen og server til hummerhalerne.

Noter

Hummerhalerne spises ved at man lige kører kniven ned langs siden og herefter bruger gaflen til at trække kødet ud. Ungerne skulle have lidt hjælp med den del.