Go Back
+ portioner
Blomkål i fad med ost og bacon- lækkert LCHF-tilbehør -->Madbanditten.dk

Blomkål i fad med ost og bacon

Antal: 6 personer
Kalorier: 456.6kcal
Udskriv

Ingredienser

  • 600 g blomkål
  • 100 g bacon
  • 400 ml cremefraiche 38%
  • 100 g revet ost
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 lille tsk stødt muskatnød
  • 1 dl Pofiber* reklamelink
  • 3 spsk olivenolie
  • 2 kviste frisk rosmarin finthakket
  • 100 g revet ost til gratinering

Sådan gør du

  • Opvarm ovnen til 180 grader.
  • Skær blomkål i buketter.
  • Opvarm vand i en gryde med en smule salt og kog blomkålsbuketterne heri i ca. 5-7 minutter. Hæld dem i en si og dræn dem for væske.
  • Fordel de kogte blomkålsbuketter i et smurt ovnfast fad. Skær bacon i små stykker og læg dem i fadet sammen med blomkål.
  • Rør cremefraiche med 100 g revet ost og salt og peber og muskatnød og vend blandingen rundt i blomkål-bacon-fadet. Drys de sidste 100 g revet ost over.
  • Rør Pofiber, olivenolie og finthakket rosmarin sammen til en grødet masse og klat det ud over fadet.
  • Bag fadet i ovnen i ca. 45 minutter, eller indtil den er gylden på toppen.

Noter

*valnødder malet til mel tror jeg også kunne være lækkert.