Go Back
+ servings
Parmesan-mayonnaise - lækreste opskrift! --> Madbanditten.dk

Parmesan-mayonnaise

Antal: 1 glas
Udskriv

Ingredienser

  • 50 g parmesan
  • 2 æggeblommer
  • 1 spsk citronsaft
  • lidt finthakket rosmarin
  • valgfrit: 2 ansjosfileter*
  • 2-2,5 dl olivenolie

Sådan gør du

  • Blend parmesan med æggeblommer, citronsaft, ansjoser og rosmarin. Hæld olien i i en tynd stråle, imens du blender på livet løs.
  • Du vil nu mærke, hvordan mayoen bliver tykkere og tykkere. Når du synes, du har opnået en passende konsistens, stopper du, smager til med citron (salt er sjældent nødvendigt) og voilà. Lækker mayo!
  • Jeg har den i køleskabet i en uges tid. Herefter oplever jeg, at den begynder at flyde lidt ud i konsistensen, hvilket ikke er helt lækkert.

Noter

* Måske tænker du straks: Yikes, dem udelader jeg! Men virkelig, overvej om du ikke vil putte dem i alligevel. De gør jo altså noget helt særligt for smagen!