Go Back
+ servings
Sprød blomkålspizza

Fast og næsten sprød blomkålspizza - sådan gør du!

Udskriv Pin
1 bund
|
20 min

Ingredienser

  • 500 g blomkål
  • 100 g ost revet (jeg synes, parmesan fungerer godt)
  • 1 tsk oregano
  • 2 spsk Pofiber reklamelink
  • 2 æg

Sådan gør du

  • Opvarm ovnen til 225 grader varmluft.
  • Riv blomkål til blomkålsris på det fine rivejern i foodprocessoren. Hæld dem i en skål.
  • Valgfrit punkt: Overhæld blomkålsris med kogende vand og lad dem ligge heri i 1-2 minutter. Hæld dem over i en si og dræn vandet fra.
  • Hæld nu blomkålsris over i et rent viskestykke og knug al væsken ud af. Du vil blive overrasket over, hvordan du kan blive ved og ved og ved med at knuge væske ud. Fortsæt indtil den er ganske tør.
  • Hæld de tørre blomkålsris i en skål og bland med revet parmesan, oregano, Pofiber og æg. Rør sammen til en fast dej.
  • Læg et stykke bagepapir fladt på køkkenbordet og hæld dejen ud herpå. Læg et andet stykke bagepapir ovenpå og rul dejen flad med kagerullen ovenpå det øverste bagepapir. Fordel dejen så godt ud i kanterne som muligt.
  • Fjern forsigtigt det øverste lag bagepapir og flyt det nederste stykke med blomkålsbunden over på en bageplade (fx ved at holde bagepladen i niveau med køkkenbordet og trække bagepapiret med dejen ud på den).
  • Forbag dejen i den forvarmede ovn (se punkt 1) i ca. 12 minutter, eller til den er dejligt gylden både i midten og i kanterne.
  • Tag ud og lad afkøle.
  • Løft eller let forsigtigt den afkølede blomkålsbund fra bagepapiret ved hjælp af en spatel. Herved undgår du, at den klistrer fast i bagepapiret. Bunden skal ikke flyttes, bare lige lettes fra papiret.
  • Fordel dit ønskede fyld på pizzaen (tomatpuré først, herefter ost og herefter kød/grønt). Bag igen i ovnen i 5-7 minutter, eller til osten er smeltet, og pizzaen ser dejlig ud.
  • Lad igen pizzaen afkøle, inden du serverer den med en dejlig salat til.