Go Back
+ portioner
Tørrede tomater med parmesan og timian - lækre langtidsbagte tomater

Tørrede tomater med parmesan og timian

Ret: Tilbehør, Forret, Tapas
Køkken: Spansk
Keyword: Tapas, Snack
Samlet tid: 12 timer
Antal: 1 glas
Kalorier: 306.3kcal
Udskriv

Ingredienser

  • 4 store tomater
  • 50 g parmesan fintrevet
  • 2 spsk olivenolie
  • Lidt frisk timian

Sådan gør du

  • Skær tomaterne i tynde skiver og læg dem på bagepladen beklædt med bagepapir.
  • Bland parmesan, olivenolie og finthakket timian i en lille skål. Fordel ostemassen på tomatskiverne.
  • Jeg tørrede dem i dehydrator i 12 timer på 57 grader. Når jeg tidligere har lavet langtidsbagte tomater i ovn, har jeg givet dem 2,5 time ved 120 grader. Andre gange har jeg givet dem 5-6 timer ved 100 grader. Jeg tror ikke, det kommer sig så nøje. Grundreglen er: lav temperatur og lang bagetid. Hold øje med dem og tag dem ud, når du synes, de ser lækre ud. Sådan ville jeg gøre det.
  • Opbevar i lukket glas i køleskab i op til en uge.